Всеосвіта

Головне меню порталу

Головне меню порталу

Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Корекція як один із основних напрямів роботи психолога закладу освіти
»
Взяти участь Всі події

Вода. Мінеральні речовини. Вуглеводи

Вміст матеріалу:

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення зі змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документа.

Опис методичного матеріалу:

Вода має велике значення для організму людини.

Вона є середовищем, в якому живуть клітини і підтримується зв’язок між ними, а також є основою всіх рідин в організмі (крові, лімфи, травних соків).

Вода бере участь в обміні речо­вин, виводить з організму непотрібні і шкідливі продукти.

Питна вода повинна бути прозорою, безбарвною, приємною на смак, без за­паху, сторонніхприсмаків і шкідливих мікроорганізмів, мати освіжаючі власти­вості.

Смак, запах і твердість води залежать від наявності в ній різних солей. Солі окису заліза надають воді неприємного присмаку, сірчанокислий калій — в’яжу­чого смаку, сірчанокислий магній — гіркого, хлористий натрій — солоного при­смаку, солі магнію і кальцію роблять воду твердою.

Твердість залежить від вмісту іонів кальцію і магнію в 1 л води.

Нещодавно завантажили