Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Практична робота №5
Тема. Складання калькуляції продажних цін на страви, гарніри.
Мета: навчитися застосовувати теоретичні знання для складання калькуляції продажних цін на страви, гарніри.
Розрахунок продажних цін підприємства ресторанного господарства проводять окремо на кожну страву в калькуляційних картках.
Складіть калькуляцію продажної ціни на страву «Салат осінній» (вихід однієї порції – 200 г). На 100 г салату потрібно: капуста білоголова свіжа – 813/410 г, яблука свіжі – 286/200 г, морква – 125/100 г, перець солодкий – 133/100 г, сметана – 200 г, цукор – 2 г.
Станом на 1 вересня 2010 року продажна ціна 1 кг продуктів становила: капуста білоголова свіжа – 4,20 грн., яблука свіжі – 4,00 грн., морква – 2,00 грн., перець солодкий – 8,00 грн., сметана – 16,00 грн., цукор – 10,00 грн.
Продажна ціна 1 кг продуктів на 10 вересня 2010 року становила: капуста білоголова свіжа – 4,80 грн., яблука свіжі – 4,20, морква – 2,20, перець солодкий – 8,40, сметана – 18,00 грн., цукор – 10,90 грн.
Назва страви:
Назва збірника рецептур, номер рецептури і колонки:
Порядковий номер калькуляціїі дата її затвердження | №1 | №2 | |||||
№ з/п | Назва продуктів | Норма на 100 порцій | Продаж на ціна продукті | Сума | Норма на 100 порцій | Прода жна ціна | Сума |
масою | в, грн. | масою | продук | ||||
брутто, | брутто, | тів, | |||||
кг | кг | грн. | |||||
1. | |||||||
2. | |||||||
3. | |||||||
4. | |||||||
5. | |||||||
6. | |||||||
Загальна вартість продуктів | |||||||
Ціна однієїпорції страви | |||||||
Вихід готової продукції, г |
Зав. виробництвом Бухгалтер
Складіть калькуляцію продажної ціни на страву «Юшка картопляна» (вихід 1 порції– 500 г). На 1000 г супу потрібні такі
продукти: картопля – 600/450г, морква – 25/20 г, ріпа – 40/30 г, корінь петрушки – 13/10 г, цибуля ріпчаста – 24/20 г, цибуля-порей – 26/20 г, томат-пюре – 10 г, кулінарний жир – 10 г, вода – 700 г.
Продажна ціна 1 кг продуктів на 2 вересня 2010 року становила: картоплі – 2,80 грн., моркви – 2,10 грн., ріпи – 2,00 грн., кореня петрушки – 2,30 грн., цибулі ріпчастої – 4,80 грн., цибулі-порей – 6,20 грн., тамату-пюре – 16,00 грн., кулінарного жиру – 24,20 грн.
Продажна ціна 1 кг продуктів на 5 вересня 2010 року становила: картоплі – 3,230 грн., моркви – 2,30 грн., ріпи – 2,10 грн., кореня петрушки – 2,60 грн., цибулі ріпчастої – 5,00 грн., цибулі-порей – 7,00 грн., томату-пюре – 16,20 грн., кулінарного жиру – 25,00 грн.
Назва страви:
Назва збірника рецептур, номер рецептури і колонки:
Порядковий номер калькуляції і дата її затвердження | №1 | №2 | |||||
№ з/п | Назва продуктів | Норма на 100 порцій | Продаж на ціна продукті | Сума | Норма на 100 порцій | Прода жна ціна | Сума |
масою | в, грн. | масою | продук | ||||
брутто, | брутто, | тів, | |||||
кг | кг | грн. | |||||
1. | |||||||
2. | |||||||
3. | |||||||
4. | |||||||
5. |
6. | |||||||
7. | |||||||
8. | |||||||
9. | |||||||
Загальна вартість продуктів | |||||||
Ціна однієїпорції страви | |||||||
Вихід готової продукції, г |
Зав. виробництвом
Бухгалтер
Складіть калькуляцію продажної ціни на страву «М'ясо тушковане з пшоном» (вихід 1 порції – 275 г). Кількість продуктівна
1 порцію страви: свинина – 129/110 г, жир тваринний топлений харчовий – 10 г, томат-пюре – 15 г, цибуля ріпчаста – 18/15 г, морква – 19/15 г, пшоно – 70 г.
Продажна ціна 1 кг продуктів на 2 вересня 2010 року становила: свинини – 50,00 грн.,жиру тваринного топленого – 25,00 грн., томату- пюре – 16,40 грн., цибулі ріпчастої – 4,00 грн., моркви – 2,00 грн., пшона – 4,00 грн.
Продажна ціна 1 кг продуктів на 8 вересня 2010 року становила: свинини – 58,00 грн.,жиру тваринного топленого – 26,00 грн., томату- пюре – 16,80 грн., цибулі ріпчастої – 4,40 грн., моркви – 2,20 грн., пшона – 4,50 грн.
Назва страви:
Назва збірника рецептур, номер рецептури і колонки:
Порядковий номер калькуляції і дата її затвердження | №1 | №2 | |||||
№ з/п | Назва продуктів | Норма на 100 порцій масою брутто, кг | Продаж на ціна продукті в, грн. | Сума | Норма на 100 порцій масою брутто, кг | Прода жна ціна продук тів, грн. | Сума |
1. | |||||||
2. | |||||||
3. | |||||||
4. | |||||||
5. | |||||||
6. | |||||||
Загальна вартість продуктів | |||||||
Ціна однієїпорції страви | |||||||
Вихід готової продукції, г |
Зав. виробництвом
Бухгалтер
№2:
Вільне введення тексту
провести розрахунок
Рефлексія від 0 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: