Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Сенсорне виховання за методикою Монтессорі: практичні інструменти для педагогів ЗДО
»
Взяти участь Всі події
Урок:

. Розрахунок ціни реалізації на сировину, сум націнок.

Вміст уроку:

Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.

Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.

1:

Теоретичний блок

Практична робота №3

Тема. Розрахунок ціни реалізації на сировину, сум націнок.

Мета: навчитися застосовувати теоретичні знання при розрахунку ціни реалізації на сировину, сум націнок.

Приклад. В ресторан «Літо» завезли масло вершковепо 36,20 грн. за 1 кг, цукор-пісок по 8,20 грн. за 1 кг, олію соняшникову по 10,00 грн. за

1кг. Націнка підприємства – 40%. Визначити продажну ціну завезених продуктів.

А) розрахунок продажної ціни 1 кг масла вершкового: 36,20 грн. – 100%

х грн. – 40%

х = = 14,48 грн.

36,20 грн. + 14,48грн. = 50,68 грн.

Б) розрахунок продажної ціни 1кг цукру-піску:

8,20 грн. – 100%

х грн. – 40%

х = = 3,28 грн.

8,20 грн. + 3,28 грн. = 11,48 грн.

В) розрахунок продажної ціни 1 кг олії соняшникової: 10,00 грн. – 100%

х грн. – 40%

х = = 4 грн.

10,00 грн. + 4 грн. =14,00 грн.

І варіант

Задача 1. В кафе «Вир» надійшлаяловича вирізка по 48,00 грн. за 1 кг, цибуля ріпчаста по 4,50 грн. за 1 кг, тваринний топлений жир по 7,20 грн. за 1 кг. Націнка підприємства – 30%. Визначте продажну ціну продуктів.

Відповідь:

Задача 2. В шкільну їдальню завезлипродукти: сметану 20% по 12 грн.за 1 кг, борошно пшеничнев/с по 3,20 грн. за 1 кг, крохмаль

картопляний по 7,80 грн. за 1 кг. Визначте продажну ціну продуктів, якщо націнка підприємства становить 15%.

Відповідь:

Задача 3. В ресторан надійшло 20 кг масла вершкового по 30 грн. за 1 кг, 18 кг масла Селянського по 32 грн. за 1 кг, 26 кг масла Вологодського по 34,80 грн. за 1 кг. Визначте середньозважену ціну 1 кг масла.

Відповідь:

ІІ варіант

Задача 1. В шкільну їдальню завезли борошно пшеничне по 3,80 грн. за 1 кг, цукор-пісок по 7,80 грн. за 1 кг, олію соєву по 9,80 грн. за 1 кг. Націнка підприємства – 12%. Визначте продажну ціну сировини.

Відповідь:

Задача 2. Для виготовлення котлет Марічка на підприємство завезли свинину по 45 грн. за 1 кг, чорнослив по 36 грн. за 1 кг, масло вершкове по 42 грн. за 1 кг. Визначте продажну ціну сировини. Націнка підприємства – 20%.

Відповідь:

Задача 3. В ресторан «Сяйво» поступило 50 кг борошна пшеничного в/с по 3,80 грн. за 1 кг, 80 кг борошна пшеничного І сорту по 3,50 грн. за 1 кг, 30 кг борошна пшеничного 2 сорту по 2,90 грн. за 1 кг. Визначте середньозважену ціну борошна пшеничного за 1 кг.

Відповідь:

ІІІ варіант

Задача 1. Вресторан «Світязь» надійшла сировина: свинина по 52 грн. за 1 кг, масло вершкове по 32,20 грн. за 1 кг, молоко згущене по 28,40 грн. за 1 кг. Націнка підприємства – 42%. Визначте продажну ціну сировини.

Відповідь:

Задача 2. В бар «Едельвейс» надійшли продукти: сир твердий

«Російський» по 58 грн. за 1 кг, ковбаса копчена – 62 грн. за 1 кг, ковбаса напівкопчена по 56,20 грн. за 1 кг. Націнка підприємства – 50%. Визначте продажну ціну.

Відповідь:

Задача 3. Напідприємство надійшло 100 кг цукру-піску по 8,20 грн. за 1 кг, 82 кг цукру-рафінаду по 8,40 грн. за 1 кг, 60 кг цукру-рафінаду пресованого по 8,60 грн. за 1 кг. Визначте середньозважену ціну 1 кг цукру.

Відповідь:

2:

Вільне введення тексту

Виконати задачі

Рефлексія від 2 учнів

Сподобався:

2 0

Зрозумілий:

2 0

Потрібні роз'яснення:

2 0
Рекомендуємо

Реалізація математичних моделей.

Реалізація математичних моделей.

292

Аватар профіля Лизько Валентина Степанівна
Інформатика
7 клас

33 грн

М. Коцюбинський "Дорогою ціною"

М. Коцюбинський "Дорогою ціною"

191

Аватар профіля Малиш Олена Миколаївна
Українська література
8 клас

40 грн

Реалізація алгоритму мовою програмування

Реалізація алгоритму мовою програмування

136

Аватар профіля Андрієнко Мар`ян Андрійович
Інформатика
11 клас

25 грн

Способи реалізації структур даних

Способи реалізації структур даних

93

Аватар профіля Андрієнко Мар`ян Андрійович
Інформатика
10 клас

25 грн

Алгоритми опрацювання масивів: знаходження сум і кількостей значень елементів, що задовольняють задані умови

Алгоритми опрацювання масивів: знаходження сум і кількостей значень елементів, що задовольняють задані умови

281

Аватар профіля Лизько Валентина Степанівна
Інформатика
9 клас

33 грн

Схожі уроки

: Організація робочих місць для приготування та відпуску холодних страв та закусок

: Організація  робочих місць  для приготування та відпуску холодних страв та закусок

1623

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Методи управління конфліктом

Методи управління конфліктом

370

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

: Різновиди конфліктів

: Різновиди  конфліктів

134

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Спілкування: вміння говорити та слухати

Спілкування: вміння говорити та слухати

807

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Лабораторно практична робота №6: Тема уроку: Технологія приготування та подавання супів

Лабораторно практична робота №6:  Тема уроку: Технологія приготування та подавання  супів

251

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс