Конструктор уроків
Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.
Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.
№1:
Теоретичний блок
Тема: Фігурна форма нарізання овочів.
Мета:
Навчальна: Познайомити учнів з новим видом фігурного нарізання овочів та фруктів – карвінгом. Навчити нарізати грибочки з редиски та картоплі, тюльпани з перцю, шестерні, гребінці з моркви, керуючись інструкцією навчального відеофільму, перевірити рівень знань учнів за допомогою електронних тестів
Розвиваюча: розвивати спостережливість, уміння вчитися, любов до вишуканого, творчі здібності, навички до сервірування столу, уміння порівнювати, використовувати отримані знання на практиці
Виховна: виховувати естетичні смаки, фантазію, винахідливість, потребу і вміння навчатися, повагу до людей праці, інтерес та свідоме ставлення до обраної професії
Девіз уроку: Я чую і забуваю,
Я бачу й розумію,
Я роблю й запам’ятовую ( китайська приказка)
Хід уроку
1. Організаційний момент.
1. Перевірка наявності учнів.
2. Перевірка готовності учнів до уроку.
Мотивація навчальної діяльності:Як відомо очима теж їдять і дуже важливо не тільки приготувати смачну страву, але й прикрасити її і подати так, щоб вона радувала око. Ваше завдання, як майбутніх кухарів, приготувати і подати страву так, щоб відвідувач глянувши на страву, захотів її з’їсти. Щоб у нього іще до вживання їжі виділилися певна кількість шлункового соку, який би сприяв швидшому засвоєнню їжі.
Слід пам’ятати, що художнє оформлення страви – процес складний та довготривалий.
2. Вивчення нового матеріалу.
1. Карвінг – сучасне вирізання овочів і фруктів.
2. Фігурна форма нарізання овочів і фруктів.
3. Складання композицій з овочів.
1. В сучасних ресторанах широко використовують новий вид фігурної форми нарізання овочів і фруктів – карвінг. У перекладі з англійської слово « карвінг» означає «вирізати» . Батьківщина карвінгу - Тайланд та Китай, тільки в Тайланді вирізали квіти, а у Китаї – складали композиції з використанням зображення птахів і звірів. В Україні теж використовують карвінг у сучасних ресторанах. Почали відкриватися школи карвінгу, випускати набори для вирізання (демонстрація слайдів, показати інструменти для вирізання овочів, показати підручники, що містять інформацію). Для того, щоб навчитися карвінгу і отримувати задоволення потрібно постійно використовувати його в роботі, адже вміння приходить з досвідом.
2. Фігурна форма нарізки овочів
Фігурна форма нарізки овочів(опорний конспект)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Морква | Прикрашання |
| Картопля, редиска | ВарінняПрикрашання |
| Картопля, морква, | Припускання |
| Цибуля, пекінська капуста | прикрашання |
| Морква, редиска, солодкий перець | Прикрашання |
| Картопля, морква, | Смаження у фритюрі |
| Морква, картопля, | Припускання |
Тести з теми: « Фігурна форма нарізки овочів»
1. Декоративне вирізання овочів, фруктів.
а)карвінг; б)дайвінг; в)броколі;
2. Основний ніж для вирізання овочів, фруктів.
а)овальний; б)тайський; в) простий;
3. Батьківщина карвінгу.
а)Таїланд; б)Китай; в)Росія;
4. Під яким кутом починають вирізати листочки з огірка?
а)прямий; б)тупий; в) гострий;
5. Де зберігають вирізанні фігури?
а) в холодильнику; б) в льодяній воді; в) в морозильнику
6. Продукти для вирізання грибочків.
а) помідори; б) картопля; в) редиска; г) селера;
7. Продукти, для вирізання троянди.
А) морква; б)огірок; в) буряк; г)помідори;
8. Процес для приготування шестерні з моркви.
а)маринування; б)шпигування; в)калібрування; г)карбування;
9. Для чого використовують грибочки з картоплі?
а)тушкування; б) варіння; в) запікання; г) брезування;
10. Для чого використовують стружку з огірка?
а)припускання; б) бланшування; в) прикрашання;
11. Товщина гребінця з моркви.
а) 0,5-0,7см; б) 0,2-0,3см; в) 1-2см.
12. Виберіть продукти з яких можна вирізати лілії:
А)помідори; б)цибуля; в)баклажани; г)картопля; д) пекінська капуста;
13. Для чого використовують стружку та спіраль з картоплі?
а) Смаження у фритюрі; б) варіння; в) припускання;
14. Основне правило при складані композицій. а) підбір за смаком; б) не змішувати з живими квітами; в) підбір за видом;
15. Ніж, для вирізання шишок з моркви.
а) овальний, б) тайський, в) серповидний;
16. Для чого використовують троянди з редиски?
а) припускання; б) бланшування; в) свій варіант;
17. Перерахуйте овочі для вирізання тюльпанів.
№2:
Вільне введення тексту
Тести з теми: « Фігурна форма нарізки овочів»
1. Декоративне вирізання овочів, фруктів.
а)карвінг; б)дайвінг; в)броколі;
2. Основний ніж для вирізання овочів, фруктів.
а)овальний; б)тайський; в) простий;
3. Батьківщина карвінгу.
а)Таїланд; б)Китай; в)Росія;
4. Під яким кутом починають вирізати листочки з огірка?
а)прямий; б)тупий; в) гострий;
5. Де зберігають вирізанні фігури?
а) в холодильнику; б) в льодяній воді; в) в морозильнику
6. Продукти для вирізання грибочків.
а) помідори; б) картопля; в) редиска; г) селера;
7. Продукти, для вирізання троянди.
А) морква; б)огірок; в) буряк; г)помідори;
8. Процес для приготування шестерні з моркви.
а)маринування; б)шпигування; в)калібрування; г)карбування;
9. Для чого використовують грибочки з картоплі?
а)тушкування; б) варіння; в) запікання; г) брезування;
10. Для чого використовують стружку з огірка?
а)припускання; б) бланшування; в) прикрашання;
11. Товщина гребінця з моркви.
а) 0,5-0,7см; б) 0,2-0,3см; в) 1-2см.
12. Виберіть продукти з яких можна вирізати лілії:
А)помідори; б)цибуля; в)баклажани; г)картопля; д) пекінська капуста;
13. Для чого використовують стружку та спіраль з картоплі?
а) Смаження у фритюрі; б) варіння; в) припускання;
14. Основне правило при складані композицій. а) підбір за смаком; б) не змішувати з живими квітами; в) підбір за видом;
15. Ніж, для вирізання шишок з моркви.
а) овальний, б) тайський, в) серповидний;
16. Для чого використовують троянди з редиски?
а) припускання; б) бланшування; в) свій варіант;
17. Перерахуйте овочі для вирізання тюльпанів.
Рефлексія від 2 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: