Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Методичні ігри для урізноманітнення уроків природничого циклу
»
Взяти участь Всі події

Учнівська презентація на тему: “Я і моя професія”

Професійна освіта

Для кого: 11 Клас, Дорослі

06.09.2021

127

1

0

Опис документу:
Професія – це та основна точка відліку, з якої починається все свідоме, діяльнісне життя кожної людини. Кожна молода людина, йдучи в доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням. Вдалий вибір професії – це запорука того, що "не марно проживеш вік”, натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення.
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
ДПТНЗ “Мазурівський АЦ ПТО” Учнівська презентація на тему: “Я і моя професія” Підготували учні ІІІ курсу, група №4
Слайд № 1

ДПТНЗ “Мазурівський АЦ ПТО” Учнівська презентація на тему: “Я і моя професія” Підготували учні ІІІ курсу, група №4

Слайд № 2

Слайд № 3

Професія – це та основна точка відліку, з якої починається все свідоме, діяльнісне життя кожної людини. Кожна молода людина, йдучи в доросле життя,...
Слайд № 4

Професія – це та основна точка відліку, з якої починається все свідоме, діяльнісне життя кожної людини. Кожна молода людина, йдучи в доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням. Вдалий вибір професії – це запорука того, що "не марно проживеш вік”, натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення. Зробиш помилку у виборі професії – і ти відчуєш, як тебе огорне почуття того, що ти  займаєшся не своєю справою. Отже, найважливіше в житті – вчасно зрозуміти своє покликання і сказати собі: "Це - моє!”

Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, худ...
Слайд № 5

Професія кухар – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і, навіть, чарівник. 

Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці.
Слайд № 6

Обираючи професію, ми обираємо свою долю, свою життєву стежину. Майстрами не народжуються, ними стають завдяки клопіткій праці.

Слайд № 7

Кухар - це людина, яка професійно  готує їжу  для інших людей, як правило, в закладах  громадського харчування.
Слайд № 8

Кухар - це людина, яка професійно  готує їжу  для інших людей, як правило, в закладах  громадського харчування.

Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну. Готування їжі – давнє мистецтво! Адже “Добрий кухар вартий се...
Слайд № 9

Головне завдання кухаря – готувати не тільки смачну страву, але й корисну та поживну. Готування їжі – давнє мистецтво! Адже “Добрий кухар вартий семи лікарів”, - так мовить народне прислів’я.

Щоб оволодіти всіма тонкощами мистецтва приготування їжі, справжній кухар повинен: Вміти:  —    готувати та оформляти страви і кулінарні вироби;  —...
Слайд № 10

Щоб оволодіти всіма тонкощами мистецтва приготування їжі, справжній кухар повинен: Вміти:  —    готувати та оформляти страви і кулінарні вироби;  —    готувати усі види гарячих та холодних соусів, гарнірів, солодких страв; —    оформляти та відпускати різноманітні дієтичні страви; —    страви для лікувально-профілактичного харчування;  —    відповідати за рецептури та технології виготовлення страв.

Знати:  —    технологію виготовлення; —    вимоги до якості;  —    терміни та умови зберігання; —    порціонування, оформлення та подавання страв; ...
Слайд № 11

Знати:  —    технологію виготовлення; —    вимоги до якості;  —    терміни та умови зберігання; —    порціонування, оформлення та подавання страв; —    види та особливості сервіровки столу;  —    правила складання  меню (святкового та щоденного), заявок на продукти;  —    порядок ведення обліку та складання товарних звітів.

Хронологія появи деяких страв: * Приблизно 10 тис. років до н.е. у раціоні людини з'явилися пиво і хліб (пиво в пляшки розлили в 1568 році). * Приб...
Слайд № 12

Хронологія появи деяких страв: * Приблизно 10 тис. років до н.е. у раціоні людини з'явилися пиво і хліб (пиво в пляшки розлили в 1568 році). * Приблизно 6 тис. років до н.е. поява сиру. * Приблизно 3 тис. років до н.е. люди навчилися варити суп. * У 1500 році до н.е. розпочато вживання шоколаду. Плитка шоколаду з'явилася лише в 1849 році, а молочний шоколад - в 1875. * Приблизно у 1000 році до н .е. вперше засолені огірки. * Приблизно у 500 році до н.е. приготовлена ​​перша ковбаса. * У 490 р. до н.е. зварені перші макарони. Перший кулінарний рецепт макаронів із сиром записаний в 1367 році.

