Урок:

: ЛПР : Машини для нарізання гастрономічних товарів (слайсери)

Вміст уроку:

Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.

Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.

1:

Теоретичний блок

ЛПР : Машини для нарізання гастрономічних товарів (слайсери)

Мета: вивчити принцип будови та дії слайсерів.

Хід роботи

1. Призначення.

2. Будова.

3. Принцип роботи

4. Правила експлуатації та техніки безпеки.

Теоретичні відомості

МРГ-300- Машина для різання гастрономії, 300 мм-діаметр дискового ножа, продуктивність 45 різів за хвилину.

Призначена для нарізки гастрономічних товарів на скибочки товщиною від 1 до 15 мм, під кутом від 30? до 90?.

Машина настільного типу працює від мережі 380 Вт із заземленням, включається в мережу через штепсельної вилки і пакетний вимикач. Складається з основи 1, на якому змонтовані дисковий ніж 8 (діаметр 300 мм), зверху ніж закритий захисним кожухом 13. Під час роботи ніж обертається навколо своєї осі від електродвигуна через 2 черв'ячних редуктора. Є важіль 2, на якому змонтована каретка з лотком 10 для продуктів. Важіль здійснює митників руху. Є опорний стіл 7, який пов'язаний з регулювальної гайкою 4 і служить для регулювання товщини скибочок. Для зміни кута нарізки продукту лоток можна встановлювати під кутом від 30? до 90?. Є приймальний стіл для нарізаних продуктів 6.

05013fw9-8b84-392x314.png

1 - корпус

2 - важіль

3 - підстава

4 - регулятор товщини різу

5 - пакетний вимикач

6 - приймальний стіл

7 - опорний столик

8 - дисковий ніж

9 - затискачі

10 - лоток

11 - рухома опора

12 - фіксатори рухомої опори

13 - захисний кожух

Принцип дії: Продукт закріплюють в лотку так, щоб він вільно опускався вниз, але не рухався в сторону. Встановлюють кут і товщину нарізки продукту і включають машину в роботу. Важіль з лотком роблять маятниковий рух. Продукт ковзає по поверхні опорного столу в сторону ножа, ніж зрізає скибочку продукту, який падає на приймальний стіл. Що залишився в лотку продукт при зворотному русі повертається у вихідне положення і опускається на поверхню опорного столу.

Правила експлуатації:

Перед роботою перевірити санітарно-технічний стан, заземлення, роботу на холостому ходу, гостроту ножа (смужкою паперу).

Закріплюємо продукт, так, щоб він вільно опускався вниз, але не рухався в сторону. Встановлюємо кут і товщину нарізки продукту і включаємо машину через пакетний перемикач.

Під час роботи стежать за якістю нарізки продукту.

Після роботи: знімають захисний кожух, очищають ніж від залишків продукту: протирають спочатку вологою тканиною, потім сухою. Залишають для санітарної просушування. Дисковий ніж закривається захисним кожухом. Так само лоток висувається з-під ножа і очищається від крихт.

Проблемні ситуації.

Машина не нарізає продукти

Неправильна фіксація, продукт завис в лотку

Вимкнути машину, відрегулювати затиск

Машина не повністю прорізає продукти

затупився ніж

Відключити, заточити ніж

При нарізці продукти кришаться

затупився ніж

Відключити, заточити ніж

Тонка нарізка сиру

Занижена товщина нарізки

Збільшити товщину нарізки

перегрів електродвигуна

Перевантаження, довга робота

Відключити, дати охолонути машині

Контрольні запитання:

1. Для чого використовується машина типу МРГ - 300?

2. Скільки лотків входить у комплект машини і для чого вони призначені?

3. Як встановлюють товщину нарізування продуктів?

4. Поясніть принцип роботи машини МРГ 300.

Рефлексія від 1 учня

Сподобався:

1 0

Зрозумілий:

1 0

Потрібні роз'яснення:

1 0
Рекомендуємо

Я - споживач. Маркування товарів. Чинники маркування товарів

Я - споживач. Маркування товарів. Чинники маркування товарів

180

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
7 клас

83 грн

Маркування споживчих товарів. Читання маркування товарів.

Маркування споживчих товарів. Читання маркування товарів.

234

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
7 клас

50 грн

ХІМІЧНІ ПОБУТОВІ ТОВАРИ

ХІМІЧНІ ПОБУТОВІ ТОВАРИ

294

Аватар профіля Островершенко Анна Петрівна
Товарознавство
дорослі

50 грн

ТМ ПР8 Наладка верстату на нарізання різьби

ТМ ПР8 Наладка  верстату на нарізання різьби

669

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
ТМ
III курс та дорослі

250 грн

ОМР та І ПР 14 Режими різання при нарізанні різьби

ОМР та І ПР 14 Режими різання при нарізанні різьби

213

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
ОМР та І
II—III курси

350 грн

Схожі уроки

: Кавомолки

: Кавомолки

673

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

Соковижималки

Соковижималки

189

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

вафельниці

вафельниці

158

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

Гранітори, фризери

Гранітори, фризери

300

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс

Холодильні шафи

Холодильні шафи

1396

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Устаткуванн УПГХ
II курс