Презентація "Найбільш популярні в світі десерти"

Цю сторінку створено користувачем «Всеосвіти», якщо її вміст порушує ваші авторські права, надішліть скаргу у службу підтримки, ми оперативно відреагуємо.

This page was created by the website user. If its content violates your copyright, you can submit a takedown request to our support team, and we will respond promptly.

Поскаржитися / Report
Опис документу:
Тістечка і торти - дуже смачні ласощі. Без них неможливі свята, а завдяки мистецтву кондитерів будь-яка подія стає чарівною. Незалежно від того, якими є назви тістечок і види, їх приготування перетворилося на свого роду мистецтво. Дизайн солодощів вражає уяву, вони можуть стати прикрасою будь-якого торжества.Здоровий спосіб життя крокує планетою, закликаючи, серед іншого, відмовитися від солодкого та випічки. Проте справжній гурман знає, що без милих серцю тістечок і тортиків день втрачає барви.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Тістечка і торти
Слайд № 1

Тістечка і торти

Тістечка і торти - дуже смачні ласощі. Без них неможливі свята, а завдяки мистецтву кондитерів будь-яка подія стає чарівною. Незалежно від того, як...
Слайд № 2

Тістечка і торти - дуже смачні ласощі. Без них неможливі свята, а завдяки мистецтву кондитерів будь-яка подія стає чарівною. Незалежно від того, якими є назви тістечок і види, їх приготування перетворилося на свого роду мистецтво. Дизайн солодощів вражає уяву, вони можуть стати прикрасою будь-якого торжества Всупереч загальноприйнятій думці десерти є невід'ємною частиною повноцінного харчування. Головний принцип, якого потрібно дотримуватися, на думку дієтологів, полягає в тому, що вони не повинні увійти в повсякденний раціон. А ось для особливих подій, різних свят, вони можуть стати своєрідним «винагородою». Новий рік, Різдво підходять як не можна краще для того, щоб побалувати себе смакотою.

Баноффі пай. Великобританія Баноффі пай - це класичний пиріг англійської кухні. Його назва - це поєднання двох слів - банан і тоффі (banana and tof...
Слайд № 3

Баноффі пай. Великобританія Баноффі пай - це класичний пиріг англійської кухні. Його назва - це поєднання двох слів - банан і тоффі (banana and toffee = Banoffee), pia - в перекладі з англійської мови означає «пиріг». Пропоную огляд найбільш популярних в світі десертів

Безе або меренги, Франція (Фр. Baiser - поцілунок), меренга (фр. Meringue) - французьке тістечко з запечених збитих яєчних білків і цукру.
Слайд № 4

Безе або меренги, Франція (Фр. Baiser - поцілунок), меренга (фр. Meringue) - французьке тістечко з запечених збитих яєчних білків і цукру.

Вагасі, Японія Традиційні японські солодощі, які часто подаються з чаєм. При їх створенні використовуються натуральні продукти: бобові, адзукі, рис...
Слайд № 5

Вагасі, Японія Традиційні японські солодощі, які часто подаються з чаєм. При їх створенні використовуються натуральні продукти: бобові, адзукі, рис, різні види батату, агар-агар, каштани, різні трави та чаї. Японські солодощі відрізняються менш солодким смаком, ніж звичні для європейців солодощі. Вони навіть можуть здатися зовсім несолодкими людям, які до них не звикли.

Гулаб Джамун, Індія Традиційна страва індійської кулінарії. Являє собою солодкі кульки із сухого молока в сиропі. Популярний десерт в країнах Індій...
Слайд № 6

Гулаб Джамун, Індія Традиційна страва індійської кулінарії. Являє собою солодкі кульки із сухого молока в сиропі. Популярний десерт в країнах Індійського субконтинента.

Торт «Захер», Австрія Дивовижний віденський торт, в якому поєднується шоколадний смак і легка фруктова нотка. Для любителів шоколаду – просто рай! ...
Слайд № 7

Торт «Захер», Австрія Дивовижний віденський торт, в якому поєднується шоколадний смак і легка фруктова нотка. Для любителів шоколаду – просто рай! Складається він із шару повітряних дуже-дуже шоколадних коржів, які перемежовуються абрикосовим джемом, а згори – покритий глянцевим шаром шоколаду.

Еклери, Франция Еклер є заварним тістечком з кремовою начинкою. Класичним (французьким та англійським) еклером вважається тістечко видовженої форми...
Слайд № 8

Еклери, Франция Еклер є заварним тістечком з кремовою начинкою. Класичним (французьким та англійським) еклером вважається тістечко видовженої форми і обов'язково із заварним кремом усередині, тобто заварне тістечко. Як еклери, так і заварні тістечка, можуть бути вкриті або шоколадом, або цукровою глазур'ю, присипані горіхами, шоколадною стружкою

Естерхазі, Угорщина Торт Естергазі складається з п'яти коржів, випечених зі збитої білкової маси з додаванням мигдалю, вершкового масла, борошна. Т...
Слайд № 9

Естерхазі, Угорщина Торт Естергазі складається з п'яти коржів, випечених зі збитої білкової маси з додаванням мигдалю, вершкового масла, борошна. Також є інтерпретації з фундуком та волоськими горіхами. Між коржами промащують вершковий крем з добавкою коньяку. Зверху торт покривають товстим шаром білої цукрової глазурі (також зустрічається білий шоколад), поверх наноситься шоколадом малюнок типовий для тортів Естергазі у вигляді сітки або павутини.

Крем-брюле, Франція  «Обпалені вершки» — десерт із заварного крему з карамельною скоринкою. Найчастіше подається замороженим чи охолодженим, тому й...
Слайд № 10

Крем-брюле, Франція  «Обпалені вершки» — десерт із заварного крему з карамельною скоринкою. Найчастіше подається замороженим чи охолодженим, тому його категоризують ще й як підвид морозива.

Круасан, Франція (фр. croissant, досл. «півмісяць», «ріжок, підковка») — традиційний для французької кухні невеликий хлібо-булочний кондитерський в...
Слайд № 11

Круасан, Франція (фр. croissant, досл. «півмісяць», «ріжок, підковка») — традиційний для французької кухні невеликий хлібо-булочний кондитерський виріб у формі півмісяця з начинкою або без, зазвичай готується з листкового тіста.

Макарон, Франція Французький кондитерський виріб з яєчних білків, цукру і меленого мигдалю. Зазвичай робиться у формі печива; між двома шарами клад...
Слайд № 12

Макарон, Франція Французький кондитерський виріб з яєчних білків, цукру і меленого мигдалю. Зазвичай робиться у формі печива; між двома шарами кладуть крем або варення.

Мільфей, Франція Це перше, що кидається в очі, коли ви заходите до будь-якої кондитерської Парижу. Шоколадні, горіхові, класичні ванільні, фісташко...
Слайд № 13

Мільфей, Франція Це перше, що кидається в очі, коли ви заходите до будь-якої кондитерської Парижу. Шоколадні, горіхові, класичні ванільні, фісташкові, фруктові та ягідні - різноманітність смаків просто не перелічити! А як поетично перекладається ця назва (фран. «mille-feuille») - «тисяча пелюсток».

Наполеон, Росія Популярний торт або тістечко з листкового тіста з масляним або заварним кремом. У Франції і в Італії аналогічний торт називається Т...
Слайд № 14

Наполеон, Росія Популярний торт або тістечко з листкового тіста з масляним або заварним кремом. У Франції і в Італії аналогічний торт називається Тисяча шарів (фр. Mille-feuilles [mil fœj]). У США - Napoleon, в Великобританії - Vanilla slice або Cream slice. В Угорщині - Királyi francia krémes ( «французький королівський кремовий»).

Пахлава, Турція Солодощі у вигляді просоченого маслом і сиропом листкового пирога з начинкою з розтертих горіхів, цукру і кардамону
Слайд № 15

Пахлава, Турція Солодощі у вигляді просоченого маслом і сиропом листкового пирога з начинкою з розтертих горіхів, цукру і кардамону

Торт «Павлова», Австралія Торт Павлова — це повітряний десерт з безе з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка нагадує зефір. Його зазви...
Слайд № 16

Торт «Павлова», Австралія Торт Павлова — це повітряний десерт з безе з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка нагадує зефір. Його зазвичай подають, декоруючи збитими вершками і свіжими фруктами.

Профітролі, Франція (від фр. profiterole, profit — «вигода», «користь») — невеликі (менше 4 см у діаметрі) кулінарні вироби французької кухні із за...
Слайд № 17

Профітролі, Франція (від фр. profiterole, profit — «вигода», «користь») — невеликі (менше 4 см у діаметрі) кулінарні вироби французької кухні із заварного тіста з різними начинками (як солодкими, так і несолодкими): заварний крем, салат, гриби, м'ясо та ін.

Пудинг, Великобританія Пудинг - традиційний англійський десерт на основі яєць, круп, молока, сиру, борошна і фруктів. Існує безліч варіантів цієї с...
Слайд № 18

Пудинг, Великобританія Пудинг - традиційний англійський десерт на основі яєць, круп, молока, сиру, борошна і фруктів. Існує безліч варіантів цієї страви, що розрізняються поєднанням інгредієнтів і способами готування. Незмінним залишається лише його чудовий смак.

Тарт Татен, Франція Перевернутий пиріг з фруктами (зазвичай яблуками), які необхідно карамелізувати у вершковому маслі і цукрові до того як пекти п...
Слайд № 19

Тарт Татен, Франція Перевернутий пиріг з фруктами (зазвичай яблуками), які необхідно карамелізувати у вершковому маслі і цукрові до того як пекти пиріг.

Тірамісу (Італія) Тірамісу – класичний італійський десерт, що полюбився всьому світу. Десерт дуже ніжний і повітряний завдяки дивовижному крему на ...
Слайд № 20

Тірамісу (Італія) Тірамісу – класичний італійський десерт, що полюбився всьому світу. Десерт дуже ніжний і повітряний завдяки дивовижному крему на основі сиру маскарпоне. Це десерт, який можна зробити, використовуючи готову основу з тіста або бісквітів.

Трайфл, Англія  Назва походить від англійського trifle, що перекладається як: дрібниця, дріб’язок. Це однин з класичних англійських десертів, який ...
Слайд № 21

Трайфл, Англія  Назва походить від англійського trifle, що перекладається як: дрібниця, дріб’язок. Це однин з класичних англійських десертів, який в різних варіаціях формується зі шматочків бісквітного тіста, заварного або вершкового крему і фруктово-ягідної складової: желе, шматочків ягід і фруктів або джему.

Чизкейк, Америка Чізкейк (англ. cheese — сир, cake — торт) — страва європейської та американської кухні, що являє собою сирний десерт від сирної за...
Слайд № 22

Чизкейк, Америка Чізкейк (англ. cheese — сир, cake — торт) — страва європейської та американської кухні, що являє собою сирний десерт від сирної запіканки до тістечка суфле.

Торт «Чорний ліс», Німеччина  Шоколадний торт «Чорний ліс» - з вишнею (замороженою), лікером та шоколадом! Якщо ви бажаєте, щоб в вас хтось закохав...
Слайд № 23

Торт «Чорний ліс», Німеччина  Шоколадний торт «Чорний ліс» - з вишнею (замороженою), лікером та шоколадом! Якщо ви бажаєте, щоб в вас хтось закохався або навпаки ви хочете показати своє кохання - просто приготуйте цей неперевершений торт…

Червоний оксамит, США Red Velvet Cake - це традиційний американський торт, який останнім часом став популярний у всьому світі! І не дарма! Ніжні, п...
Слайд № 24

Червоний оксамит, США Red Velvet Cake - це традиційний американський торт, який останнім часом став популярний у всьому світі! І не дарма! Ніжні, пористі, вологі коржі і повітряний сирний крем - смачне поєднання! А яскравий червоний колір коржів і білосніжний крем роблять торт урочистим і незабутнім!

Чуррос, Іспанія Іспанський десерт чуррос готується з солодкого заварного тіста і обсмажується у фритюрі. Ніжні пончики просто тануть у роті. Їх роб...
Слайд № 25

Чуррос, Іспанія Іспанський десерт чуррос готується з солодкого заварного тіста і обсмажується у фритюрі. Ніжні пончики просто тануть у роті. Їх роблять у вигляді підкови, петлі або довгих паличок з круглим або зоряним перетином.

Віденський штрудель, Австрія  Штрудель з яблуками або ж з іншою начинкою виходить дуже красивим і надзвичайно смачним. Цей ніжний рулет нікого не з...
Слайд № 26

Віденський штрудель, Австрія  Штрудель з яблуками або ж з іншою начинкою виходить дуже красивим і надзвичайно смачним. Цей ніжний рулет нікого не залишить байдужим.

Здоровий спосіб життя крокує планетою, закликаючи, серед іншого, відмовитися від солодкого та випічки. Проте справжній гурман знає, що без милих се...
Слайд № 27

Здоровий спосіб життя крокує планетою, закликаючи, серед іншого, відмовитися від солодкого та випічки. Проте справжній гурман знає, що без милих серцю тістечок і тортиків день втрачає барви і стає чорно-білим.  Десерти займають особливе місце в нашому серці .

  • 17.10.2020
  • Технологія приготування їжі з основами товарознавства
  • 9 Клас, 10 Клас, 11 Клас, 12 Клас, Дорослі
  • Презентація
  • 363
  • 2
  • 18
  • Стежити
  • Поскаржитись

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»