* У 1819 році винайдені спагетті. * У 4 столітті до н.е. записаний перший з тих, що дійшов до нас, рецепт салату (салат з білих бобів). * 2 столітт...
Слайд № 13

* У 1819 році винайдені спагетті. * У 4 столітті до н.е. записаний перший з тих, що дійшов до нас, рецепт салату (салат з білих бобів). * 2 століття н.е. вперше приготовані суші (японське блюдо з рису і морепродуктів). * 7 століття створено рецепт знаменитої корейської квашеної капусти кім-чи. * 15 століття вперше виготовлені млинці. * 1487-винайдені "хот-доги" (hot dogs) - булочки з сосискою, що стали національним блюдом американців. * 1610 - вперше випечені бублики. * 1621 - вперше створена технологія виробництва "повітряної кукурудзи" (попкорну).

* 1680-і роки. З'явився смажена картопля по-французьки. * 17 століття. У світове меню увійшов кетчуп. * 1739. Крекери. * 1756. Винайдено соус майон...
Слайд № 14

* 1680-і роки. З'явився смажена картопля по-французьки. * 17 століття. У світове меню увійшов кетчуп. * 1739. Крекери. * 1756. Винайдено соус майонез. * 1798. З'явився лимонад (тобто газований безалкогольний напій). * 1845. Вперше виготовлено желе. * 1871. Записаний рецепт яловичини по-строганівськи (бефстроганів). * 1924. Заморожені продукти. Поява індустрії напівфабрикатів.

Кухар повинен володіти такими якостями: розвинуте зорове та нюхове сприйняття, гарний смак, творча уява, фізична витривалість, хороша зорова і обра...
Слайд № 15

Кухар повинен володіти такими якостями: розвинуте зорове та нюхове сприйняття, гарний смак, творча уява, фізична витривалість, хороша зорова і образна пам'ять, довготривала словесно логічна пам'ять, терплячість, спостережливість і доброзичливість.

Синоніми слова "кухар": Кулінар - людина, майстерна в кулінарії, кухар. Куховарка, кухарка - у побуті жінка, котра готує їжу. Кашевар - кухар у вій...
Слайд № 16

Синоніми слова "кухар": Кулінар - людина, майстерна в кулінарії, кухар. Куховарка, кухарка - у побуті жінка, котра готує їжу. Кашевар - кухар у військовій частині або в робочій артілі (спец.). Кок - морський, судновий, корабельний, матроський кухар. Офіцерський називається саме "Кухар". Кухмістер (від нім. Chenmeister) - кваліфікований кухар чи утримувач невеликого ресторану, їдальні (застар.).

Кухарі в мистецтві:
Слайд № 17

Кухарі в мистецтві:

Снейдерс Франс (1579-1657) дуже багато картин написав про кулінарію і кухарів, мабуть любив попоїсти.
Слайд № 18

Снейдерс Франс (1579-1657) дуже багато картин написав про кулінарію і кухарів, мабуть любив попоїсти.

Флоренс Ван Шутен
Слайд № 19

Флоренс Ван Шутен

Артсен Пітер (1508-1575)
Слайд № 20

Артсен Пітер (1508-1575)

Шарден Жан-Батист Сімеон (1699-1779)
Слайд № 21

Шарден Жан-Батист Сімеон (1699-1779)

Клод Жозеф Байль (1862- 1921)
Слайд № 22

Клод Жозеф Байль (1862- 1921)

Моне Клод Оскар (1840-1926)
Слайд № 23

Моне Клод Оскар (1840-1926)

