Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Вступ. Поняття про технологічний процес ПРГ
Процес перетворення сировини на готову продукцію називається технологічним. Він складається з послідовних стадій: приймання і зберігання сировини; обробка сировини і виробництво напівфабрикатів; виробництво готової продукції; реалізація готової продукції.
Сировина — продукти харчування (овочі, риба, м'ясо та ін.), які надходять на підприємство і призначені для обробки, виробництва напівфабрикатів і приготу-вання кулінарної продукції.
Напівфабрикати — продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки (первинну чи теплову), але ще не доведені до кулінарної готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів. Вони ще не придатні для споживання.
Залежно від способу обробки напівфабрикати можуть мати різний ступінь готов-ності. Напівфабрикат високого ступеня готовності — це такий, що пройшов част-кову або повну механічну, теплову, хімічну обробку, а також поєднання напівфабри-катів, з яких готують страву чи кулінарний виріб при мінімальних енергозатратах.
Страва — поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готов-ності, порціоновані, оформлені і готові для споживання.
Кулінарний виріб— харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігріван-ня, порціонування, оформлення).
Готова кулінарна продукція — різні страви, кулінарні та кондитерські вироби.
Д\З: Опрацювати матеріал
№2:
Вільне введення тексту
Д\З: Опрацювати матеріал
Рефлексія від 8 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: