Тест по темі “Нуклеїнові кислоти та білки”

Хімія

Для кого: 9 Клас

01.05.2019

3143

93

0

Опис документу:
Тестовий контроль знань по темі “Нуклеїнові кислоти та білки” з курсу хімії для 9 класу допоможе здійснити експрес-контроль засвоєння матеріалу. Містить 10 запитань різної складності з вибором однієї або декількох правильних відповідей.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Тестовий контроль знань з теми Нуклеїнові кислоти та білки

1. Яка функціональна група відсутня в складі амінокислот?

а) аміногрупа; в) гідроксогрупа;

б) карбонільна група; г) альдегідна група.

2.Що являє собою білок?

а) поліпептид; в) полінуклеотид;

б) полісахарид; г) амінокислоту.

3. Послідовність амінокислотних ланок у молекулі білка — це…

а) первинна структура; в) третинна структура;

б) вторинна структура; г) четвертинна структура.

4. Які властивості проявляють амінокислоти?

а) кислотні властивості; в) амфотерні властивості;

б) основні властивості; г) це інертні сполуки.

5. Що є продуктами гідролізу білків?

а) амінокислоти; в) гліцерин і жирні кислоти;

б) глюкоза і фруктоза; г) глюкоза.

6. Як називається необоротне осадження білка?

а) денатурація; в) дегідратація;

б) дефекація; г) гідратація.

7. Виберіть неправильне твердження

а) РНК містить залишок дезоксирибози;

б) до складу ДНК входить залишок тиміну;

в) ДНК існує у формі подвійної спіралі;

г) основна функція ДНК — збереження і передача спадкової інформації.

8. Ксантопротеїнова реакція — це взаємодія білка з:

а) нітратною кислотою;

б) з купрум (ІІ) гідроксидом;

в) зі спиртовим розчином йоду;

г) з розчином калій перманганату.

9. Молекула білка складається з:

а) залишків глюкози;

б) залишків амілози;

в) залишків вищих карбонових кислот;

г) залишків амінокислот.

10. Денатурація – це втрата білком своєї:

а) первинної структури; б) вторинної структури;

в) третинної структури; г) четвертинної структури.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.