+ Додати матерiал
і отримати
безкоштовне
свідоцтво
! В а ж л и в о
Предмети »
  • Всеосвіта
  • Бібліотека
  • Хімія
  • Дослідницько-інформаційний проект та презентація «Морозиво - смакота чи отрута?» (для гурткової та позакласної роботи у школі при викладанні предмету Хімія учням 7-11 класів)
Приклад завдання з олімпіади Українська мова. Спробуйте!

Дослідницько-інформаційний проект та презентація «Морозиво - смакота чи отрута?» (для гурткової та позакласної роботи у школі при викладанні предмету Хімія учням 7-11 класів)

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися
Опис презентації окремими слайдами:
Морозиво – смакота чи отрута?
Слайд № 1

Морозиво – смакота чи отрута?

Мета 1. З’ясувати вплив морозива на організм людини, вивчити основні компоненти морозива , дослідити його якість та склад. 2. Забезпечити формуванн...
Слайд № 2

Мета 1. З’ясувати вплив морозива на організм людини, вивчити основні компоненти морозива , дослідити його якість та склад. 2. Забезпечити формування практичних умінь та навичок визначення безпечності харчових продуктів. 3. Сконцентрувати увагу на шкідливості харчових добавок та їх впливові на організм людини. 4. Розвивати здоров’язберігаючю компетентність.

Система основних запитань до теми: 1. Як виникло морозиво? 2. Який вплив морозива на організм людини? 3. Який хімічний склад морозива? 4. Чи усі ре...
Слайд № 3

Система основних запитань до теми: 1. Як виникло морозиво? 2. Який вплив морозива на організм людини? 3. Який хімічний склад морозива? 4. Чи усі речовини, що входять до складу морозива, безпечні та корисні?

Створення експертних груп: 1. Історики ( Працюють над питанням, як виникло морозиво?) 2. Хіміки – дослідники (Працюють над питанням, який хімічний ...
Слайд № 4

Створення експертних груп: 1. Історики ( Працюють над питанням, як виникло морозиво?) 2. Хіміки – дослідники (Працюють над питанням, який хімічний склад морозива? ) 3. Дієтологи (Працюють над питанням, який вплив морозива на організм людини та , чи усі речовини, що входять до складу морозива, безпечні та корисні? )

Морозиво- смак дитинства Підготували учні 9 класу
Слайд № 5

Морозиво- смак дитинства Підготували учні 9 класу

Група Істориків Наші завдання: 1. З’ясувати як виникло морозиво. 2. З яких компонентів воно складалося. 3. Опрацювати класифікацію морозива.
Слайд № 6

Група Істориків Наші завдання: 1. З’ясувати як виникло морозиво. 2. З яких компонентів воно складалося. 3. Опрацювати класифікацію морозива.

Історична довідка Китайці – саме вони першими почали робити солодкий лід, рецепт якого тримався у суворій таємниці. Олександр Македонський, який по...
Слайд № 7

Історична довідка Китайці – саме вони першими почали робити солодкий лід, рецепт якого тримався у суворій таємниці. Олександр Македонський, який погано переносить спеку, вживав фруктові соки зі снігом, який доставляли з гірських вершин раби.

Історична довідка У XIII столітті італійський мандрівник Марко Поло привіз у Європу кілька рецептів невідомого тоді продукту. Влітку 1660 італієць ...
Слайд № 8

Історична довідка У XIII столітті італійський мандрівник Марко Поло привіз у Європу кілька рецептів невідомого тоді продукту. Влітку 1660 італієць Франческо Прокопіо відкрив у Парижі продаж морозива і став першим європейським морозивником.

Склад морозива:
Слайд № 9

Склад морозива:

Класифікація морозива:
Слайд № 10

Класифікація морозива:

Група Хіміки- дослідники Наші завдання: 1. Вивчити основні компоненти морозива . 2. Дослідити його якість та склад. 3. Пояснити функції білків, жир...
Слайд № 11

Група Хіміки- дослідники Наші завдання: 1. Вивчити основні компоненти морозива . 2. Дослідити його якість та склад. 3. Пояснити функції білків, жирів та вуглеводів у складі морозива.

Білки у складі морозива та їх функції: 1.Каталітична. 2.Структурна. 3.Запасна. 4.Рухова. 5.Рецепторна. 6.Транспортна. 7.Регуляторна. 8.Захисна.
Слайд № 12

Білки у складі морозива та їх функції: 1.Каталітична. 2.Структурна. 3.Запасна. 4.Рухова. 5.Рецепторна. 6.Транспортна. 7.Регуляторна. 8.Захисна.

