Сьогодні о 16:00
Вебінар:
«
Розвиток читання у дошкільному віці. Посібники серії «Розглядай та пізнавай»
»
Взяти участь Всі події

Презентація з предмету "Товарознавство" Тема: "Безалкогольні напої"

Дистанційне навчання

Для кого: Дорослі

17.06.2021

168

5

0

Опис документу:
Презентація містить лекційний матеріал до уроку з предмету "Товарознавство продовольчих товарів", з теми "Безалкогольні напої." Надана класифікація, відмінні ознаки та асортимент продукції даної групи.
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
БЕЗАЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ
Слайд № 1

БЕЗАЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ

Слайд № 2

ЦЕ РОЗЧІНИ РІЗНИХ МІНЕРАЛЬНИХ СОЛЕЙ ТА ГАЗІВ
Слайд № 3

ЦЕ РОЗЧІНИ РІЗНИХ МІНЕРАЛЬНИХ СОЛЕЙ ТА ГАЗІВ

В залежності від походження розрізняють мінеральні води: природні , які добуваються з природних підземних джерел, та штучні.
Слайд № 4

В залежності від походження розрізняють мінеральні води: природні , які добуваються з природних підземних джерел, та штучні.

Столові мінеральні води МАЮТЬ ПРИЄМНИЙ ОСВІЖАЮЧИЙ СМАК, ДОБРЕ ВТАМОВУЮТЬ СПРАГУ. Асортимент: Нарзан, Московська, Боржомі, Єссентуки № 20
Слайд № 5

Столові мінеральні води МАЮТЬ ПРИЄМНИЙ ОСВІЖАЮЧИЙ СМАК, ДОБРЕ ВТАМОВУЮТЬ СПРАГУ. Асортимент: Нарзан, Московська, Боржомі, Єссентуки № 20

ЛІКУВАЛЬНІ МІНЕРАЛЬНІ ВОДИ ЗАСТОСОВУЮТЬ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ ЛІКАРЯ ДО НИХ ВІДНОСЯТЬСЯ: ЄССЕНТУКИ № 4, ЄССЕНТУКИ № 17 і ін
Слайд № 6

ЛІКУВАЛЬНІ МІНЕРАЛЬНІ ВОДИ ЗАСТОСОВУЮТЬ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ ЛІКАРЯ ДО НИХ ВІДНОСЯТЬСЯ: ЄССЕНТУКИ № 4, ЄССЕНТУКИ № 17 і ін

Штучні мінеральні води Отримують шляхом розчинення у питній воді деяких солей та насищення отриманого розчину вуглекислим газом.
Слайд № 7

Штучні мінеральні води Отримують шляхом розчинення у питній воді деяких солей та насищення отриманого розчину вуглекислим газом.

Соки плодово-ягідні Серед безалкогольних напоїв займають особливе місто, так як не тільки втамовують спрагу, але і здатні надавати фізіологічну дію...
Слайд № 8

Соки плодово-ягідні Серед безалкогольних напоїв займають особливе місто, так як не тільки втамовують спрагу, але і здатні надавати фізіологічну дію на організм людини

Слайд № 9

Слайд № 10

Натуральні соки ОТРИМУЮТЬ З ОДНОГО ВИДУ СИРОВИНИ БЕЗ ВВЕДЕННЯ ДОБАВОК. ЦІ СОКИ БУВАЮТЬ ПРОЗОРИМИ (ОСВІТЛЕННИМИ) ТА КАЛАМУТНИМИ (НЕОСВІ-ТЛЕНИМИ).
Слайд № 11

Натуральні соки ОТРИМУЮТЬ З ОДНОГО ВИДУ СИРОВИНИ БЕЗ ВВЕДЕННЯ ДОБАВОК. ЦІ СОКИ БУВАЮТЬ ПРОЗОРИМИ (ОСВІТЛЕННИМИ) ТА КАЛАМУТНИМИ (НЕОСВІ-ТЛЕНИМИ).

Купажовані соки ОТРИМУЮТЬ ДОДАВАННЯМ ДО ОСНОВНОГО СОКУ ДО 35% СОКУ ІН. ВИДІВ ПЛОДІВ ТА ЯГІД. ЇХ ВИРОБЛЯЮТЬ НАТУРАЛЬНИМИ, З ЦУКРОМ, А ТАКОЖ З М’ЯКОТ...
Слайд № 12

Купажовані соки ОТРИМУЮТЬ ДОДАВАННЯМ ДО ОСНОВНОГО СОКУ ДО 35% СОКУ ІН. ВИДІВ ПЛОДІВ ТА ЯГІД. ЇХ ВИРОБЛЯЮТЬ НАТУРАЛЬНИМИ, З ЦУКРОМ, А ТАКОЖ З М’ЯКОТТЮ ТА ЦУКРОМ.

Концентровані соки Отримують зі свіжих плодів та ягід частковим видаленням вологи шляхом випарювання або виморожування. Зміст сухих речовин у конце...
Слайд № 13

Концентровані соки Отримують зі свіжих плодів та ягід частковим видаленням вологи шляхом випарювання або виморожування. Зміст сухих речовин у концентрованому сокі коливається від 43,8 до 70%. Випускають їх освітленими та неосвітленими.

Соки для дитячого годування Виробляють тільки вищого сорту з високоякісної плодово-ягідної сировини. Вони можуть бути натуральними, з цукром, з м’я...
Слайд № 14

Соки для дитячого годування Виробляють тільки вищого сорту з високоякісної плодово-ягідної сировини. Вони можуть бути натуральними, з цукром, з м’якітю, з м’якітю та цукром, купажованими.

Соки з м’якотю (нектари) Отримують змішуванням протертої и гомогенізованої м’якоті плодів та ягід з цукровим сиропом. Вміст м’якоті в них 30—60%, в...
Слайд № 15

Соки з м’якотю (нектари) Отримують змішуванням протертої и гомогенізованої м’якоті плодів та ягід з цукровим сиропом. Вміст м’якоті в них 30—60%, вона повинна бути равномірно розподілена.

Вимоги до якості соків Освітлені натуральні соки і соки з цукром провинні бути прозорими, без осаду, неосвітлені — однорідної консистенції, вільно ...
Слайд № 16

Вимоги до якості соків Освітлені натуральні соки і соки з цукром провинні бути прозорими, без осаду, неосвітлені — однорідної консистенції, вільно наливатися, непрозорими; соки з м’якоттю — у вигляді однорідної непрозорої маси з рівномірно розподіленою гомогенізованою м’якоттю. Смак, запах та колір соків повинні відповідати натуральним плодам, з яких вони отримані.

Екстракти Отримують уварюванням або виморожуванням свіжих або консервованих плодово-ягідних соків до змісту сухих речовин 44—62%. За якістю екстрак...
Слайд № 17

Екстракти Отримують уварюванням або виморожуванням свіжих або консервованих плодово-ягідних соків до змісту сухих речовин 44—62%. За якістю екстракти підрозділяють на вищій та перший сорти.

СИРОПИ Згущені розчини плодово-ягідних соків, цукру, ароматичних речовин, кислот та ін. компонентів
Слайд № 18

СИРОПИ Згущені розчини плодово-ягідних соків, цукру, ароматичних речовин, кислот та ін. компонентів

Сиропы Сиропи використовують для приготування напоїв, у кондитерському виробництві, у кулінарії.
Слайд № 19

Сиропы Сиропи використовують для приготування напоїв, у кондитерському виробництві, у кулінарії.

Газовані напої являють собою насичені углекислотою водні розчини сумішей цукрового сиропу, плодово-ягідних соків або екстрактів, харчових кислот, а...
Слайд № 20

Газовані напої являють собою насичені углекислотою водні розчини сумішей цукрового сиропу, плодово-ягідних соків або екстрактів, харчових кислот, ароматичних речовин та ін. компонентів

В залежності від рецептури газовані напої в склянках поділяють на : на соковмісні; на ароматизаторах; тонізуючі; спеціального призначення; сухі напої.
Слайд № 21

В залежності від рецептури газовані напої в склянках поділяють на : на соковмісні; на ароматизаторах; тонізуючі; спеціального призначення; сухі напої.

Сокомісні напої Готують на натуральній сировині (соках, настоях, сиропах, екстрактах).
Слайд № 22

Сокомісні напої Готують на натуральній сировині (соках, настоях, сиропах, екстрактах).

Напої спеціального призначення Включають вітамінізовані напої— це Червона Шапочка, Здоров’я, Яблуко, Лісовий букет, Дзвіночок; напої для діабетиків...
Слайд № 23

Напої спеціального призначення Включають вітамінізовані напої— це Червона Шапочка, Здоров’я, Яблуко, Лісовий букет, Дзвіночок; напої для діабетиків готують на сорбіті та ксиліті.

Напої на ароматизаторах Готують з використанням синтетичних ароматичних есенцій, харчових кислот, барвників, цукрового сиропу. До них відносять: Кр...
Слайд № 24

Напої на ароматизаторах Готують з використанням синтетичних ароматичних есенцій, харчових кислот, барвників, цукрового сиропу. До них відносять: Крем-соду, Дюшес, Барбарис та ін.

Тонізуючі (пібадьорливі) напої Містять тонізуючі настої та екстракти, у результаті чого вони здатні знімати втому та втамовувати спрагу. Асортимент...
Слайд № 25

Тонізуючі (пібадьорливі) напої Містять тонізуючі настої та екстракти, у результаті чого вони здатні знімати втому та втамовувати спрагу. Асортимент тонізуючих напоїв: Саяни, Байкал, Бадьорість, Ранок, Пепсі-кола, Кока-кола.

Сухі газовані напої Суміш цукру, винної харчової кислоти, двоуглекислого натрію, ароматичної есенції, кольора або ін. барвника. Асортимент: Грушеви...
Слайд № 26

Сухі газовані напої Суміш цукру, винної харчової кислоти, двоуглекислого натрію, ароматичної есенції, кольора або ін. барвника. Асортимент: Грушевий, Освіжаючий та ін.

ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ ГАЗОВАНИХ НАПОЇВ Газовані напої повинні бути прозорими, без осаду та каламуті, мати колір, відповідний даному виду напою. Смак та ...
Слайд № 27

ВИМОГИ ДО ЯКОСТІ ГАЗОВАНИХ НАПОЇВ Газовані напої повинні бути прозорими, без осаду та каламуті, мати колір, відповідний даному виду напою. Смак та запах повинні бути приємними, властивими плодам та ягодам.

Зберігання безалкогольних напоїв Безалкогольні напої зберігають у сухому, затемненому, приміщені.      Напої у склянках, бутлях, банках, алюмінієви...
Слайд № 28

Зберігання безалкогольних напоїв Безалкогольні напої зберігають у сухому, затемненому, приміщені.      Напої у склянках, бутлях, банках, алюмінієвих лакованих тубах зберігаються у заводських ящиках та кошиках, укладених штабелями висотою не більше 2 м.

Маркування безалкогольних напоїв На кожну склянку або банку з напоєм повинна бути наклеєна художньо оформлена етикетка із зазначенням: — товарного ...
Слайд № 29

Маркування безалкогольних напоїв На кожну склянку або банку з напоєм повинна бути наклеєна художньо оформлена етикетка із зазначенням: — товарного знаку, найменування підприємства-виробника та його підпорядкованості або за відсутності товарного знаку, найменування підприємства-виробника (індекса, номера, кода) та його підпорядкованості; — найменування напою та його типу; — вміст, дм3; — дати закінчення гарантійного терміну зберігання (наноситься просічкою, штамповкою або іншими діями, забезпечуючими чітке читання); — надписи: «Бажано використати до указаної дати»; — обозначеня справжнього стандарту; — спеціального відрізняючого знаку або напису (з консервантом та ін.); — енергетичної цінності

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.