Опорні конспектиз теми: «Технологія приготування страв з овочів і грибів»
1.Загальні правила оформлення страв. Складні форми нарізання овочів. Елементи оформлення, композиції.
2.Загальні правила смаження страв з овочів. Технологія приготування смажених страв з овочів. Вимоги до якості, правила відпуску.
3.Загальні правила тушкування овочів. Страви і гарніри з тушкованих овочів і грибів ( картопля тушкована, баклажани тушковані з картоплею, капуста тушкована, рагу овочеве, голубці українські). Вимоги до якості, правила відпуску.
4.Загальні правила запікання овочів. Страви і гарніри з запечених овочів і грибів. Вимоги до якості, правила відпуску.
5.Технологія приготування гарнірів. Варіанти складних гарнірів і правило їх підбору.