Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
ЛПР : Машини для нарізання гастрономічних товарів (слайсери)
Мета: вивчити принцип будови та дії слайсерів.
Хід роботи
1. Призначення.
2. Будова.
3. Принцип роботи
4. Правила експлуатації та техніки безпеки.
Теоретичні відомості
МРГ-300- Машина для різання гастрономії, 300 мм-діаметр дискового ножа, продуктивність 45 різів за хвилину.
Призначена для нарізки гастрономічних товарів на скибочки товщиною від 1 до 15 мм, під кутом від 30? до 90?.
Машина настільного типу працює від мережі 380 Вт із заземленням, включається в мережу через штепсельної вилки і пакетний вимикач. Складається з основи 1, на якому змонтовані дисковий ніж 8 (діаметр 300 мм), зверху ніж закритий захисним кожухом 13. Під час роботи ніж обертається навколо своєї осі від електродвигуна через 2 черв'ячних редуктора. Є важіль 2, на якому змонтована каретка з лотком 10 для продуктів. Важіль здійснює митників руху. Є опорний стіл 7, який пов'язаний з регулювальної гайкою 4 і служить для регулювання товщини скибочок. Для зміни кута нарізки продукту лоток можна встановлювати під кутом від 30? до 90?. Є приймальний стіл для нарізаних продуктів 6.
1 - корпус
2 - важіль
3 - підстава
4 - регулятор товщини різу
5 - пакетний вимикач
6 - приймальний стіл
7 - опорний столик
8 - дисковий ніж
9 - затискачі
10 - лоток
11 - рухома опора
12 - фіксатори рухомої опори
13 - захисний кожух
Принцип дії: Продукт закріплюють в лотку так, щоб він вільно опускався вниз, але не рухався в сторону. Встановлюють кут і товщину нарізки продукту і включають машину в роботу. Важіль з лотком роблять маятниковий рух. Продукт ковзає по поверхні опорного столу в сторону ножа, ніж зрізає скибочку продукту, який падає на приймальний стіл. Що залишився в лотку продукт при зворотному русі повертається у вихідне положення і опускається на поверхню опорного столу.
Правила експлуатації:
Перед роботою перевірити санітарно-технічний стан, заземлення, роботу на холостому ходу, гостроту ножа (смужкою паперу).
Закріплюємо продукт, так, щоб він вільно опускався вниз, але не рухався в сторону. Встановлюємо кут і товщину нарізки продукту і включаємо машину через пакетний перемикач.
Під час роботи стежать за якістю нарізки продукту.
Після роботи: знімають захисний кожух, очищають ніж від залишків продукту: протирають спочатку вологою тканиною, потім сухою. Залишають для санітарної просушування. Дисковий ніж закривається захисним кожухом. Так само лоток висувається з-під ножа і очищається від крихт.
Проблемні ситуації.
Машина не нарізає продукти | Неправильна фіксація, продукт завис в лотку | Вимкнути машину, відрегулювати затиск |
Машина не повністю прорізає продукти | затупився ніж | Відключити, заточити ніж |
При нарізці продукти кришаться | затупився ніж | Відключити, заточити ніж |
Тонка нарізка сиру | Занижена товщина нарізки | Збільшити товщину нарізки |
перегрів електродвигуна | Перевантаження, довга робота | Відключити, дати охолонути машині |
Контрольні запитання:
1. Для чого використовується машина типу МРГ - 300?
2. Скільки лотків входить у комплект машини і для чого вони призначені?
Рефлексія від 1 учня
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: