Сьогодні о 18:00
Кабінет психолога:
«
Здатність до саморегуляції – основа духовного розвитку. Нові інструменти й підходи
»
Взяти участь Всі події

Уpок «Практична робота № 5."Розв'язування експериментальних задач"

Хімія

Для кого: 9 Клас

22.06.2019

1203

8

0

Опис документу:
Мета: Навчитися визначати вуглеводи, жири , білки у продуктах харчування. Реактиви: розбавлений розчин йоду, розчини натрій гідроксиду, купрум сульфату. Обладнання і посуд: штатив з пробірками. Завдання 1. Якісні реакції а) Вам видані пронумеровані пробірки з крохмальним клейстером, гліцерином і розчином білка б) У вільні пробірки по черзі наливайте по 2 мл досліджуваних розчинів і додайте до них кілька крапель розчину йоду. Визначте і запишіть колір забарвлення.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Практична робота № 5

Тема:Розв'язування експериментальних задач

Мета: Навчитися визначати вуглеводи, жири , білки у продуктах харчування.

Реактиви: розбавлений розчин йоду, розчини натрій гідроксиду, купрум сульфату.

Обладнання і посуд: штатив з пробірками.

Виконання роботи:

Завдання 1.

Якісні реакції

а) Вам видані пронумеровані пробірки з крохмальним клейстером, гліцерином і розчином білка

б) У вільні пробірки по черзі наливайте по 2 мл досліджуваних розчинів і додайте до них кілька крапель розчину йоду. Визначте і запишіть колір забарвлення:

Розчин № ___ має_______________колір

Розчин № ___ має_______________колір

Розчин № ___ має ______________ колір

Висновок: Крохмальний клейстер знаходиться в пробірці №____

в) У дві вільні пробірки налийте по 2 мл розчину лугу й потім кілька крапель розчину купрум сульфату. По черзі долийте в ці пробірки досліджувані розчини.

Визначте і запишіть колір забарвлення:

Розчин №____ має ________________ колір

Розчин № ___має _________________колір.

Висновок:

В пробірці №__ знаходиться ____________, в пробірці № ___ знаходиться_________________.

Завдання 2

Визначення білків

а) Налийте у пробірку 2- 3 мл розчину білка і долийте до нього 2мл розчину натрій гідроксиду. Добавте кілька крапель розчину купрум сульфату. Яке забарвлення з'являється_______________

б) Налийте у пробірку 2-3 мл розчину білка і долийте 1 мл концентрованої нітратної кислоти (обережно)

Яке забарвлення з'являється?

Що відбувається з білком? Яка структура білка руйнується?

Завдання 3.

Визначення крохмалю

Як розпізнати крохмаль і цукор? Запропонуйте щонайменше 3 способи визначення крохмалю і цукру.

Завдання 4.

Добудьте 2 способами :а) магній ацетат; б) натрій ацетат.

Висновок :

  1. Як можна визначити поживні властивості харчових продуктів?

  2. Чи є синтетична їжа повноцінним замінником натуральних продуктів? Чому?

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.