Урок:

: Організація роботи в гарячому цеху

Вміст уроку:

Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.

Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.

1:

Теоретичний блок

Організація роботи в гарячому цеху

Теплову обробку продуктів і напівфабрикатів, приготування перших, других страв, гарнірів та соусів здійснюють у гарячому цеху. Тут також випікають вироби з борошна, які використовують до перших страв, піддають тепловій обробці про-дукти для приготування холодних і солодких страв.

Цех має зв'язок з усіма виробничими і торговими приміщеннями, тому його розміщують поблизу холодного цеху, роздавальні, приміщень для миття столового і кухонного посуду. Він повинен мати зручний зв'язок з овочевим і м'ясо-рибним цехами (на підприємствах з повним виробничим циклом) або з цехом обробки зелені і доготовлення напівфабрикатів (якщо на підприємство надходять напівфабрикати).

Якість роботи гарячого цеху залежить від правильної організації робочих місць, забезпечення їх обладнанням, посудом, інвентарем, виробничою тарою.

Традиційне розміщення плити у центрі гарячого цеху, а спеціалізованого обладнання (жарової шафи, сковороди, фритюрниці, казанів) — по периметру приміщення створює незручності в роботі кухарів і призводить до непродуктивних витрат робочого часу (10 %), які пов'язані з переміщенням працівників по цеху.

Найдосконалішим вважають секційне модульоване обладнання з функціональ-ними місткостями. Його розміщують в цеху у вигляді окремих технологічних ліній (пристінним або острівним методом), на яких організовують робочі місця кухарів. Завдяки раціональному розміщенню обладнання і створенню зручностей в експ-луатації підвищується продуктивність праці.

Гарячий цех умовно поділяють на супове і соусне відділення. Супове відділен-ня призначене для приготування перших страв, а соусне — для приготування других страв, гарнірів, соусів, гарячих напоїв. При цьому деякі види обладнання використовуються обома відділеннями (плити, казани, електросковороди та ін.).

Домашнє завдання : Опрацювати конспект, дати відповіді на питання:

  • Призначення гарячого цеху….

  • Цех має зв'язок з…….

  • Якість роботи гарячого цеху залежить від……

  • Висока продуктивність праці в цеху, завдяки?.....

  • Гарячий цех умовно поділяють на….

2:

Вільне введення тексту

Домашнє завдання : Опрацювати конспект, дати відповіді на питання:

  • Призначення гарячого цеху….

  • Цех має зв'язок з…….

  • Якість роботи гарячого цеху залежить від……

  • Висока продуктивність праці в цеху, завдяки?.....

  • Гарячий цех умовно поділяють на….

Рефлексія від 3 учнів

Сподобався:

3 0

Зрозумілий:

2 1

Потрібні роз'яснення:

3 0
Рекомендуємо

РІВНІ ОРГАНІЗАЦІЇ БІОСИСТЕМ ТА ЇХНІЙ ВЗАЄМОЗВ'ЯЗОК

РІВНІ ОРГАНІЗАЦІЇ БІОСИСТЕМ ТА ЇХНІЙ ВЗАЄМОЗВ'ЯЗОК

69

Аватар профіля Лугова Тамара Олексіївна
Біологія
10 клас

33 грн

Практичне заняття: Організація Об'єднаних Націй

Практичне заняття: Організація Об'єднаних Націй

111

Аватар профіля Штагер Тетяна Миколаївна
Історія України
11 клас

110 грн

М'яка іграшка в сучасному декоративно-ужитковому мистецтві. Організація робочого місця. Правила безпечної роботи та санітарно-гігієнічні вимоги.

М'яка іграшка в сучасному декоративно-ужитковому мистецтві. Організація  робочого місця. Правила безпечної роботи та санітарно-гігієнічні вимоги.

248

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
6 клас

83 грн

Ергономіка в структурі перетворювальної діяльності. Ергономіка та організація праці. Інструктаж з БЖД.

Ергономіка в структурі перетворювальної діяльності. Ергономіка та організація праці. Інструктаж з БЖД.

390

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Технології
11 клас

50 грн

Практичне заняття. Організація влади та суспільства в імперії. Держава, людина та релігія

Практичне заняття. Організація влади та суспільства в імперії. Держава, людина та релігія

14

Аватар профіля Штагер Тетяна Миколаївна
Всесвітня історія. Історія України (інтегрований курс)
6 клас

200 грн

Схожі уроки

Подавання перших страв

Подавання перших страв

946

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Гігієна та санітарія
II курс

: Загальні правила подачі гарячих закусок

: Загальні правила подачі гарячих закусок

2038

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Гігієна та санітарія
II курс

: Гігієнічні вимоги до обладнання, інвентаря,посуду та тари

:  Гігієнічні вимоги до обладнання, інвентаря,посуду та тари

10948

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Гігієна та санітарія
II курс

Гігієнічні вимоги до транспортування , прийому та зберігання харчових продуктів

Гігієнічні вимоги до транспортування , прийому та зберігання харчових продуктів

6436

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Гігієна та санітарія
II курс

Санітарні вимоги до кулінарної обробки харчових продуктів

Санітарні вимоги до кулінарної обробки  харчових продуктів

1822

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
Гігієна та санітарія
II курс