• Всеосвіта
  • Бібліотека
  • Різне
  • Презентація з предмету "Устаткування підприємств харчування" професія "Кухар" Тема" Устаткування для варіння їжі"

Презентація з предмету "Устаткування підприємств харчування" професія "Кухар" Тема" Устаткування для варіння їжі"

Різне

Для кого: Дорослі

13.01.2020

2319

105

0

Опис документу:
Дана презентація є теоретичним матеріалом з предмету : "Устаткування підприємтсв харчування" Тема" Устаткування для варіння їжі". Класифікація устаткування, харчоварильні котли, пароварильні апарати, апарати для варінні борошняних виробів, сосисковарки, рисоварки, шоколадоварки, та апарати для варінння яєць.
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Устаткування для варіння їжі
Слайд № 1

Устаткування для варіння їжі

Устаткування, яке призначене для виконання варильних процесів - харчоварильні котли, кавоварки, сосисковарки, пароварильні шафи, пастакукери (для в...
Слайд № 2

Устаткування, яке призначене для виконання варильних процесів - харчоварильні котли, кавоварки, сосисковарки, пароварильні шафи, пастакукери (для варіння макаронів, пельменів тощо).

Класифікація устаткування для варіння їжі Залежно відтемпературного режиму - (нижче за 100°С, при 100°С і вище за 100°С) Залежно від енергоносія (г...
Слайд № 3

Класифікація устаткування для варіння їжі Залежно відтемпературного режиму - (нижче за 100°С, при 100°С і вище за 100°С) Залежно від енергоносія (газові, парові, електричні); Залежно від теплоносія (пароводяна суміш, суха насичена пара, мінеральні масла); Залежно від конструктивного оформлення (стаціонарне, перевертальне);

Харчоварильні котли Призначені для варіння бульйонів, перших страв, гарнірів, каш. Використовують в ЗРГ з великою кількістю відвідувачів.
Слайд № 4

Харчоварильні котли Призначені для варіння бульйонів, перших страв, гарнірів, каш. Використовують в ЗРГ з великою кількістю відвідувачів.

Схема харчоварильного котла з прямим способом нагрівання 1 — електронагрівальний елемент; 2 - варильна посудина; 3 - кришка; 4 - теплоізоляція;  5 ...
Слайд № 5

Схема харчоварильного котла з прямим способом нагрівання 1 — електронагрівальний елемент; 2 - варильна посудина; 3 - кришка; 4 - теплоізоляція;  5 - зливний кран; 6 - основа;

Пароварильні апарати Призначені для варіння продуктів у парі. Під час варіння продуктів у пароварильному апараті значно знижується екстрагування з ...
Слайд № 6

Пароварильні апарати Призначені для варіння продуктів у парі. Під час варіння продуктів у пароварильному апараті значно знижується екстрагування з них харчових речовин, що сприяє збереженню їхньої харчової цінності. Тому цей спосіб теплової обробки широко розповсюджений у дієтичному, лікувальному і дитячому харчуванні.

Апарати для варіння борошняних виробів і сосисковарки Встановлюють в закладах, де в асортименті представлено велику кількість виробів із тіста (мак...
Слайд № 7

Апарати для варіння борошняних виробів і сосисковарки Встановлюють в закладах, де в асортименті представлено велику кількість виробів із тіста (макаронні вироби, спагеті, вареники, пельмені). Їх застосовують також для варіння круп.

Слайд № 8

Сосисковарки призначені для варіння сосисок і сардельок і підтримання їх у гарячому стані в процесі реалізації . Сосисковарки випускаються двох вид...
Слайд № 9

Сосисковарки призначені для варіння сосисок і сардельок і підтримання їх у гарячому стані в процесі реалізації . Сосисковарки випускаються двох видів: для відварювання в воді та на пару.

Слайд № 10

Рисоварки – це варильні електричні апарати з робочою ємністю, в яку вставляється інша - з’ємна (з антипригарним покриттям). Після завершення варінн...
Слайд № 11

Рисоварки – це варильні електричні апарати з робочою ємністю, в яку вставляється інша - з’ємна (з антипригарним покриттям). Після завершення варіння апарат автоматично відключається і переходить в режим підтримання продукту в розігрітому стані.

Шоколадоварки«шоколатьєре» призначені для приготування та відпускання гарячого шоколаду. Конструктивно апарати виготовляють з прямим нагріванням та...
Слайд № 12

Шоколадоварки«шоколатьєре» призначені для приготування та відпускання гарячого шоколаду. Конструктивно апарати виготовляють з прямим нагріванням та на водяній бані, ємностями з нержавіючої сталі або прозорим стаканом.

Шоколадні фонтани
Слайд № 13

Шоколадні фонтани

Апарати для приготування яєцьзабезпечують варіння продукту в воді чи в середовищі вологої насиченої пари. В залежності від моделі одночасне заванта...
Слайд № 14

Апарати для приготування яєцьзабезпечують варіння продукту в воді чи в середовищі вологої насиченої пари. В залежності від моделі одночасне завантаження апарату може складати від 10 до 48 яєць. Тривалість варіння складає 5…10 хвилин і контролюється таймером.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Вітаємо зі святом працівникі́в осві́ти

та даруємо 100 грн

кешбеку!

Кешбеком можна оплатити 50% вартості будь-яких цифрових товарів та послуг на порталі «Всеосвіта»

Отримати кешбек можна з 1 до 14 жовтня 24 жовтня та використати протягом всього місяця.