Презентація "Заправляння птиці"

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Прийоми заправляння птиці
Слайд № 1

Прийоми заправляння птиці

Види с/г птиці
Слайд № 2

Види с/г птиці

Способи заправляння птиці і дичини Тушки сільськогосподарської птиці формують: «у кишеньку», «в одну нитку», «у дві нитки» без проколювання
Слайд № 3

Способи заправляння птиці і дичини Тушки сільськогосподарської птиці формують: «у кишеньку», «в одну нитку», «у дві нитки» без проколювання

Заправляння “у кишеньку” (ІІ спосіб) Ніжки відрубують на 1-1,5 см нижче від п'яткового суглоба під кутом 30°, щоб кінці були загострені.
Слайд № 4

Заправляння “у кишеньку” (ІІ спосіб) Ніжки відрубують на 1-1,5 см нижче від п'яткового суглоба під кутом 30°, щоб кінці були загострені.

Ніжки кладуть одна на другу (навхрест) і просовують усередину розрізу черевця до хвостового жировика.
Слайд № 5

Ніжки кладуть одна на другу (навхрест) і просовують усередину розрізу черевця до хвостового жировика.

Цей спосіб заправляння використовують для гусей і качок, призначених для смаження, а також курей, курчат і індиків для варіння
Слайд № 6

Цей спосіб заправляння використовують для гусей і качок, призначених для смаження, а також курей, курчат і індиків для варіння

Заправляння “в одну нитку”
Слайд № 7

Заправляння “в одну нитку”

Заправляння “в одну нитку” Заправляння "в одну нитку". Шкіру з шиї загортають на спинку, крильця підгортають до спинки. Тушку кладуть на спинку і п...
Слайд № 8

Заправляння “в одну нитку” Заправляння "в одну нитку". Шкіру з шиї загортають на спинку, крильця підгортають до спинки. Тушку кладуть на спинку і проколюють голкою з ниткою в центрі окісточків, пропускаючи голку з ниткою під філейною частиною. Кінець нитки залишають біля першого проколу.

Тушку повертають на бік, проколюють одне крило, прикріплюють ниткою шкіру шиї до м'язів спини.
Слайд № 9

Тушку повертають на бік, проколюють одне крило, прикріплюють ниткою шкіру шиї до м'язів спини.

Потім — друге крило, кінці ниток зав'язують. В одну нитку заправляють птицю для смаження.
Слайд № 10

Потім — друге крило, кінці ниток зав'язують. В одну нитку заправляють птицю для смаження.

Заправляння “У дві нитки”
Слайд № 11

Заправляння “У дві нитки”

Варіант заправляння “у дві нитки”
Слайд № 12

Варіант заправляння “у дві нитки”

Заправляння без проколювання
Слайд № 13

Заправляння без проколювання

І спосіб. Шкіру шиї і крильця заправляють так само, як і при заправлянні «в кишеньку». Тушку птиці кладуть спинкою донизу. Беруть нитку 0,5-0,6 м з...
Слайд № 14

І спосіб. Шкіру шиї і крильця заправляють так само, як і при заправлянні «в кишеньку». Тушку птиці кладуть спинкою донизу. Беруть нитку 0,5-0,6 м завдовжки, складають вдвоє, роблять петлю, накидають її на кінець кілевої кістки і затягують.

Кінці ниток виводять на середину крилець, переводять їх на спинку, перехрещують і накладають на кінці ніжок, стягують, притискуючи ними ніжки до ту...
Слайд № 15

Кінці ниток виводять на середину крилець, переводять їх на спинку, перехрещують і накладають на кінці ніжок, стягують, притискуючи ними ніжки до тушки, і зв'язують.

Цей спосіб використовують для заправляння курей, курчат.
Слайд № 16

Цей спосіб використовують для заправляння курей, курчат.

Заправляння шпагатом (II спосіб) Підготовлену тушку кладуть спинкою донизу. Беруть нитку 0,7-0,8 м завдовжки, зав'язують петлю на хвостовому жировику.
Слайд № 17

Заправляння шпагатом (II спосіб) Підготовлену тушку кладуть спинкою донизу. Беруть нитку 0,7-0,8 м завдовжки, зав'язують петлю на хвостовому жировику.

Потім накидають петлі на кінці ніжок,
Слайд № 18

Потім накидають петлі на кінці ніжок,

Кінці ниток переводять на спинку і обв'язують тушку хрест-навхрест. Кінці ниток виводять на середину крилець, нитки стягують і зав'язують на філейн...
Слайд № 19

Кінці ниток переводять на спинку і обв'язують тушку хрест-навхрест. Кінці ниток виводять на середину крилець, нитки стягують і зав'язують на філейній частині грудки.

Цим способом краще заправляти тушки великої птиці.
Слайд № 20

Цим способом краще заправляти тушки великої птиці.

Способи заправляння дичини Тушки дичини заправляють: «в одну нитку» (хрестом); «ніжка в ніжку»; «дзьобом».
Слайд № 21

Способи заправляння дичини Тушки дичини заправляють: «в одну нитку» (хрестом); «ніжка в ніжку»; «дзьобом».

Заправляння «в одну нитку» (хрестом). Ніжки притискують до тушки, проколюють центр окісточків підфілейної частини, протягують голку з ниткою на дру...
Слайд № 22

Заправляння «в одну нитку» (хрестом). Ніжки притискують до тушки, проколюють центр окісточків підфілейної частини, протягують голку з ниткою на другий бік, залишаючи кінці нитки біля проколу. Після цього голку з ниткою переносять під тушкою, накидають на ніжку, проколюють під виступом філейної частини, накидають на другу ніжку. Кінці ниток стягують і зав'язують. Таким способом заправляють рябчиків, куріпок, тетеруків, фазанів.

Заправляння «ніжка в ніжку». У дичини (в основному малої) роблять розріз по кістці на одній ніжці ближче до колінного суглоба і І» цей розріз встав...
Слайд № 23

Заправляння «ніжка в ніжку». У дичини (в основному малої) роблять розріз по кістці на одній ніжці ближче до колінного суглоба і І» цей розріз вставляють другу ніжку.

Заправляння «дзьобом». Сікачем роздроблюють гомілкові кістки ніжок, потім їх переплітають і притискують до грудної частини. І олівку з шиєю приклад...
Слайд № 24

Заправляння «дзьобом». Сікачем роздроблюють гомілкові кістки ніжок, потім їх переплітають і притискують до грудної частини. І олівку з шиєю прикладають до тушки з правого боку, роблять голкою прокол в окісточках, дзьоб пропускають у прокол, скріплюючи переплетені ніжки. Цим способом заправляють болотяну дичину.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»