Сьогодні о 11:00
онлайн-конференція:
«
Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритми реагування
»
Взяти участь Всі події

Календарно - тематичне планування на І семестр з хімії для 10 класу

Хімія

Для кого: 10 Клас

24.09.2021

92

3

0

Опис документу:

Календарно-тематичне планування з хімії для 10 класу на 2021-2022 навчальний рік (до підручника О.Г. Ярошенко ) розроблене відповідно до Програми для 6-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів (оновленій), затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України від 23.10.2017 № 1407

Перегляд
матеріалу
Отримати код

Календарно – тематичне планування уроків за І семестр

з хімії 10 клас

70 годин, 2 години на тиждень




з/п

Дата

Зміст уроку

Практичні та лабораторні роботи

Примітка

Повторення початкових понять про органічні речовини

1


Склад, властивості, застосування метану, етану, етену, етину.



2


Склад, властивості, застосування метанолу, етанолу, гліцеролу





3


Склад, властивості, застосування

етанової кислоти і аміноетанової кислоти



4


Діагностична робота



Тема 1. Теорія будови органічних сполук

5


Теорія будови органічних сполук. Залежність властивостей речовин від складу і хімічної будови молекул.

Поняття про явище ізомерії та ізомери.

Розрахункові задачі

1. Виведення молекулярної формули речовини за масовими частками елементів.

Демонстрації

1. Моделі молекул органічних сполук (у тому числі 3D-проектування).

6


Ковалентні карбон-карбонові зв’язки у молекулах органічних сполук: простий, подвійний, потрійний.


7


Класифікація органічних сполук.



8


Узагальнення теми



Тема 2. Вуглеводні

9


Алкани. Загальна формула алканів, структурна ізомерія, систематична номенклатура.

Розрахункові задачі

3. Виведення молекулярної формули речовини за масою, об’ємом або кількістю речовини реагентів або продуктів реакції.


10


Хімічні властивості алканів.


11


Алкени і алкіни.. Загальна та молекулярні формули алкенів, структурна ізомерія, систематична номенклатура.



12


Хімічні властивості етену та етину.



13


Арени. Бензен: молекулярна і структурна формули, фізичні властивості.



14


Хімічні властивості бензену.



15


Методи одержання алканів, етену, етину, бензену. Застосування вуглеводнів.



16


Узагальнення теми



Тема 3. Оксигеновмісні органічні сполуки

17


Спирти. Поняття про характеристичну (функціональну) групу. Гідроксильна характеристична (функціональна) група.



18


Насичені одноатомні спирти: загальна та структурні формули, ізомерія (пропанолів і бутанолів), систематична номенклатура



19


Водневий зв’язок, його вплив на фізичні властивості спиртів Хімічні властивості насичених одноатомних спиртів. Одержання етанолу..



20


Поняття про багатоатомні спирти на прикладі гліцеролу, його хімічні властивості.



21


Фенол: склад і будова молекули, фізичні та хімічні властивості.



22


Альдегіди. Склад, будова молекул альдегідів. Альдегідна характеристична (функціональна) група. Загальна та структурні формули, систематична номенклатура і фізичні властивості альдегідів.



23


Хімічні властивості етаналю, його одержання.


Демонстрації

5. Окиснення метаналю (етаналю) амоніачним розчином арґентум(І) оксиду (віртуально).


6. Окиснення метаналю (етаналю) свіжоодержаним купрум(ІІ) гідроксидом

24


Контрольна робота №1



25


Карбонові кислоти, їх поширення в природі та класифікація. Карбоксильна характеристична (функціональна) група. Склад, будова молекул насичених одноосновних карбонових кислот, їхня загальна та структурні формули, ізомерія, систематична номенклатура і фізичні властивості.


26


Хімічні властивості насичених одноосновних карбонових кислот. Реакція естерифікації. Одержання етанової кислоти.

Лабораторні досліди

1. Виявлення органічних кислот у харчових продуктах.


27


Естери, загальна та структурні формули, систематична номенклатура, фізичні властивості. Гідроліз естерів.

Демонстрації

7. Ознайомлення зі зразками естерів.

28


Жири як представники естерів. Класифікація жирів, їхні хімічні властивості.

Демонстрації

8. Відношення жирів до води та органічних розчинників.

9.Доведення ненасиченого характеру рідких жирів (віртуально).

29


Узагальнення теми


30


Вуглеводи. Класифікація вуглеводів, їх утворення й поширення у природі. Глюкоза: молекулярна формула та її відкрита форма. Хімічні властивості глюкози. Способи одержання глюкози.

Лабораторні досліди

2. Окиснення глюкози свіжоодержаним купрум(ІІ) гідроксидом.

Демонстрації

10. Окиснення глюкози амоніачним розчином арґентум(І) оксиду (за відсутності реагентів – віртуально).

31


Сахароза, крохмаль і целюлоза: молекулярні формули, гідроліз. Способи одержання сахарози, крохмалю і целюлози.



32



Практичні роботи

1. Розв’язування експериментальних задач.


33


Генетичні зв’язки між оксигеновмісними органічними сполуками. Виконання тренувальних вправ та розв’язання розрахункових задач.



Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.