«Приготування страв з прісного тіста. Галушки, локшина.»

Професійна (професійно-технічна) освіта

Для кого: 10 Клас

34  проходження

11  запитань

21.06.2020

210

0

0

Запитання №1 з однією правильною відповіддю Балів: 4%

Які білки утворюють клейковину борошна?

020026mv-ffb2-267x178.png

Запитання №2 з однією правильною відповіддю Балів: 4%

  Яку рідину використовують для приготування локшини домашньої?

020026my-39f8-205x145.png020026n4-5772-212x141.png

Запитання №3 з однією правильною відповіддю Балів: 8%

Тісто для локшини домашньої розкочують шаром завтовшки:

020026n8-abb9.png

Запитання №4 з однією правильною відповіддю Балів: 8%

Тісто для локшини домашньої витримують перед формуванням:

020026n9-e178-282x174.png

Запитання №5 з однією правильною відповіддю Балів: 8%

Локшину домашню підсушують при температурі:

020026nd-c9bb.png

Запитання №6 з однією правильною відповіддю Балів: 8%

Яке тісто використовують для приготування галушок:

020026nk-8c78.png

Запитання №7 з однією правильною відповіддю Балів: 8%

Тісто для галушок перед формуванням витримують:

020026nl-bdf9.png

Запитання №8 з однією правильною відповіддю Балів: 8%

Галушки нарізують на квадратики розміром:

020026ns-e935-248x164.png

Запитання №9 з однією правильною відповіддю Балів: 8%

Галушок на порцію подають:

020026nu-1975.png

Запитання №10 на послідовність Балів: 17%

Встановіть послідовність приготування галушок:

020026o6-c3c9-777x518.png

Нарізають невеликими квадратиками розміром 3*3см ,або 4*4см.

Витримують 20-30 хв ,для набухання клейковини

Додають збиті яйця ,розчин солі, молоко або воду

Додають сіль на 1л води, 1/4ч.л. солі, можна додати ложку олії щоб при

варінні галушки не злипалась

Готові галушки виймають шумівкою ,кладуть у друшляк, щоб стекла вода

Просіюємо борошно через сито на кухонний стіл ,або у миску.

Заправляють розтопленим вершковим   маслом

Замішують  прісне тісто

У підготовлений посуд  наливають воду  і доводять до кипіння

Нарізані галушки варимо у підсоленій воді 10-15  хвилин.

Тісто ділять на шматки ,кладуть на стіл, посипаний борошном розкачують шаром 

 завтовшки 0,5-1см

Запитання №11 на послідовність Балів: 17%

Встановіть послідовність приготування локшини домашньої:

020026og-e0e4.png

У підготовлений посуд  наливають воду  і доводять до кипіння

Розкачуємо тісто за допомогою качалки.

Замішуємо тісто

Просіюємо борошно через сито на кухонний стіл ,або у миску.

Змішуєм  яйце і сіль та додаєм в борошно.

Розстелити на розносі для підсихання

В кипячу воду засипаєм підготовлену локшину ,помішуєм та накриваєм кришкою.

Злити воду

Додають сіль на 1л води, 1/4ч.л. сол, можна додати ложку олії,щоб при варінні локшина не злипалась

Готове тісто витримують  20-30 хв,для набухання клейковини, щоб воно краще розкачувалось.

Шари тіста перисипають борошном , потім складають у 3-4 шари і нарізують смужками завширшки 35-45 мм, або смужкамизавширшки 3-4 мм.

Насипають гіркою борошно,роблять заглиблення .

Заправляєм приготовлену локшину  розтопленим вершковим маслом або

соусом.

Рефлексія від 0 учнів

Сподобався

0 0

Зрозумілий

0 0

Потрібні роз'яснення

0 0

Вітаємо зі святом працівникі́в осві́ти

та даруємо 100 грн

кешбеку!

Кешбеком можна оплатити 50% вартості будь-яких цифрових товарів та послуг на порталі «Всеосвіта»

Отримати кешбек можна з 1 до 14 жовтня 24 жовтня та використати протягом всього місяця.