Кухарі в кіно
Слайд № 24

Кухарі в кіно

- "Приїхали на конкурс кухарі" (х/ф, СРСР, 1977) - "Кухар, злодій, його дружина та її коханець" (х/ф, Великобританія - Франція, 1989) - "Тисяча і о...
Слайд № 25

- "Приїхали на конкурс кухарі" (х/ф, СРСР, 1977) - "Кухар, злодій, його дружина та її коханець" (х/ф, Великобританія - Франція, 1989) - "Тисяча і один рецепт закоханого кулінара" (х/ф, Грузія - Франція, 1996) - "Американська кухня" (х/ф, Франція - США, 1998) - "Повар-злодій" ( х / ф, Німеччина - Австрія, 2004, реж. Пепе Данкарт ) - "Повар" (х/ф, США, 2008, реж. Грегг Саймон) - "Заєць, смажений по- берлінськи" - "Рататуй" - американський повнометражний анімаційний фільм, комедія режисера Бреда Берда. - "Смак життя " - романтичний фільм 2007 року. - "Кухня" - телесеріал 2012 року. - "Шеф" (х/ф Франція - Іспанія ) 2012 р. в головній ролі Жан Рено

Притча про професію кухаря: "Чому учень повернувся" Зібралися якось філософи і засперечалися, яка професія важливіша. Один сказав: - Учитель - найп...
Слайд № 26

Притча про професію кухаря: "Чому учень повернувся" Зібралися якось філософи і засперечалися, яка професія важливіша. Один сказав: - Учитель - найпотрібніший. Без освіти прогрес зупиниться. - Без будівельників людині ніде буде сховатися, і людство позбудеться прекрасних будівель, - заявив другий філософ. - Музиканти, художники і поети роблять наше життя особливим. Мистецтво відрізняє людину від тварин, - вигукнув третій філософ. Тут у розмову втрутився учень і одночасно слуга господаря будинку.

Вельмишановні вчені, ви забули про професію кухаря. - Тобі не положено втручатися в нашу бесіду. Кухарська справа - не мистецтво. Іди готуй обід, -...
Слайд № 27

Вельмишановні вчені, ви забули про професію кухаря. - Тобі не положено втручатися в нашу бесіду. Кухарська справа - не мистецтво. Іди готуй обід, - розсердився господар. Учень мовчки вийшов з кімнати. У цей день обіду філософи не дочекалися, учень зник. Довелося господареві самому готувати обід. На жаль, після їжі філософи відчули себе погано і розійшлися по домівках. Господар знайшов іншого слугу. Минув час, і філософ - господар будинку, помітив, що друзі перестали його відвідувати, а сам він після їжі не здатний був міркувати.

Подумав філософ, а потім звільнив нового кухаря і послав колишньому учневі записку з однією фразою: "Кухарське справа - не ремесло, а мистецтво". Н...
Слайд № 28

Подумав філософ, а потім звільнив нового кухаря і послав колишньому учневі записку з однією фразою: "Кухарське справа - не ремесло, а мистецтво". Незабаром вчені мужі знову стали збиратися в будинку філософа. Обговорення переривалося тільки смачним обідом, який готував учень. - Кухарське справа - не ремесло, а мистецтво, - кожен раз зазначав господар після обіду.

Поради від кращих кухарів на кожен день
Слайд № 29

Поради від кращих кухарів на кожен день

Шеф-кухар Рик Трамонті: "Зберігайте прянощі в прохолодному, темному місці, а не на поличці над плитою. Вологість повітря, світло і тепло приведуть ...
Слайд № 30

Шеф-кухар Рик Трамонті: "Зберігайте прянощі в прохолодному, темному місці, а не на поличці над плитою. Вологість повітря, світло і тепло приведуть до того що, трави та спеції втратять свій аромат".

Шеф-кухар Маркус Самуельсон: "Якщо ви збираєтесь готувати для особливого випадку - будь-то вечеря для вашого боса або обід на честь почесної дати -...
Слайд № 31

Шеф-кухар Маркус Самуельсон: "Якщо ви збираєтесь готувати для особливого випадку - будь-то вечеря для вашого боса або обід на честь почесної дати - ніколи не покладайтеся на новий рецепт і на новий інгредієнт".

