Конструктор тестів
Тест не містить жодного запитання. Додайте запитання.
Щоб додати запитання, оберіть категорію запитання на панелі запитань.
№1:
З однією правильною відповіддю
В якому цеху здійснюють теплову обробку продуктів?
№2:
З однією правильною відповіддю
Короткочасне обсмажування продуктів з жиром або без нього при температурі не вище 120 градусів без утворення рум'яної кірочки це
№3:
З кількома правильними відповідями
До комбінованих способів теплового обробітку продуктів відноситься?
№4:
З кількома правильними відповідями
Який жир використовують для смаження продуктів у фритюрі?
№5:
З кількома правильними відповідями
Чому потрібно збирати жир з поверхні бульйону при тепловій обробці продуктів з м'яса птиці
№6:
З однією правильною відповіддю
Каротин який міститься в моркві, томатних добре розчиняється в
№7:
З кількома правильними відповідями
При варінні із закритою кришкою
№8:
З однією правильною відповіддю
Фритюр можна використовувати для смаження продуктів не більше, як
№9:
З однією правильною відповіддю
До яких способів теплової обробки відноситься тушкування, запікання
№10:
З однією правильною відповіддю
Термостатування - це
№11:
На встановлення відповідності
До поставлених питань доберіть правильні відповіді
Що таке тушкування?
короткочасне обшпарювання продукту (від 1 до 5 хв.) окропом або парою з наступним ополіскуванням
Що таке запікання?
короткочасне обсмажування продукту з жиром або без нього перед наступною тепловою обробкою
Що таке пасерування?
припускання попередньо обсмажених продуктів з додаванням прянощів, приправ
Бланшування - це?
підтримування заданої температури страв на роздачі або при транспортуванні до місця споживання.
Що таке термостатування?
теплова обробка виробів з борошна у жаровій шафі
Що таке випікання?
обробка продуктів у жаровій шафі та доведення до готовності з утворенням підсмаженої кірочки
Що таке смаження?
процес нагрівання продукту до температури 100 С у рідкому або в атмосфері насиченої водяної пари
Що таке варіння?
нагрівання продукту з жиром без додавання води
№12:
З однією правильною відповіддю
Які продукти необхідні для приготування дерунної маси для дерунів?
№13:
З однією правильною відповіддю
Перед фаршируванням оброблений болгарський перець піддають:
№14:
З однією правильною відповіддю
Гарніри з овочів можуть бути:
№15:
З однією правильною відповіддю
Яку теплову обробку використовують для більшості овочів перед запіканням?
№16:
З однією правильною відповіддю
Під час смаження дерунів втрати маси становлять:
№17:
З однією правильною відповіддю
Які деруни подають у горщиках?
№18:
З однією правильною відповіддю
Які овочеві гарніри подають до страв із відварного м'яса?
№19:
З однією правильною відповіддю
Який гарнір краще подавати до тушкованої свинини?
№20:
З однією правильною відповіддю
Який овочевий гарнір краще подавати до смаженого м'яса?
№21:
З однією правильною відповіддю
До відварної та припущеної риби краще подати гарнір:
№22:
З однією правильною відповіддю
Який із вказаних гарнірів не подають до рибних страв?
№23:
З однією правильною відповіддю
З яким соусом краще подавати крокети картопляні?
№24:
З однією правильною відповіддю
Яку страву можна приготувати з такого набору продуктів?
( картопля, морква, петрушка ( корінь), цибуля ріпчаста, капуста білоголова, гарбуз або кабачок, перець чорний горошком, лавровий лист).
№25:
З однією правильною відповіддю
Який термін зберігання тушкованих і запечених страв з овочів?
№26:
З вибором правильної відповіді у тексті
Голубці запікають із [грибним соусом, сметанним з томатом, паровим, сухарним]
№27:
З однією правильною відповіддю
В якому посуді подають гриби, запечені у сметанному соусі?
№28:
З однією правильною відповіддю
Які страви з овочів відпускають з молочним чи сметанним соусом?
№29:
З однією правильною відповіддю
Страви і гарніри з овочів готують:
№30:
З однією правильною відповіддю
Овочі запікають при температурі:
№31:
З однією правильною відповіддю
Страви і гарніри з овочів подають в:
№32:
На встановлення відповідності
Встановіть відповідність теплової обробки:
картопляні котлети;
варіння;
кульки картопляні;
смаження основним способом;
рагу овочеве;
запікання;
кабачки фаршировані;
припускання;
капуста білоголова з соусом;
тушкування;
галушки картопляні.
смаження у фритюрі.
№33:
На послідовність
Встановіть послідовність приготування страви " Гриби у сметанному соусі, запечені".
нарізати гриби;
розкласти на порціонні сковороди;
довести до кипіння;
відварити гриби;
додати сметанний соус;
запекти;
обсмажити ;
посипати тертим сиром і збризнути маслом.
Рефлексія від 6 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення:
Теплова кулінарна обробка. Процеси, що відбуваються в овочах під час теплової кулінарної обробки. Поняття про гарнір.