Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Холодильне обладнання . Призначення, види.
Для багатьох товарів важливий температурний режим зберігання. Щоб підтримувати його на необхідному рівні безперервно, надаючи тим самим покупцям можливість купувати якісний товар, важливо використовувати надійне холодильне обладнання. Від його роботи безпосередньо залежить дотримання вимог до способів зберігання продуктів, термінів придатності та інших важливих показників. Безперебійна робота техніки з витримкою всіх температурних режимів - запорука успішного ведення бізнесу в сфері торгівлі продуктами харчування та іншими швидкопсувними товарами.
Види холодильного обладнання
Затребуваність в різних сферах бізнесу призвело до великої різноманітності такої техніки. Її можна розділити на такі види:
Застосовуються в підсобних приміщеннях торговельних точок а також в промислових підприємствах для зберігання виготовленої продукції або її заготовок. Випускаються в широкій розмаїтості температурних режимів, обсягів, розмірів і функціональних можливостей.
Один з найбільш затребуваних видів техніки в торгівлі. Застосовуються в торгових точках і зонах самообслуговування для зберігання в необхідних температурних режимах широкого асортименту продуктових груп
Встановлюються в супермаркетах, павільйонах, ресторанах, барах і кафе для охолодження, презентації та зберігання безалкогольних напоїв, пива, соків, в кухонній зоні ресторанів і кафе для зберігання молочних продуктів. Можуть виготовлятися з глухими або скляними дверима, в залежності від призначення.
Незамінний елемент торгового залу продуктових магазинів і супермаркетів. Зберігають свіжість продуктів і виконують функцію демонстраційного обладнання продуктів харчування.
Використовуються для зберігання морозива, пельменів, заморожених напівфабрикатів, м'ясної та рибної продукції, яку необхідно утримувати в мінусовому температурному діапазоні. Використовуються як в торговому залі (зі скляною кришкою) а також на складі для зберігання замороженої продукції (з глухою кришкою).
бонети
На відміну від скринь, один вид бонет працює в мінусовому температурному режимі, інший вид в средньотемпературному. Бонети використовуються як для зберігання так і демонстрації продукції. Бонети можуть застосовуватися для зберігання товарних запасів.
холодильні столи
Використовуються як професійне кухонне обладнання для ресторанів і кафе, яке використовується як багатофункціональна холодильна техніка для зберігання всередині холодильного столу охолодженої продукції і напівфабрикатів а також виступає як робоча поверхня для приготування на ній страв.
льодогенератори
Один з видів морозильного барного обладнання, яке призначене для генерації льоду. Різні моделі дозволяють генерувати лід певної форми.
Залежно від рівня температурного режиму і завдань використання можна виділити обладнання для:
довгострокового зберігання в замороженому вигляді
тривалого утримання в охолодженому вигляді
зберігання в свіжому вигляді без заморозки
Така градація дозволяє вибрати оптимальний варіант температурного режиму для конкретного типу продукції.
З огляду на важливість температурних показників, обладнання поділяють на:
низькотемпературне - для заморожених продуктів
середньотемпературне - для охолодження напоїв і продуктів
Різноманітність видів техніки, що підтримує необхідний температурний режим, дозволило доносити до кінцевого споживача якісну, свіжу продукцію. Крім того, среднетемпературне обладнання є незамінним в теплу пору року, коли попит на прохолодні напої виростає в кілька десятків разів.
Д\З: Опрацювати матеріал
№2:
Вільне введення тексту
: Опрацювати матеріал
Рефлексія від 5 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: