Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
: Машини та механізми для замісу дріжджового тіста , тістодільник
Машина базова тістомісильна МБТМ-140.
Призначена для механізації процесу замішування дріжджового, пісочного, листкового, бісквітного тіста в кондитерських і кулінарних цехах підприємств громадського харчування.
Машина (рис.2) складається із опорної плити, на якій закріплено станину з розміщеним усередині неї приводом обертання робочої камери і механізмом її піднімання та опускання, корпусу, місильного важеля. Робоча камера являє собою бак (діжу) конічної форми місткістю 140 л, яка закривається сферичною кришкою. У комплект машини входять три баки. Бак закріплений на візку з трьома колесами. Візок має два великі колеса й одне мале, яке обертається і дає змогу легко повертати візок у різні напрямки. Внизу бак має хвостовик із квадратним перерізом. Один кінець хвостовика жорстко прикріплений до дна, а інший входить у гніздо привідного диска. Для закочування або скочування бака хвостовик піднімають за допомогою педалі.
Рис. 2. Машина базова тістомісильна МБТМ-140:
1—візок;
2—бак;
3—місильнийважіль;
4—сферичнакришка;
5 — оглядове віконце
Робочим органом машини є місильний важіль складного профілю. Місильний важіль здійснює складний коливальний рух угору та вниз. Для переведення місильного важеля у верхнє положення (для скочування бака) в корпусі машини є маховик, доступ до якого здійснюється через дверцята, розташовані на корпусі.
Для захисту працюючих та запобігання викиданню тіста із бака бак закривається сферичною кришкою з електричним блокуванням (під час відкривання кришки машина вимикається).
Тривалість замішування тіста установлюється за допомогою реле часу.
Привідний механізм машини складається із електродвигуна, двох черв'ячних редукторів і ланцюгової передачі. Рух від двигуна через один черв'ячний редуктор передається баку, а через другий черв'ячний редуктор і ланцюгову передачу — місильному важелю.
Принцип дії. Завантажені в бак продукти завдяки руху місильного важеля та одночасному обертанню бака навкруг своєї осі інтенсивно перемішуються, утворюючи однорідну, насичену повітрям масу.
Правила експлуатації. Перед експлуатацією перевіряють санітарно-технічний стан машини. Потім закочують бак на фундаментну плиту, перевіряють надійність зчеплення, роботу машини на холостому ходу, завантажують необхідні продукти для замішування, опускають кришку і натискують кнопку «Пуск».
Тривалість перемішування залежить від виду тіста.
Так, для приготування пісочного тіста в бак машини завантажують всі компоненти, крім борошна, перемішують їх 25 хв, після цього засипають борошно і продовжують замішування ще 2—3 хвилини.
Для приготування листкового тіста в бак заливають воду з розчиненою лимонною кислотою, добавляють меланж, сіль, борошно і замішують протягом 15—20 хвилин. Паралельно підготовляють вершкове масло або маргарин. Охолоджене масло нарізують невеликими шматочками, засипають борошно (10 % від маси масла) і місять 5—10 хв, потім його охолоджують і прокочують декілька разів з тістом.
У разі замішування рідкого тіста бак можна завантажувати на 80—90 % місткості, а крутого тіста — не більш як на 50 %. Невиконання цих умов призводить до перевантажування двигуна та виходу його з ладу.
Після закінчення замішування натиснути на кнопку «Стоп», дочекатись повної зупинки машини, відкрити кришку, встановити місильний важіль у крайнє верхнє положення вручну за допомогою маховика, натиснути на педаль і скотити бак з фундаментної плити. Кришку та місильний важіль зачистити від тіста та промити гарячою водою.
Тістоділительні машини W & P PARTA U3 (НІМЕЧЧИНА) 2002 рік
Тістоділитель Parta U3 може застосовуватися для обробки пшеничного та змішаного тіста (до 50% житньої маси). У пристрої машини впроваджені новітні технічні розробки – можлива робота з однією заготівлею і з двома одночасно. Тістоділитель Parta U3 визнаний обладнанням з великою точністю та з тривалим терміном експлуатації.
Принцип роботи Тістоділитель:
Через отвір тістоділителя, тісто потрапляє в ділильну камеру. Після закриття ділильної камери за допомогою ножа, тісто під впливом нагнітаючого поршня переміщається у вимірювальну камеру. Обсяг цієї камери відповідає встановленому значенню ваги тістових заготовок. Після опускання вимірювальної камери тістові заготовки падають на стрічку транспортера. Вузол ділення виконаний з високоміцної легованої сталі, що забезпечує його довговічність і високу точність ділення протягом усього терміну експлуатації. Структура приводу тістоділителя є проста, але дуже міцна у зв’язку із застосуванням високоякісних прецизійних вузлів, які відрізняються легкістю технічного обслуговування і високою зносостійкістю.
Технічні характеристики: Parta U2 | |
Ваговий діапазон, грам на один поршень на два поршня | 300-2800 110-1250 |
Продуктивність, штук / год на один поршень на два поршня | 1080 2160 |
Рівень шуму при 925 тактах в годину, дБ | до 70 |
Обсяг отвору, літрів | 120 |
Вага, кг | 820 |
Габаритні розміри, мм: | |
довжина | 1127 |
ширина | 733 |
висота | 1612 |
Потужність, кВт | 1,1 |
Д\З: Вивчити принцип роботи тістомісильної машини та тісто дільника
№2:
Вільне введення тексту
Д\З: Вивчити принцип роботи тістомісильної машини та тісто дільника
Рефлексія від 11 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: