Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Матеріали для мовного розвитку: застосування у Монтессорі-середовищі
»
Взяти участь Всі події
Матеріал:

"Цифрові бібліотеки: ефективність, безпека, інновації"

Завантажити файл у хорошій якості

Усі придбані матеріали можна знайти в розділі мої придбані матеріали

Опис методичного матеріалу:

Зважаючи на швидкий розвиток технологій та зростання вимог щодо захисту даних та ефективного управління, дослідження в галузі електронного документообігу цифрових бібліотек є надзвичайно актуальним і потребує подальшого вивчення та розробки. Це дозволить бібліотекам ефективно використовувати сучасні цифрові рішення та забезпечити надійний захист даних, зручний доступ до інформації та підвищення загальної продуктивності роботи.

Рушійною силою інноваційних процесів у бібліотечній галузі є готовність до змін і впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних продуктів і послуг, розроблення та реалізація новітніх інформаційних технологій, розвиток і підвищення кваліфікації персоналу, входження бібліотек у зовнішнє середовище, що можливо лише за їх ефективної організаційно-управлінської діяльності.

Інноваційність у сфері документообігу полегшує та прискорює роботу бібліотекарів, покращує доступ до ресурсів для користувачів та забезпечує безпеку документів.
Інтеграція хмарних технологій, електронного підпису, штучного інтелекту та автоматизації перетворюють документообіг у сучасних бібліотеках на більш ефективний та інноваційний процес.

Джерела використаної інформації: розкрити закрити
1. Ковальчук Н. Інноваційність як вагомий складник ефективної організаційно-управлінської діяльності бібліотек. Вісник Книжкової палати, 2019, № 1. С. 23-25. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vkp_2019_1_9.
2. Машталяр І.О., Яворська Т.М. Цифрові сервіси як основа дистанційного бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів. Вісник студентського наукового товариства Донецького національного університету імені Василя Стуса. Том 1 / ред. кол. І.А. Зайченко (голова) та ін. Вінниця: ДонНУ імені Василя Стуса, 2023. Вип. 15. Т. 1. С. 153.
3. https://doi.org/10.31470/2518-7600-2023-19-198-212
4. https://niss.gov.ua/doslidzhennya/gumanitarniy-rozvitok/vikoristannya-potencialu-elektronnikh-bibliotek-ta-vidkritogo
Вміст матеріалу:

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення зі змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документа.

+Показати ще (6)

Доступ до плеєра. Вбудувати плеєр:

Завантажити файл у хорошій якості

Усі придбані матеріали можна знайти в розділі мої придбані матеріали

Рекомендуємо

Презентація "Цифрові технології. Використання цифрових інновацій. Використання цифрових інновацій для навчання, комунікації і творчості.", Інформатика 6 клас

zip
Презентація "Цифрові технології. Використання цифрових інновацій. Використання цифрових інновацій для навчання, комунікації і творчості.", Інформатика 6 клас

3116

Аватар профіля Коменда Олександр Олександрович
Інформатика
6 клас

41 грн

Інструктаж з БЖД. Призначення цифрових пристроїв. Класифікація цифрових пристроїв за призначенням. Цифрові технології. Використання цифрових інновацій.

zip
Інструктаж з БЖД. Призначення цифрових пристроїв. Класифікація цифрових пристроїв за призначенням. Цифрові технології. Використання цифрових інновацій.

458

Аватар профіля Максімко Леся Дмитрівна
Інформатика
6 клас

50 грн

Інновації та бізнес. Загальна характеристика інновацій

pptx
Інновації та бізнес. Загальна характеристика інновацій

128

Аватар профіля Леонтьєв Дмитро Олександрович
Технології
10—11 клас

19 грн

Хіт-парад інновацій. Моя власна інновація

pptx
Хіт-парад інновацій. Моя власна інновація

101

Аватар профіля Леонтьєв Дмитро Олександрович
Технології
10—11 клас

19 грн

Правила техніки безпеки та цифрові технології

pdf
Правила техніки безпеки та цифрові технології

64

Аватар профіля Місько Євгеній Дмитрович
Інформатика
1—12 клас, I—VI курси, дорослі та змішані

29 грн

Схожі матеріали

Презентація "Механічна кулінарна обробка риби з лускою та без луски"

pptx
Презентація "Механічна кулінарна обробка риби з лускою та без луски"

11

Аватар профіля Руденко Ріта Петрівна
Професійна освіта

Презентація "Приготування котлетної маси з риби та напівфабрикатів з неї"

pptx
Презентація "Приготування котлетної маси з риби та напівфабрикатів з неї"

11

Аватар профіля Руденко Ріта Петрівна
Професійна освіта

Презентація "Приготування порційних напівфабрикатів з м'яса"

pptx
Презентація "Приготування порційних напівфабрикатів  з м'яса"

10

Аватар профіля Руденко Ріта Петрівна
Професійна освіта

Стаття "«Інноваційні технології у викладанні дисципліни «Контроль і ревізія»: цифрові інструменти та інтерактивні методи для підвищення ефективності навчання здобувачів освіти»

pdf
Стаття "«Інноваційні технології у викладанні дисципліни «Контроль і ревізія»: цифрові інструменти та інтерактивні методи для підвищення ефективності навчання здобувачів освіти»

14

Аватар профіля Устиновська Тетяна Євгенівна
Професійна освіта
I—IV курси та дорослі

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА УРОКУ З ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ, Тема уроку: «Приготування желе з плодів або свіжих ягід, цитрусових»

docx
МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА УРОКУ З  ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ, Тема уроку:  «Приготування желе з плодів або свіжих ягід, цитрусових»

28

Аватар профіля Павловська Анастасія Олександрівна
Професійна освіта
10—12 клас, I—IV курси та змішані