Сьогодні відбувся
Вебінар:
«
Дизайн цифрового освітнього контенту для сучасних уроків НУШ
»
Взяти участь Всі події
Урок:

: Технологія приготування страв і закусок з морепродуктів. Вимоги до якості. Оформлення, відпуск.

Вміст уроку:

Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.

Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.

1:

Теоретичний блок

: Технологія приготування страв і закусок з морепродуктів. Вимоги до якості. Оформлення, відпуск.

Ікра зерниста або паюсна

0600bpcs-18ba-274x192.png0600bpd2-4015-304x193.png

Зернисту осетрову, лососеру ікру подають в ікорницях, кошичках з варених яєць або волованах. Ікорницю заповнюють битим льодом, на нього кладуть скляну розетку з ікрою. При відпуску ікру нічим не прикрашають, можна подати окремо масло, скибочку лимона. З круто зварених яєць вирізують кошички, в які кладуть ікру, прикрашають квіточкою з масла, гілочками зелені. Відпускають на ікорній тарілці.

Ікру паюсну викладають тонким шаром на мармурову дошку, розрізають на порції у вигляді квадратів або ромбів. Оформляють квіточкою масла і скибочками лимона. Відпускають на ікорній тарілці.

Устриці

0600bpdm-2d0c-461x235.png

Це делікатесна закуска. Устриці багаті на жири, вітаміни В і С, мінеральні солі. Їх можна зберагати живими до 15 діб за температури 10 ºС. Перед подаванням на стіл за 5-10 хв раковини їх обливають холодною водою, відкривають раковину з потовщеного боку, залишивши устрицю на дні раковини. Далі раковини опускають в холодну підсолену воду з льодом. На блюдо кладуть шматочки наколеного льоду, на нього раковини і скибочки лимона. До устриць можна подати скибочку житнього хліба, намащеного маслом, сир, оцет, чорний перець. Устриці слід ковтати не жуючи, до них подають біле сухе вино або напівсухе шампанське.

Мариновані кальмари

Кальмари промити під проточною водою. Розібрати тушки — видалити пластини, що характерні цим молюскам, та очистити від шкірки. Для того, щоб зняти шкірку з кальмарів, достатньо опустити тушки на кілька хвилин в окріп. Далі нарізати їх кружечками й варити у воді 13 секунд. Воду підсолити. Час приготування м’яса кальмарів дуже важливий. Якщо їх перетримати — отримаєте страву, схожу на підошву черевика. Тому пильнуйте за часом. Соєвий соус, 2 ст. л соняшникової олії, по дрібці солі та перцю змішати разом. Вилити суміш на сковороду і додати туди зубчик подрібненого часнику. Розігріти пательню і відправити туди нарізані кальмари. Смажити їх 3 хвилини, весь час помішуючи. В кінці додати нарізаний окріп. У скляну банку влити половинку столової ложки меду. Зверху викласти молюски й заправити столовою ложкою оцту. Банку накрити кришкою і добряче струснути її вміст, щоб інгредієнти перемішалися. Залиште на годину, а ще краще — на 12.

Раки в пиві або в хлібному квасі варені.

0600bpe5-70b6-440x270.png

Використовують тільки живі раки з твердим панцером, різних розмірів. Перед варінням їх миють у холодній воді. У пиво або квас додають сіль і доволять до кипіння. Потім кладуть підготовлені раки і варять 12-15 хв. Зварені раки залишають у відварі на 10-15 хв, щоб вони набули приємного аромату. Перед подаванням варені раки викладають на блюдо або закусочну тарілку.

Вимоги до якості рибних холодних закусок

  • Закуски з нерибних продуктів моря мають смак і запах тих продуктів, які використані для їхнього приготування.

Д/З: Опрацювати матеріал та скласти ТК страв

2:

Вільне введення тексту

Д/З: Опрацювати матеріал та скласти ТК страв

Рефлексія від 1 учня

Сподобався:

1 0

Зрозумілий:

1 0

Потрібні роз'яснення:

1 0
Рекомендуємо

Загальні вимоги до оформлення креслень

Загальні вимоги до оформлення креслень

291

Аватар профіля Костєєв Володимир Анатолійович
Креслення
7—11 клас, I курс та дорослі

50 грн

Уроки 2-3 Технологія приготування пісочного тіста. Дефекти готових виробів та їх усунення. Приготування виробів із пісочного тіста.

Уроки 2-3 Технологія приготування пісочного тіста. Дефекти готових виробів та їх усунення. Приготування виробів із пісочного тіста.

725

Аватар профіля Сатушкіна Альона Володимирівна
Трудове навчання
7—8 клас

20 грн

Остаточне оформлення та оздоблення іграшки равлика "Тільда". Контроль якості виготовлення виробу. Інструктаж з БЖД.

Остаточне оформлення та оздоблення іграшки равлика "Тільда". Контроль якості виготовлення виробу. Інструктаж з БЖД.

338

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
6 клас

83 грн

Визначення функціональності виробу. Якість, товарний знак. Варіанти оздоблення виробу. Оформлення проєктної документації.

Визначення функціональності виробу. Якість, товарний знак. Варіанти оздоблення виробу. Оформлення проєктної документації.

22

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Технології
10 клас

50 грн

Оформлення креслення

Оформлення креслення

150

Аватар профіля Костєєв Володимир Анатолійович
Креслення
7—11 клас, I курс та дорослі

25 грн

Схожі уроки

: Організація робочих місць для приготування та відпуску холодних страв та закусок

: Організація  робочих місць  для приготування та відпуску холодних страв та закусок

833

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Методи управління конфліктом

Методи управління конфліктом

211

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

: Різновиди конфліктів

: Різновиди  конфліктів

93

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Спілкування: вміння говорити та слухати

Спілкування: вміння говорити та слухати

396

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Лабораторно практична робота №6: Тема уроку: Технологія приготування та подавання супів

Лабораторно практична робота №6:  Тема уроку: Технологія приготування та подавання  супів

148

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс