Мета:визначити загальну та активну кислотності в біомасі фруктів і фруктових соках; порівняти вмісту органічних кислот в фруктах(апельсині, яблуці та гранаті) та їхніх соках; вивчити вплив органічних кислот на організм людини.
Завдання:
Вивчити наукову літературу по темі дослідження.
Заготовити матеріал для проведення дослідження.
Провести кількісне визначення загальної та активної кислотності в фруктах і фруктових соках.
Порівняти кількісний вміст органічних кислот в фруктах і фруктових соках.
Об'єктом дослідження є фрукти – яблуко, апельсин, гранат; соки – яблучний(торгова марка «Мій сік»), апельсиновий та гранатовий(торгова марка «Sandora»).
Предметом дослідження є кількісний вміст органічних кислот в фруктах і фруктових соках.