Шеф-кухар Жерар Крафт: "Після роботи з часником енергійно потріть руки над раковиною в кухні протягом 30 секунд. Потім помийте руки. Так приберете ...
Слайд № 32

Шеф-кухар Жерар Крафт: "Після роботи з часником енергійно потріть руки над раковиною в кухні протягом 30 секунд. Потім помийте руки. Так приберете часниковий запах".

Шеф-кухар Гай Фієрі: "Розсіл, діти мої, розсіл! Щоб ваш птах був суперароматним, завжди замочуйте його в розсолі".
Слайд № 33

Шеф-кухар Гай Фієрі: "Розсіл, діти мої, розсіл! Щоб ваш птах був суперароматним, завжди замочуйте його в розсолі".

Шеф-кухар Норман Ван Айкен: "При випіканні печива переконайтеся, що тісто добре охолоджене, перш, ніж посадити його на деко. Це дозволить вирівняти...
Слайд № 34

Шеф-кухар Норман Ван Айкен: "При випіканні печива переконайтеся, що тісто добре охолоджене, перш, ніж посадити його на деко. Це дозволить вирівняти текстурні відмінності всіх інгредієнтів тіста".

Шеф-кухар Джон Чанг: "Коли ви дрібно нарізаєте трави, киньте на обробну дошку трохи солі. Вона буде утримувати зелень від ковзання".
Слайд № 35

Шеф-кухар Джон Чанг: "Коли ви дрібно нарізаєте трави, киньте на обробну дошку трохи солі. Вона буде утримувати зелень від ковзання".

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято - День кухаря, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації куліна...
Слайд № 36

Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято - День кухаря, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.

Щоб стати гарним кухарем, треба багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети - не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти в...
Слайд № 37

Щоб стати гарним кухарем, треба багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети - не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти відмінно приготувати різні страви. Багато кому здається, що професія кухаря – неважка , вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай - чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кулінарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Це тому, що немає такого місця, де люди не користувалися б послугами кухарів.

Кухар 1. а) Два кухарі — лихий борщ; б) Де багато кухарів, там собаки не голодні; в) Де багато кухарок, там борщ пересолений; …там їсти нема що; г)...
Слайд № 38

Кухар 1. а) Два кухарі — лихий борщ; б) Де багато кухарів, там собаки не голодні; в) Де багато кухарок, там борщ пересолений; …там їсти нема що; г) Де дві кухарці, там борщ несолоний ;…там собакам празник ; д) Де кухарок шість, там нема де сісти і що їсти; е)Де много кухарок, там і каша прикурена; …там рідка каша.

2. Добрий кухар і з кропиви борщ зварить. 3. Добрий кухар — найкращий лікар. 4. а) Кухар з голоду, не вмирає; …не вмре; б) Кухар з голоду не згине;...
Слайд № 39

2. Добрий кухар і з кропиви борщ зварить. 3. Добрий кухар — найкращий лікар. 4. а) Кухар з голоду, не вмирає; …не вмре; б) Кухар з голоду не згине; в) Кухаря, що вмре з голоду, годиться поховати під сухою вербою; г) Щоб кухар з голоду вмер, то й на цвинтарі не поховали б; д) Як кухарка з голоду вмирає, під припічком ховають; е) Ще жоден кухар з голоду не вмер.

5. Кухарка самою парою сита. 6. Лихий кухар або недосолить, або пересолить. 7. Погана кухарка і добрі продукти зіпсує. 8. а) Поки в пана на столі, ...
Слайд № 40

5. Кухарка самою парою сита. 6. Лихий кухар або недосолить, або пересолить. 7. Погана кухарка і добрі продукти зіпсує. 8. а) Поки в пана на столі, у кухаря в животі; б)Поки пан попробує, то кухар наїсться . 9. Який кухар, такий борщ.

Дякую за увагу!
Слайд № 41

Дякую за увагу!

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Нещодавно завантажили