Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Глазуровані машини, декоруюче обладнання
Глазурувальне обладнання призначене для глазурування і декорування шоколадною глазур'ю широкого діапазону кондитерських виробів: печива, пряників, вафель, зефіру, мармеладу, пастили, цукерок і т.д.
Глазурувальне обладнання включає в себе досить широкий спектр різноманітних машин і пристроїв. Це, перш за все глазирувальні машини, які використовуються для покриття шоколадом або глазур'ю різних кондитерських виробів. Це також декоратори, декоруючі пристрої, які використовуються для декоративного оформлення кондитерських виробів після їх попереднього глазурування. Часто декоруючі пристрої встановлюються безпосередньо на глазурувальних машинах. За допомогою регулювання блоку декоратора вони дозволяють наносити рівні, хвилясті, і будь-які інші смуги на верхню частину виробів. Після глазурувальної машини вироби потрапляють в холодильний тунель, який призначений для охолодження глазурованих кондитерських виробів. Зазвичай холодильні тунелі складаються з декількох охолоджуючих секцій, приймального столу, стрічкового конвеєра, холодильної установки і панелі управління.
Суперкомпактна та продуктивна – це найяскравіші відмін- ності лінії Venona&Colosus MK-60 серед існуючих у світі про- мислових ліній глазурування!
Цю лінію застосовують для глазурування, декорування та подальшого охолодження різних кондитерських виробів: печиво, пряники, вафлі, сухофрукти, батончики, рулети, торти і багато іншого. Вона складається з глазурувальної машини моделі Venona та охолоджуючого тунелю Colosus.
Площа, яку займає лінія, становить до 5,5 м у довжину та до 1,5 м в ширину. При таких невеликих габаритних розмірах лінія забезпечує чудову продуктивність (при робочій ширині 600 мм – 2 тонни/добу, залежно від маси виробу) і здатна замінити класичну промислову лінію, що має тунель довжиною 12-15 м. Секрет полягає, як ми писали вище, в інноваціях!
Компанія «Enigma» ще з десяток років тому, зіткнувшись з проблемою обмежених розмірів приміщень своїх клієнтів, розробила та впровадила у серійне виробництво лінії, які дозволяють на невеликих площах забезпечувати безперервне високопродуктивне та якісне глазурування виробів. Для зменшення габаритної довжини лінії був спроектований та запатентований спеціальний компактний тунель моделі Colosus, довжина якого становить лише 2 метри!
Colosus зовні нагадує шафу, має наскрізний вхід-вихід та розташовану всередині ліфтову систему, куди входять п’ять моторизованих транспортерів. Довжина стрічки кожного транспортера – 2 м. Таким чином, сумарна робоча довжина стрічки у тунелі Colosus становить 10 м (5 поверхів х 2 м). Кількість поверхів у тунелі залежить від висоти виробу і може бути змінена. Завдяки такій унікальній конструкції та спеціальній системі охолодження, Colosus виконує ту ж роботу, що і традиційні тунелі, за половину часу.
Глазурувальна машина Venona MK-60 не менш цікава, ніж інноваційний Colosus. По-перше, вона призначена для глазурування виробів як кондитерськими глазурями, так і натуральним шоколадом! По-друге, всередині машини розміщена ємність (V-65 л.) для плавлення глазурі з контролем температури та мішалкою, яка забезпечує рівномірну консистенцію та якість глазурі. На обливання глазур передається насосом. Для натурального шоколаду радимо передбачити темперувальну машину для підготовки глазурі.
Далі Venona зможе забезпечити підтримку всіх необхідних параметрів для якісного глазурування та передати продукт на охолодження. По-третє, в машину Venona вбудовано декорувальний пристрій, що дозволяє вже в базовій комплектації не тільки глазурувати продукт повністю або лише дно, а ще й декорувати різними малюнками чи одночасно глазурувати дно продукту та декорувати. Декоратор має змінну швидкість, тому шоколадний малюнок може бути різним – від ніжних хвиль до різких зиґзаґів.
Venona ідеально підходить для глазурування як невеликого печива, так і тортів висотою до 130 мм. Спеціально для тортів у базовій комплектації передбачене обливання подвійним потоком глазурі, що гарантує рівномірне покриття виробу, незалежно від його форми (кругла, прямокутна, квадратна і т.д.) та висоти. Пристрій обдуву, що також є частиною глазурувальної машини, має регулювання висоти та потоку повітря. Це дає змогу рівномірно та акуратно усувати надлишки глазурі з поверхонь виробів і досягти (за потреби) найтоншого шару глазурі.
Лінія Venona&Colosus MK-60 досить проста та зручна в обслуговуванні, оскільки управління тунелем та глазурувальною машиною повністю синхронізовано і виведено на один пульт управління, який розміщено на охолоджувальному тунелі. Водночас, за потреби, машини можна роз’єднати і використовувати автономно.
Останнім часом досить популярним серед кондитерів є запит на двоколірне двошарове глазурування, або глазурування-декорування. Завдяки компактній конструкції нашого тунелю та можливостям глазурувальної машини, ми маємо змогу пропонувати і такі комбіновані лінії.
Декоруючі машини
Декорируючі машини використовуються в кондитерських цехах, пекарнях і міні-пекарнях. Купують, їх також для супермаркетів, які виробляють власну випічку та інших закладів громадського харчування, де займаються випіканням кондитерських виробів. Таке обладнання декорує кондитерські вироби шоколадом або глазур'ю, надаючи їм ще більш апетитного зовнішнього вигляду.
Принцип дії таких машин простий: продукт (глазур, шоколад, карамель, джем і ін.) подається в пістолет з контейнера, що обігрівається теплим повітрям. Роздільне регулювання тиску повітря і тиску продукту виробляється за допомогою ручок на панелі управління, завдяки чому досягається можливість декорування різними способами.
Д/З: Опрацювати матеріал
№2:
Вільне введення тексту
Д/З: Опрацювати матеріал
Рефлексія від 4 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: