• Всеосвіта
  • Бібліотека
  • Різне
  • Тестові завдання з предмету "Технологія приготування закусок, страв, напоїв з основами товарознавства". Тема: "Технологія приготування коктейлів"

Тестові завдання з предмету "Технологія приготування закусок, страв, напоїв з основами товарознавства". Тема: "Технологія приготування коктейлів"

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тестові завдання до теми: «Технологія приготування коктейлів»

Варіант 1

Варіант 2

  1. Пристосування для відділення коктейлю від льоду називається:

А) шейкер;

Б) стрейнер;

В) джиггер.

1. Для охолодження посуду не можна:

А) Поміщати посуд в холодильник;

Б) Мити стакан холодною водою;

В) Засипати в келихи лід.

2. Використовується для подачі не розбавленого міцних алкогольних напоїв і для коктейлів невеликого обсягу, які випивають одним ковтком:

А) Кордіал.

Б) Шот.

В)Тумблер.

2. Правило приготування шаруватих коктейлів говорить:

А) Першим вливають алкогольний напій більшої щільності

Б) Першим вливають алкогольний напій меншої щільності

В) Першим вливають алкогольний напій найбільшого обсягу незалежно від щільності

3. Метод приготування всіх напоїв безпосередньо в питному келиху називається:

А) Бленд

Б) Шейк

В) Білд

3. Шипучі коктейлі, до складу яких входять лимонний сік, цукровий сироп або пудра, міцне спиртне, газована вода, відносяться до групи:

А) фізи

Б) Ег-ноги

В) фліпи

4. До групи діжестівов відносяться:

А) Безалкогольні, а також солодкі і гіркі алкогольні напої з помірним вмістом алкоголю, які подаються перед їжею, збуджують апетит

Б) Дуже міцні або містять багато соку, калорійних фруктів і бульйону коктейлі

В) Міцні коктейлі, часто містять кавовий лікер, а також міцні спиртні напої, зазвичай вживаються після їжі

4. Коктейль з білого рому, содової, соку лайма, цукру і гілочок м'яти називається:

А) Манхеттен

Б) Б- 52

В) Мохіто

5. Що в перекладі з англійської означає «Сауер»

А) кислий

Б) солодкий

В) солоний

Г) гострий

5. Коктейлі Фрозен готують:

А) з великою кількістю фруктів

Б) з дрібно подрібненим льодом

В) з вершками

Г) гарячими.

6. Коктейлі групи «ойстер» не містять:

А) сіль

Б) перець

В) гострий соус

Г) цукровий сироп.

6. Який метод використовується при приготуванні шаруватих коктейлів:

А) Шейк

Б) Білд

В) Бленд

Г) стир

7. Який з коктейлів є різновидом джулепів, тому що містить м’яту:

а) кордіал;

б) смеш;

в) міст.

7. Для подачі екзотичних коктейлів великого обсягу рекомендується келих:

А) Харікейн.

Б) Маргарита.

В) Пуус-кафе.

Г) Коктейльна чарка.

8. Базою коктейлів “Кордіал” є:

а) міцний напій;

б) лікер;

в) вино.

8. Краста — це:

а) цукровий або солоний обідок на бокалі;

б) колота крига;

в) міра вимірювання.

9. Для охолодження посуду не можна:

А) Поміщати посуд в холодильник;

Б) Мити стакан холодною водою;

В) Засипати в келихи лід.

2. Використовується для подачі не розбавленого міцних алкогольних напоїв і для коктейлів невеликого обсягу, які випивають одним ковтком:

А) Кордіал.

Б) Шот.

В)Тумблер.

10. Коктейлі Фрозен готують:

А) з великою кількістю фруктів

Б) з дрібно подрібненим льодом

В) з вершками

Г) гарячими.

10. До групи діжестівов відносяться:

А) Безалкогольні, а також солодкі і гіркі алкогольні напої з помірним вмістом алкоголю, які подаються перед їжею, збуджують апетит

Б) Дуже міцні або містять багато соку, калорійних фруктів і бульйону коктейлі

В) Міцні коктейлі, часто містять кавовий лікер, а також міцні спиртні напої, зазвичай вживаються після їжі

11. Коктейлі групи Коблер готують:

А) з великою кількістю фруктів

Б) з додаванням яєць

В) з вершками

Г) гарячими.

11. Який з коктейлів є різновидом джулепів, тому що містить м’яту:

а) кордіал;

б) смеш;

в) міст.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»