Урок:

: Машини та механізми для замісу дріжджового тіста , тістодільник

Вміст уроку:

Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.

Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.

1:

Теоретичний блок

: Машини та механізми для замісу дріжджового тіста , тістодільник

Машина базова тістомісильна МБТМ-140.

Призначена для механізації процесу замішування дріжджового, пісочного, листкового, бісквітного тіста в кондитерських і кулінарних цехах підприємств громадського харчування.

Машина (рис.2) складається із опорної плити, на якій закріплено станину з розміщеним усередині неї приводом обертання робочої камери і механізмом її піднімання та опускання, корпусу, місильного важеля. Робоча камера являє собою бак (діжу) конічної форми місткістю 140 л, яка закривається сферичною кришкою. У комплект машини входять три баки. Бак закріплений на візку з трьома колесами. Візок має два великі колеса й одне мале, яке обертається і дає змогу легко повертати візок у різні напрямки. Внизу бак має хвостовик із квадратним перерізом. Один кінець хвостовика жорстко прикріплений до дна, а інший входить у гніздо привідного диска. Для закочування або скочування бака хвостовик піднімають за допомогою педалі.

0500t0kd-79d1-359x603.png

Рис. 2. Машина базова тістомісильна МБТМ-140:

1—візок;

2—бак;

3—місильнийважіль;

4—сферичнакришка;

5 — оглядове віконце

Робочим органом машини є місильний важіль складного профілю. Місильний важіль здійснює складний коливальний рух угору та вниз. Для переведення місильного важеля у верхнє положення (для скочування бака) в корпусі машини є маховик, доступ до якого здійснюється через дверцята, розташовані на корпусі.

Для захисту працюючих та запобігання викиданню тіста із бака бак закривається сферичною кришкою з електричним блокуванням (під час відкривання кришки машина вимикається).

Тривалість замішування тіста установлюється за допомогою реле часу.

Привідний механізм машини складається із електродвигуна, двох черв'ячних редукторів і ланцюгової передачі. Рух від двигуна через один черв'ячний редуктор передається баку, а через другий черв'ячний редуктор і ланцюгову передачу — місильному важелю.

Принцип дії. Завантажені в бак продукти завдяки руху місильного важеля та одночасному обертанню бака навкруг своєї осі інтенсивно перемішуються, утворюючи однорідну, насичену повітрям масу.

Правила експлуатації. Перед експлуатацією перевіряють санітарно-технічний стан машини. Потім закочують бак на фундаментну плиту, перевіряють надійність зчеплення, роботу машини на холостому ходу, завантажують необхідні продукти для замішування, опускають кришку і натискують кнопку «Пуск».

Тривалість перемішування залежить від виду тіста.

Так, для приготування пісочного тіста в бак машини завантажують всі компоненти, крім борошна, перемішують їх 25 хв, після цього засипають борошно і продовжують замішування ще 2—3 хвилини.

Для приготування листкового тіста в бак заливають воду з розчиненою лимонною кислотою, добавляють меланж, сіль, борошно і замішують протягом 15—20 хвилин. Паралельно підготовляють вершкове масло або маргарин. Охолоджене масло нарізують невеликими шматочками, засипають борошно (10 % від маси масла) і місять 5—10 хв, потім його охолоджують і прокочують декілька разів з тістом.

У разі замішування рідкого тіста бак можна завантажувати на 80—90 % місткості, а крутого тіста — не більш як на 50 %. Невиконання цих умов призводить до перевантажування двигуна та виходу його з ладу.

Після закінчення замішування натиснути на кнопку «Стоп», дочекатись повної зупинки машини, відкрити кришку, встановити місильний важіль у крайнє верхнє положення вручну за допомогою маховика, натиснути на педаль і скотити бак з фундаментної плити. Кришку та місильний важіль зачистити від тіста та промити гарячою водою.

Тістоділительні машини W & P PARTA U3 (НІМЕЧЧИНА) 2002 рік

0500t0k6-e7e3-469x469.png

Тістоділитель Parta U3 може застосовуватися для обробки пшеничного та змішаного тіста (до 50% житньої маси). У пристрої машини впроваджені новітні технічні розробки – можлива робота з однією заготівлею і з двома одночасно. Тістоділитель Parta U3 визнаний обладнанням з великою точністю та з тривалим терміном експлуатації.

Принцип роботи Тістоділитель:
Через отвір тістоділителя, тісто потрапляє в ділильну камеру. Після закриття ділильної камери за допомогою ножа, тісто під впливом нагнітаючого поршня переміщається у вимірювальну камеру. Обсяг цієї камери відповідає встановленому значенню ваги тістових заготовок. Після опускання вимірювальної камери тістові заготовки падають на стрічку транспортера. Вузол ділення виконаний з високоміцної легованої сталі, що забезпечує його довговічність і високу точність ділення протягом усього терміну експлуатації. Структура приводу тістоділителя є проста, але дуже міцна у зв’язку із застосуванням високоякісних прецизійних вузлів, які відрізняються легкістю технічного обслуговування і високою зносостійкістю.

Технічні характеристики: Parta U2

Ваговий діапазон, грам на один поршень

на два поршня

300-2800

110-1250

Продуктивність, штук / год на один поршень

на два поршня

1080

2160

Рівень шуму при 925 тактах в годину, дБ

до 70

Обсяг отвору, літрів

120

Вага, кг

820

Габаритні розміри, мм:

довжина

1127

ширина

733

висота

1612

Потужність, кВт

1,1

Д\З: Вивчити принцип роботи тістомісильної машини та тісто дільника

2:

Вільне введення тексту

Д\З: Вивчити принцип роботи тістомісильної машини та тісто дільника

Рефлексія від 11 учнів

Сподобався:

11 0

Зрозумілий:

11 0

Потрібні роз'яснення:

11 0
Рекомендуємо

Механізми

Механізми

226

Аватар профіля Костєєв Володимир Анатолійович
Технології
5—11 клас, I курс та дорослі

50 грн

Мишка з сиром з солоного тіста

Мишка з сиром з солоного тіста

249

Аватар профіля Ільчук Надія Миколаївна
Технології
5 клас

21 грн

Виготовлення рибки з солоного тіста

Виготовлення рибки з солоного тіста

271

Аватар профіля Ільчук Надія Миколаївна
Технології
5—7 клас

23 грн

Виготовлення підсвічника з солоного тіста

Виготовлення підсвічника з солоного тіста

352

Аватар профіля Ільчук Надія Миколаївна
Технології
6—8 клас

22 грн

Виготовлення фруктів з солоного тіста

Виготовлення фруктів з солоного тіста

300

Аватар профіля Ільчук Надія Миколаївна
Технології
5—7 клас

23 грн

Схожі уроки

: Кавомолки

: Кавомолки

714

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

Соковижималки

Соковижималки

198

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

вафельниці

вафельниці

189

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

Гранітори, фризери

Гранітори, фризери

328

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

Холодильні шафи

Холодильні шафи

1518

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс