Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Кавомолки
Машини для подрібнення зерен кави — кавомолки
Подрібнення – це процес поділу продукту на частинки без надання певної форми під дією механічних сил внаслідок деформації.
Для подрібнення зерен кави використовують машини з дисковим робочим органом (кавомолки). Більшість професійних кавомолок мають плоскі жорна (диски) діаметром від 30 до 85 мм.
Кавомолки бувають із лічильником кількості виданих порцій і без лічильників (непрофесійні), з автопідмолом (за рахунок наявності датчика рівня меленої кави у місткості дозатора), шумозахисним корпусом.
Рис. Принципова схема кавомолки:
а – схема машини; б – загальний вигляд;
1 - бункер для кавових зерен;
2 - бункер для меленої кави (з встановленим всередині датчиком автопомелу, який автоматично запускає кавомолку при знижені рівня меленої кави в бункері нижче заданого);
3 - лічильник порцій;
4 - важіль дозатора;
5 — лімб для налаштування ступеня подрібнення;
6 — прес;
7 — вмикач.
Правила експлуатації кавомолок.
Перед початком роботи прикріпити завантажувальний бункер до регулятора помелу. За допомогою рукоятки закрити пластину-заслонку завантажувального отвору подачі зерен до жорен. Зняти кришку, завантажити зерна кави в бункер та закрити кришкою. Відкрити пластину-заслонку подачі зерен. В процесі роботи слідкувати, щоб у завантажувальному бункері були зерна кави, тобто не допускати холостого ходу. В кінці роботи бункери очистити сухою ганчіркою або щіткою. Раз на тиждень промити мийним розчином і витерти на сухо.
Д/З: опрацювати матеріал, дати відповіді на питання:
Призначення кавомолки…..
Правила експлуатації кавомолок…..
№2:
Вільне введення тексту
Д/З: опрацювати матеріал, дати відповіді на питання:
Призначення кавомолки…..
Правила експлуатації кавомолок…..
Рефлексія від 3 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: