Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Організація роботи в гарячому цеху
Теплову обробку продуктів і напівфабрикатів, приготування перших, других страв, гарнірів та соусів здійснюють у гарячому цеху. Тут також випікають вироби з борошна, які використовують до перших страв, піддають тепловій обробці про-дукти для приготування холодних і солодких страв.
Цех має зв'язок з усіма виробничими і торговими приміщеннями, тому його розміщують поблизу холодного цеху, роздавальні, приміщень для миття столового і кухонного посуду. Він повинен мати зручний зв'язок з овочевим і м'ясо-рибним цехами (на підприємствах з повним виробничим циклом) або з цехом обробки зелені і доготовлення напівфабрикатів (якщо на підприємство надходять напівфабрикати).
Якість роботи гарячого цеху залежить від правильної організації робочих місць, забезпечення їх обладнанням, посудом, інвентарем, виробничою тарою.
Традиційне розміщення плити у центрі гарячого цеху, а спеціалізованого обладнання (жарової шафи, сковороди, фритюрниці, казанів) — по периметру приміщення створює незручності в роботі кухарів і призводить до непродуктивних витрат робочого часу (10 %), які пов'язані з переміщенням працівників по цеху.
Найдосконалішим вважають секційне модульоване обладнання з функціональ-ними місткостями. Його розміщують в цеху у вигляді окремих технологічних ліній (пристінним або острівним методом), на яких організовують робочі місця кухарів. Завдяки раціональному розміщенню обладнання і створенню зручностей в експ-луатації підвищується продуктивність праці.
Гарячий цех умовно поділяють на супове і соусне відділення. Супове відділен-ня призначене для приготування перших страв, а соусне — для приготування других страв, гарнірів, соусів, гарячих напоїв. При цьому деякі види обладнання використовуються обома відділеннями (плити, казани, електросковороди та ін.).
Домашнє завдання : Опрацювати конспект, дати відповіді на питання:
Призначення гарячого цеху….
Цех має зв'язок з…….
Якість роботи гарячого цеху залежить від……
Висока продуктивність праці в цеху, завдяки?.....
Гарячий цех умовно поділяють на….
№2:
Вільне введення тексту
Домашнє завдання : Опрацювати конспект, дати відповіді на питання:
Призначення гарячого цеху….
Цех має зв'язок з…….
Якість роботи гарячого цеху залежить від……
Висока продуктивність праці в цеху, завдяки?.....
Гарячий цех умовно поділяють на….
Рефлексія від 3 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення:
М'яка іграшка в сучасному декоративно-ужитковому мистецтві. Організація робочого місця. Правила безпечної роботи та санітарно-гігієнічні вимоги.
Ергономіка в структурі перетворювальної діяльності. Ергономіка та організація праці. Інструктаж з БЖД.