Урок:

Практична робота №4 Тема. Розрахунок ціни реалізації на готові страви.

Вміст уроку:

Урок не містить жодного завдання. Додайте завдання.

Щоб додати завдання, оберіть категорію завдання на панелі запитань.

1:

Теоретичний блок

Практична робота№4

Тема. Розрахунок ціни реалізації на готові страви.

Мета: навчитися застосовувати теоретичні знання для розрахунку ціни реалізації на готові страви.

Для визначення продажної ціни страви калькуляція складається із розрахунку вартості сировини на 100 порцій з наступним визначенням ціни однієї порції. Закладка сировини береться масою брутто.

І варіант

Задача 1. Розрахуйте ціну реалізації розсольнику домашнього (рецептура №196 за збірником рецептур страв і кулінарних виробів). На 1 порцію страви потрібно сировини: картоплі – 120 г, моркви – 25 г, капусти свіжої – 50 г, кореня петрушки – 40 г, кореня селери – 14,5 г, цибулі ріпчастої – 24 г, цибулі-порей – 26,5 г, огірків солоних – 33,5 г, маргарину столового – 10 г, води – 375 г. Вихід – 500 г.

№ з/п

Сировина

Норма на 100 порцій, кг

Продажна ціна продуктів,

грн.

Сума

1.

2.

3.

4.

5.

6.


7.

8.

9.

10.

Загальна вартість продуктів, грн.

Продажна цінаоднієї страви, грн.

Вихід готової продукції, г

Задача 2. Розрахуйте ціну реалізації галушок картопляних (рецептура

№1.162 за збірником рецептур національних страв та кулінарних виробів). На 1 порцію страви необхідна така сировина: картопля – 140/105 г, борошно пшеничне – 25 г, яйця – 30 г, сир твердий – 27/25 г, сіль – 2 г, масло вершкове – 10 г, сухарі пшеничні – 10 г.

№ з/п

Сировина

Норма на 100

порцій, кг

Продажна ціна продуктів,

грн.

Сума

1.

Картопля

3,50

2.

Борошно пшеничне

4,20

3.

Яйця, шт.

0,65

4.

Сир твердий

52,00

5.

Сіль

1,20

6.

Масло вершкове

38,40

7.

Сухарі пшеничні

4,00

Загальна вартість продуктів

Продажна цінаоднієї страви

Вихід: 220 г

ІІ варіант

Задача 1. Розрахуйте ціну реалізації борщу волинського (рецептура

№1.108 за збірником рецептур національних страв та кулінарних виробів). На 1 порцію страви потрібно сировини: буряків – 29,75 г, капусти білоголової свіжої – 93,74 г, томатів свіжих – 44 г, моркви – 12,5 г, кореня петрушки – 5 г, цибулі ріпчастої – 12 г, жиру тваринного топленого харчового – 6,25 г, кислоти лимонної – 0,25 г, води – 175 г. Вихід – 250 г.

№ з/п

Сировина

Норма на 100 порцій, кг

Продажна ціна продуктів,

грн.

Сума

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Загальна вартість продуктів, грн.

Продажна цінаоднієї страви, грн.

Вихід готової продукції, г

Задача 2. Розрахуйте ціну реалізації картоплі фрі (рецептура №328 за збірником рецептур страв і кулінарних виробів). На 1 порцію страви потрібна така сировина: картопля 533/400 г, кулінарний жир – 32 г, масло вершкове – 10 г.


№ з/п

Сировина

Норма на 100

порцій, кг

Продажна ціна продуктів,

грн.

Сума

1.

Картопля

3,50

2.

Кулінарний жир

26,50

3.

Масло вершкове

38,40

Загальна вартість продуктів

Продажна цінаоднієї страви

Вихід: 210 г

ІІІ варіант

Задача 1. Розрахуйте ціну реалізації страви «Запіканка з сиру» (рецептура №469 за збірником рецептур страв і кулінарних виробів). На 1 порцію страви потрібно сировини: сиру – 141 г, крупи манної – 10г, цукру – 10 г, яєць – 4 г, маргарину столового – 5 г, сметани – 30 г.

№ з/п

Сировина

Норма на 100 порцій,

кг

Продажна ціна

продуктів

Сума

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Загальна вартість продуктів, грн.

Продажна цінаоднієї страви, грн.

Вихід готової продукції, г


Задача 2. Розрахуйте ціну реалізації салату «Дністер» (рецептура

№1.13 за збірником рецептур національних страв та кулінарних виробів). На 1 порцію страви потрібна сировина: капуста білоголова свіжа – 70,8/56,7 г, оцет 9% - 3 г, цукор – 1 г, ковбаса напівкопчена – 12,4/12,0, горошок зелений консервований – 15,4/10,0, цибуля ріпчаста – 6/5 г, майонез – 15 г, яйця – 5 г.

№ з/п

Сировина

Норма на 100

порцій, кг

Продажна ціна

продуктів, грн.

Сума

1.

Капуста білоголова свіжа

2,20

2.

Оцет 9%

3,60

3.

Цукор

10,00

4.

Ковбаса напівкопчена

54,00

5.

Горошок зеленийконс.

8,00

6.

Цибуля ріпчаста

5,20

7.

Майонез

7,80

8.

Яйця, шт.

0,65

Загальна вартість продуктів

Продажна цінаоднієї страви

Вихід готової страви: 100 г


2:

Вільне введення тексту

провести розрахунок

Рефлексія від 0 учнів

Сподобався:

0 0

Зрозумілий:

0 0

Потрібні роз'яснення:

0 0
Рекомендуємо

ПР Практична робота №2. РОЗРАХУНОК КЛИНОПАСОВОЇ ПЕРЕДАЧІ 

ПР Практична робота №2. РОЗРАХУНОК КЛИНОПАСОВОЇ ПЕРЕДАЧІ 

253

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
Приводи
III курс та дорослі

325 грн

Скл Практична робота № 2. Розрахунок розмірних ланок

Скл Практична робота № 2. Розрахунок розмірних ланок

295

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
Складання
IV курс та дорослі

250 грн

Практична робота "Розроблення лінійних алгоритмів та їх реалізація у вигляді програм"

Практична робота "Розроблення лінійних алгоритмів та їх реалізація у вигляді програм"

125

Аватар профіля Киреєва Оксана Анатоліївна
Інформатика
8 клас

50 грн

Практична робота: Розробка рекурсивних алгоритмів та їх реалізація у вигляді програм

Практична робота: Розробка рекурсивних алгоритмів та їх реалізація у вигляді програм

52

Аватар профіля Губчик Вероніка Григорівна
Інформатика
9 клас

30 грн

Практична робота "Розроблення алгоритмів з повторенням та їх реалізація у вигляді програм"

Практична робота "Розроблення алгоритмів з повторенням та їх реалізація у вигляді програм"

134

Аватар профіля Киреєва Оксана Анатоліївна
Інформатика
8 клас

50 грн

Схожі уроки

: Організація робочих місць для приготування та відпуску холодних страв та закусок

: Організація  робочих місць  для приготування та відпуску холодних страв та закусок

1739

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Методи управління конфліктом

Методи управління конфліктом

398

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

: Різновиди конфліктів

: Різновиди  конфліктів

148

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Спілкування: вміння говорити та слухати

Спілкування: вміння говорити та слухати

871

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Лабораторно практична робота №6: Тема уроку: Технологія приготування та подавання супів

Лабораторно практична робота №6:  Тема уроку: Технологія приготування та подавання  супів

270

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс