Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Запуск мовлення дошкільників через ігрову імітацію. Практичні вправи
»
Взяти участь Всі події
Урок:

: Вступ. Поняття про технологічний процес ПРГ

Вміст уроку:

Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.

Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.

1:

Теоретичний блок

Вступ. Поняття про технологічний процес ПРГ

Процес перетворення сировини на готову продукцію називається технологічним. Він складається з послідовних стадій: приймання і зберігання сировини; обробка сировини і виробництво напівфабрикатів; виробництво готової продукції; реалізація готової продукції.

Сировина продукти харчування (овочі, риба, м'ясо та ін.), які надходять на підприємство і призначені для обробки, виробництва напівфабрикатів і приготу-вання кулінарної продукції.

Напівфабрикати — продукти, які пройшли одну або кілька стадій кулінарної обробки (первинну чи теплову), але ще не доведені до кулінарної готовності і призначені для подальшої обробки та приготування страв і кулінарних виробів. Вони ще не придатні для споживання.

Залежно від способу обробки напівфабрикати можуть мати різний ступінь готов-ності. Напівфабрикат високого ступеня готовності — це такий, що пройшов част-кову або повну механічну, теплову, хімічну обробку, а також поєднання напівфабри-катів, з яких готують страву чи кулінарний виріб при мінімальних енергозатратах.

Страва — поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готов-ності, порціоновані, оформлені і готові для споживання.

Кулінарний вирібхарчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігріван-ня, порціонування, оформлення).

Готова кулінарна продукціярізні страви, кулінарні та кондитерські вироби.

Д\З: Опрацювати матеріал

2:

Вільне введення тексту

Д\З: Опрацювати матеріал

Рефлексія від 8 учнів

Сподобався:

7 1

Зрозумілий:

6 2

Потрібні роз'яснення:

8 0
Рекомендуємо

ТМ Структура технологічного процесу. Поняття про технологічну операцію та її елементи. Основні терміни

ТМ Структура технологічного процесу. Поняття про технологічну операцію та її елементи. Основні терміни

488

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
ТМ
дорослі

350 грн

Т.2. Технологічна документація для програмування технологічних процесів.

Т.2. Технологічна документація для програмування технологічних процесів.

66

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
Програмування на верстатах з ЧПК
III курс та VI курс

250 грн

ТМ частина 2 Класифікація технологічних процесів

ТМ  частина 2 Класифікація технологічних процесів

175

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
ТМ
III курс

330 грн

ТМ 1 частина Класифікація технологічних процесів

ТМ 1 частина  Класифікація технологічних процесів

223

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
ТМ
III курс

330 грн

ТМ Пр 5 Розробка технологічного процесу

ТМ Пр 5 Розробка  технологічного процесу

146

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
ТМ
III—IV курси та дорослі

355 грн

Схожі уроки

: Організація робочих місць для приготування та відпуску холодних страв та закусок

: Організація  робочих місць  для приготування та відпуску холодних страв та закусок

1637

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Методи управління конфліктом

Методи управління конфліктом

370

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

: Різновиди конфліктів

: Різновиди  конфліктів

134

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Спілкування: вміння говорити та слухати

Спілкування: вміння говорити та слухати

811

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Лабораторно практична робота №6: Тема уроку: Технологія приготування та подавання супів

Лабораторно практична робота №6:  Тема уроку: Технологія приготування та подавання  супів

252

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс