Сьогодні відбулась
онлайн-конференція:
«
Роль закладів освіти у формуванні нульової терпимості до корупції та вихованні доброчесності в Україні
»
Взяти участь Всі події

Узагальнення та систематизація знань з теми «Початкові хімічні поняття».

Хімія

Для кого: 7 Клас

15.10.2021

104

2

0

Опис документу:

Узагальнення та систематизація знань з теми «Початкові хімічні поняття». Даний матеріал містить завдання різних рівнів. ( Вибір однієї правильної відповіді, підписати зображення,заповнити таблицю, дати розширену відповідь)

Перегляд
матеріалу
Отримати код

Узагальнення та систематизація знань з теми «Початкові хімічні поняття». Варіант-1

І- рівень. Тести ( по 0,5 бала )

1. Позначте правильне твердження про предмет вивчення хімії.

а) хімія вивчає хімічний склад зірок;

б) хімія — це наука про речовини та їх взаємоперетворення;

в) хімія вивчає хімічний склад фізичних тіл;

г) хімія — це наука про розподіл хімічних речовин у Всесвіті.

2. На смак:

а) можна куштувати всі реактиви; б) не можна куштувати речовини; в) можна кущтувати деякі речовини.

3. У разі потрапля речовини в очі або на руки необхідно:

а) протерти ганчіркою ; б) повідомити вчителя; в)промити уражене місце великою кількістю води.

4. Серед наведеного хімічного посуду позначте той, що можна використовувати для випарювання.

а) ступка; б) лійка; в) мірний циліндр; г) фарфорова чашка.

5. Суміші — це
а) кисень;    б) ґрунт;    в) граніт; г) натрій хлорид

6. Кухонна сіль і пісок мають неоднакову розчинність і густину , тому їх можна розділити за допомогою:

а) випарювання: б) фільтрування; в) магніту, г) перегонки.


ІІ-рівень. ( по 1,5 бали за завдання)


7. Дайте назву лабораторного посуду. ( мал.1.)

Під номером 1, 2, 3, 4, 5.



8. Про що повідомляють такі умовні знаки. ( мал.2 )



мал.2


мал.1

ІІІ- рівень. ( 3 бали)


9. Заповніть таблицю:


Речовина

За стандартних умов

Агрегатний стан

Колір

запах

Вода




Мідь




Оцтова кислота




Кисень




Кухонна сіль





ІV-рівень ( 3 бали )


10. Опишіть послідовність розділення суміші піску, цукру та заліза.

Узагальнення та систематизація знань з теми «Початкові хімічні поняття». Варіант-2

І- рівень. Тести ( по 0,5 бала )


1.Позначте розділ наук, до яких належить хімія.

а)точні; б)гуманітарні; в)природничі; г)економічні.

2.Щоб пробірка не перегрілася і не лопнула:

а) Її нагрівають тільки внизу; б) її нагрівають тільки вгорі;

в) спочатку нагрівають усю пробірку, а потім ту частину де знаходиться речовина.

3. Серед наведеного хімічного посуду позначте той, що можна використовувати дляфільтрування.

а) ступка; б) лійка; в)мірний циліндр; г)фарфорова чашка.

4. За допомогою термометра визначте:

а) розчинність у воді б) температуру кипіння; в) густину речовини.

5. Для характеристики речовини використовують такі ознаки:

а) колір; б) електропровідність; в) форму молекули; г) радіус атома.

6. Для фільтрування необхідні:

а) штатив; б)склянка; в) нагрівальний прилад; г) лійка; д)Фільтр; е) скляна паличка:


ІІ-рівень. ( по 1,5 бали за завдання)


7. Дайте назву лабораторного посуду. ( мал.1.)

Під номером 5, 6, 7, 8, 9.



8. Про що повідомляють такі умовні знаки. ( мал.2 )



мал.2




мал.1



ІІІ- рівень. ( 3 бали)

9. Заповніть таблицю:


Речовина

За стандартних умов

Агрегатний стан

Колір

запах

Лід




Золото




Бензин




Азот




Цукор







ІV-рівень ( 3 бали )


10. Опишіть послідовність розділення суміші піску, тирси та солі.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.