Презентація "Класифікація та технологія приготування змішаних напоїв"

Різне

10.12.2018

4605

2

110

Опис документу:
Дана презентація призначена для вивчення теми "Визначення, класифікація та технологія приготування змішаних напоїв" з предмету "Технологія приготування напоїв і коктейлів та їх характеристика". Мультимедійні проекти сприяють кращому засвоєнню учнями навчального матеріалу. Сучасній дитині набагато цікавіше і зручніше сприймати інформацію саме у формі яскравих мультимедійних презентацій
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну Презентація на тему: «Класифікація та технологія приготування змішаних напоїв» Предмет ...
Слайд № 1

Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну Презентація на тему: «Класифікація та технологія приготування змішаних напоїв» Предмет «Технологія приготування напоїв і коктейлів та їх характеристика» Виконала викладач професійно-теоретичної підготовки: Мацюк Світлана Михайлівна

План Історична довідка Визначення змішаних напоїв Класифікація змішаних напоїв Характеристика основи змішаного напою Характеристика зм'якшуюче-згла...
Слайд № 2

План Історична довідка Визначення змішаних напоїв Класифікація змішаних напоїв Характеристика основи змішаного напою Характеристика зм'якшуюче-згладжуючого компонента Характеристика смако-ароматичного компонента

Історична довідка В Англії,появу коктейлів пов'язують з історією півнячих боїв. Від англійського слова соск-ale — півняче пиво — можливо і з'явилас...
Слайд № 3

Історична довідка В Англії,появу коктейлів пов'язують з історією півнячих боїв. Від англійського слова соск-ale — півняче пиво — можливо і з'явилася на світ назва. Півняче пиво — це суміш з міцноалкогольних напоїв і гірких настоянок. Таким напоєм піднімали бойовий дух бійцівських півнів перед початком змагань. У Франції є два варіанти появи коктейлів. По-перше, слово і сам напій коктейль привезли до Північної Америки французькі офіцери. Французьким словом coquetel жителі провінції Бордо називали змішаний напій, приготований на основі вин. По-друге, стверджують ті ж французи, слово «коктейль» походить від слова coquetiers. І подарував його американцям цього разу не офіцер, а фармацевт, але знову ж таки француз на ім'я Пейшо. У 1875 році він відкрив в Новому Орлеані заклад, де можна було спробувати змішані напої з бренді, гірких настоянок і цукру. Напої подавалися в незвичайних формою склянках, які Пейшо і називав coquetiers. Практичні американці в своєму прагненні все вимовляти скорочено, просили у бармена подати їм cock-tey.

Історична довідка Існує і ще одна історія, що пов'язує походження «коктейля» з «хвостом півня». Належить ця історія Джеймсу Фенімору Куперу. За йог...
Слайд № 4

Історична довідка Існує і ще одна історія, що пов'язує походження «коктейля» з «хвостом півня». Належить ця історія Джеймсу Фенімору Куперу. За його твердженням, перший коктейль був приготований в 70 роках XVIII століття маркітанткою військ генерала Вашингтона Елізабет Фленеган. Одного разу вона подала офіцерам напій з рому, житнього віскі і фруктових соків, прикрасивши келихи пір'ям з хвостів бійцівських півнів. Один з офіцерів, француз за походженням, побачивши такої прикраси келихи, вигукнув: «Vive le cog's tail!» («Хай живе півнячий хвіст!»). Ця наполовину французька, наполовину англійська фраза всім сподобалася, і напій стали називати «коктейль» — півнячий хвіст.

Історична довідка Основоположником розробок рецептур коктейлів став один із підприємців Америки – Джеррі Томас. Він надав змішуванню певного порядк...
Слайд № 5

Історична довідка Основоположником розробок рецептур коктейлів став один із підприємців Америки – Джеррі Томас. Він надав змішуванню певного порядку з урахуванням поєднання компонентів, смаку, густоти, кольорів напоїв і видав про це крижку. Напої Джеррі Томаса популярні і зараз, їх складено за єдиним рецептом і багато з них повторюються у всіх країнах світу: «Техас», «Мартіні», «Ковбой», «Манхеттен», «Колібрі», «Коблер», «Крюшон», «Дейзі» або «Маргаритка».