Жири у складі морозива та їх функції : 1.Транспортування жиророзчинних вітамінів. 2.Обмін речовин та енергії. 3.Будівельний матеріал для тканин. 4....
Слайд № 13

Жири у складі морозива та їх функції : 1.Транспортування жиророзчинних вітамінів. 2.Обмін речовин та енергії. 3.Будівельний матеріал для тканин. 4.Підвищують опірність організму. 5.Теплоізоляційна функція. 6.Резервний матеріал. 7.Синтез гормонів.

Вуглеводи у складі морозива та їх функції : 1.Джерело енергії для клітини. 2.Структурна функція. 3.Запасна функція. 4.Входять до складу РНК та ДНК.
Слайд № 14

Вуглеводи у складі морозива та їх функції : 1.Джерело енергії для клітини. 2.Структурна функція. 3.Запасна функція. 4.Входять до складу РНК та ДНК.

Група Дієтологи Наші завдання: 1. З’ясувати позитивний вплив морозива на організм людини. 2. Пояснити небезпеку вживання морозива. 3. Звернути уваг...
Слайд № 15

Група Дієтологи Наші завдання: 1. З’ясувати позитивний вплив морозива на організм людини. 2. Пояснити небезпеку вживання морозива. 3. Звернути увагу на шкідливості харчових добавок у складі морозива та їх впливові на організм людини.

Позитивний вплив морозива на організм людини: 1.Бореться із стресами. 2.Збільшує кількість йоду. 3.Засіб загартовування. 4.Збільшує кількість кальц...
Слайд № 16

Позитивний вплив морозива на організм людини: 1.Бореться із стресами. 2.Збільшує кількість йоду. 3.Засіб загартовування. 4.Збільшує кількість кальцію. 5.Зупиняє кровотечі. 6.Сприяє виробленню “ гормону щастя “. 7.Запобігає безсонню.

Небезпека вживання морозива: Не рекомендується дітям з підвищеною масою тіла, ожиріння, цукровим діабетом і схильним до цих захворювань. Холодний д...
Слайд № 17

Небезпека вживання морозива: Не рекомендується дітям з підвищеною масою тіла, ожиріння, цукровим діабетом і схильним до цих захворювань. Холодний десерт може призвести до загострення ЛОР- захворювань. До загострення хвороб шлунково-кишкового тракту і печінки.

Шкідливі харчові добавки морозива: Е 407 провокує розвиток алергії, викликає захворювання кишково - шлункового тракту. Е 466 викликає захворювання ...
Слайд № 18

Шкідливі харчові добавки морозива: Е 407 провокує розвиток алергії, викликає захворювання кишково - шлункового тракту. Е 466 викликає захворювання кишково - шлункового тракту. Е 104- підозрілий. Е 120- небезпечний. Е 122- підозрілий, небезпечний для астматиків. Е 123- небезпечний – викликає появу злоякісних пухлин, провокує розвиток алергій. Е 322- лецитин. Може спричинити захворювання шлунку, печінки та нирок.

Перш ніж вибрати морозиво – детально вивчи його етикетку. СМАЧНОГО ВАМ!!!
Слайд № 19

Перш ніж вибрати морозиво – детально вивчи його етикетку. СМАЧНОГО ВАМ!!!

Оцінювання під час проекту: 1. Оцінювання до початку проекту: Активність 0-1б Творчість 0-1б Рівень самостійності 0-2б 2. Оцінювання впродовж навча...
Слайд № 20

Оцінювання під час проекту: 1. Оцінювання до початку проекту: Активність 0-1б Творчість 0-1б Рівень самостійності 0-2б 2. Оцінювання впродовж навчання: Якість змісту, чіткість викладу 0-2б Стиль виступу, риторичні вміння 0-1б Глибина розуміння ( чіткість відповіді на запитання, грамотні висновки) 0-2б Цікаві факти, ілюстрації, малюнки 0-1б 3. Оцінювання після навчання: Якість оформлення 0-1б

Опис документу:
Дослідницько-інформаційний проект та презентація «Морозиво - смакота чи отрута?» має мету з’ясувати вплив морозива на організм людини, вивчити основні компоненти морозива, дослідити його якість та склад, забезпечити формування практичних умінь та навичок визначення безпечності харчових продуктів, сконцентрувати увагу на шкідливості харчових добавок та їх впливові на організм людини.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Курс:«Розвиток і саморозвиток професійної креативності вчителя »
Ілляхова Марина Володимирівна
36 годин
590 грн
590 грн