Визначення змішаних напоїв Змішаний напій – змішаний напій, до складу якого входять основа, зм'якшуюче-згладжуючий компонент ( ЗЗК ), смако-аромати...
Слайд № 6

Визначення змішаних напоїв Змішаний напій – змішаний напій, до складу якого входять основа, зм'якшуюче-згладжуючий компонент ( ЗЗК ), смако-ароматичний компонент ( САК ) та різні наповнювачі Умовна формула складу змішаного напою: ОСНОВА+ЗЗЗ+САК+НАПОВНЮВАЧ Коктейль — це алкогольний або безалкогольний змішаний напій, який складається з основи, зм'якшуюче-згладжую-чого, смако-ароматичного компонентів з використанням ароматичних модифікаторів і в деяких випадках емульгаторів. Умовна формула складу коктейлю: ОСНОВА+ЗЗЗ+САК+МОДИФІКАТОРИ ( ЕМУЛЬГАТОРИ )

Класифікація змішаних напоїв вмістом алкоголю та складом компонентів : — алкогольні (міцні – містять більше 20% сприту, середньо-алкогольні – 9-20%...
Слайд № 7

Класифікація змішаних напоїв вмістом алкоголю та складом компонентів : — алкогольні (міцні – містять більше 20% сприту, середньо-алкогольні – 9-20% спирту, слабо-алкогольні – 0-9% спирту), безалкогольні, молочні

Алкогольні змішані напої Алкогольним називається напій, який містить етиловий спирт
Слайд № 8

Алкогольні змішані напої Алкогольним називається напій, який містить етиловий спирт

Класифікація змішаних напоїв за об'ємом порцій : короткі до 75 мл, середні до 100 мл, довгі 150 мл і вище, групові від 500 мл і більше;
Слайд № 9

Класифікація змішаних напоїв за об'ємом порцій : короткі до 75 мл, середні до 100 мл, довгі 150 мл і вище, групові від 500 мл і більше;

Класифікація змішаних напоїв За температурою подавання холодні – 4-6°, гарячі (глінтвейн, чайні, пунші) – 80-95°;
Слайд № 10

Класифікація змішаних напоїв За температурою подавання холодні – 4-6°, гарячі (глінтвейн, чайні, пунші) – 80-95°;

Класифікація змішаних напоїв за призначенням: аперитиви (коктейлі та довгі змішані напої), післяобідні або деджистиви (коктейлі), вечірні (коктейлі...
Слайд № 11

Класифікація змішаних напоїв за призначенням: аперитиви (коктейлі та довгі змішані напої), післяобідні або деджистиви (коктейлі), вечірні (коктейлі та довгі й групові змішані напої);

Класифікація змішаних напоїв За технологією приготування і використанням специфічних компонентів: оригінальні змішані напої (коктейлі), індивідуаль...
Слайд № 12

Класифікація змішаних напоїв За технологією приготування і використанням специфічних компонентів: оригінальні змішані напої (коктейлі), індивідуальні, звичайні, групові

Характеристика основи змішаного напою Основа змішаного напою виявляє його основний смак, об'єм основи більший, ніж решти компонентів, може виступат...
Слайд № 13

Характеристика основи змішаного напою Основа змішаного напою виявляє його основний смак, об'єм основи більший, ніж решти компонентів, може виступати в ролі самостійного алкогольного або безалкогольного напою. Основа створює основний: смак, тон, характер напою.

Характеристика зм'якшуюче-згладжуючого компонента Зм'якшуюче-згладжуючий компонент (ЗЗК) є інгредієнтом, який: згладжує гостроту основи його об'єм ...
Слайд № 14

Характеристика зм'якшуюче-згладжуючого компонента Зм'якшуюче-згладжуючий компонент (ЗЗК) є інгредієнтом, який: згладжує гостроту основи його об'єм повинен бути меншим, ніж об'єм основи, в окремих випадках може бути рівним, може бути алкогольним ( ароматизовані вина, бітери, ароматичні лікери) і безалкогольним (соки, яйця, молоко, сметана).

Групи ЗЗк ароматична, емульгаторна, смако-ароматична, сокова ароматизовані вина, вершки, солодка частина плодово-ягідні змішані бітерси, молоко сол...
Слайд № 15

Групи ЗЗк ароматична, емульгаторна, смако-ароматична, сокова ароматизовані вина, вершки, солодка частина плодово-ягідні змішані бітерси, молоко солодко-ароматизована овочеві соки змішані бітерси, яйця гірко-ароматизована спиртові аперитиви, сметана кріплені вина

Ароматична група АРОМАТИЗОВАНІ ВИНА, СПИРТОВІ АПЕРИТИВИ, ЗМІШАНІ БІТЕРИ, КРІПЛЕНІ ВИНА
Слайд № 16

Ароматична група АРОМАТИЗОВАНІ ВИНА, СПИРТОВІ АПЕРИТИВИ, ЗМІШАНІ БІТЕРИ, КРІПЛЕНІ ВИНА

Емульгаторна група Яйця, Вершки, Молоко, сметана
Слайд № 17

Емульгаторна група Яйця, Вершки, Молоко, сметана

Смако-ароматична група солодка частина (мед, цукор, сиропи), солодко-ароматизована (лікери), гірко-ароматизована (гіркі бітерси)
Слайд № 18

Смако-ароматична група солодка частина (мед, цукор, сиропи), солодко-ароматизована (лікери), гірко-ароматизована (гіркі бітерси)

Характеристика смако-ароматичного компонента Підсолоджує, Забарвлює, Надає специфічного аромату. В коктейлі і змішані напої сак додають в малих дозах
Слайд № 19

Характеристика смако-ароматичного компонента Підсолоджує, Забарвлює, Надає специфічного аромату. В коктейлі і змішані напої сак додають в малих дозах

Солодка група сак Натуральні плодово-ягідні сиропи, Плодово-ягідні лікери
Слайд № 20

Солодка група сак Натуральні плодово-ягідні сиропи, Плодово-ягідні лікери

Солодко-ароматична група сак Ароматичні лікери – Шартрез Бенедиктин кюрасао
Слайд № 21

Солодко-ароматична група сак Ароматичні лікери – Шартрез Бенедиктин кюрасао

Гірко-ароматична група Спиртові бітери кампарі
Слайд № 22

Гірко-ароматична група Спиртові бітери кампарі

наповнювачі Використовують при приготуванні довгих змішаних напоїв. Розбавляє основні компоненти змішаного напою. Надає своєрідної свіжості, легкос...
Слайд № 23

наповнювачі Використовують при приготуванні довгих змішаних напоїв. Розбавляє основні компоненти змішаного напою. Надає своєрідної свіжості, легкості. Об'єм наповнювача в напої не менше 100 мл.

наповнювачі За вмістом алкоголю наповнювачі можуть бути: алкогольні і безалкогольні. До алкогольних наповнювачів належать: ігристі та шипучі вина, ...
Слайд № 24

наповнювачі За вмістом алкоголю наповнювачі можуть бути: алкогольні і безалкогольні. До алкогольних наповнювачів належать: ігристі та шипучі вина, а також сидр і пиво; до безалкогольних — різні мінеральні води, газовані напої, соки, тонізуючі води, натуральна вода, вода з сифону, молоко. За вмістом вуглекислоти наповнювачі поділяють на ті, що містять вуглекислий газ і без вмісту газу

Алкогольні наповнювачі ігристі та шипучі вина, Сидр, пиво;
Слайд № 25

Алкогольні наповнювачі ігристі та шипучі вина, Сидр, пиво;

безАлкогольні наповнювачі мінеральні води, газовані напої, соки, тонізуючі води, натуральна вода, вода з сифону, молоко
Слайд № 26

безАлкогольні наповнювачі мінеральні води, газовані напої, соки, тонізуючі води, натуральна вода, вода з сифону, молоко

супутні компоненти, що беруть участь в приготуванні коктейлів - лід Для приготування змішаних напоїв використовується кілька сортів льоду: - Лід в ...
Слайд № 27

супутні компоненти, що беруть участь в приготуванні коктейлів - лід Для приготування змішаних напоїв використовується кілька сортів льоду: - Лід в брилах - для короткочасного охолодження у великих кількостях крюшонів і пуншів; - Коктейльний лід - для приготування різних коктейлів; - Лід фіз - для високих напоїв; -Лід коблер - для високих змішаних напоїв. Має вигляд снігу кристалічної форми; -Лід фраппе - фруктовий лід; - Крижаний крем - виготовлений в умовах кондитерського виробництва їстівний лід; використовується для щербетів і глінтвейнів.

супутні компоненти, що беруть участь в приготуванні коктейлів - прянощі М'ята, Гвоздика, Кориця, Мускатний горіх, Ваніль та есенції харчові (лимонн...
Слайд № 28

супутні компоненти, що беруть участь в приготуванні коктейлів - прянощі М'ята, Гвоздика, Кориця, Мускатний горіх, Ваніль та есенції харчові (лимонна, апельсинова, ромова, ананасна, Чай, Плодово-ягідні, Чорні маслини , консервовані вишні, інші плоди і ягоди (сливи, абрикоси, ананаси, виноград)

супутні компоненти, що беруть участь в приготуванні коктейлів – соуси і прянощі Селерова сіль (зелень селери, перетерта з сіллю), томатний кетчуп, ...
Слайд № 29

супутні компоненти, що беруть участь в приготуванні коктейлів – соуси і прянощі Селерова сіль (зелень селери, перетерта з сіллю), томатний кетчуп, соус чилійський, табаско-соус, сангріта (суміш соків помідора, апельсина, лимона), ворчестерський соус (суміш ямайського перцю, чорного перцю, гвоздики, імбиру, цибулі), устричний соус, оливкова олія, оцет, шоколад, мелена кава мокко, чай (цейлонський, зелений), порошок какао, молочний порошок, цибулини мариновані, горіхи.

Коктейлі і змішані напої
Слайд № 30

Коктейлі і змішані напої

Напої, які приготували учні
Слайд № 31

Напої, які приготували учні

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Різне

10.12.2018

4605

2

110