(Копія) ОБРОБКА ОВОЧІВ І ГРИБІВ

Опис тесту:

Характеристика технологічного процесу обробки овочів,Форми нарізування овочів і їх кулінарне використання.

 

Тест містить питання скопійовані з: ОБРОБКА ОВОЧІВ І ГРИБІВ.
Запитання №1 з кількома правильними відповідями Балів: 6%

Яке значення мають овочі у харчуванні людини

020093d2-b54b-673x474.jpg

Запитання №2 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

За класифікацією ,овочі поділяються

020093fo-e0f3-430x241.jpg

Запитання №3 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть технологічний процес обробки овочів, який складається з таких послідовних опе­рацій:

020093jo-5d01-472x314.jpg

Запитання №4 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть малюнок , де зображена савойська капуста

02009462-6951-293x172.jpg

Запитання №5 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Сульфітація картоплі - це

020094rx-b269-300x300.jpg

Запитання №6 на встановлення відповідності Балів: 8%

Прості форми нарізки картоплі. Вкажіть відповіді вимоги до нарізки

020094tc-d543-279x172.jpg

Вид нарізки
1

Соломка

2

Брусочки

3

Часточки

4

Скибочки

Вимоги до нарізки
А

Бульби сирої картоплі середнього розміру розрізують уздовж на чотири або шість частин

Б

Бульби сирої картоплі великого розміру нарізують на тонкі пластинки 0,2 см завтовшки, які складають одна на одну і шаткують упоперек на смужки 4-5 см завдовжки (квадратний переріз 0,2 х 0,2 см). 

В

Бульби сирої картоплі нарізують на пластинки 0,7-1,0 см завтовшки і розрізують на брусочки 3-4 см завдовжки

Г

Бульби сирої або вареної картоплі спочатку розрізають уздовж на часточки або брусочки, потім шаткують упоперек 

Запитання №7 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Якщо капуста пошкоджена гусінню, то її необхідно

020094zs-a2cc-313x235.jpg

Запитання №8 на встановлення відповідності Балів: 8%

Способи нарізування капусти

02009505-b7c0-387x242.jpg

Вид нарізки
1

Соломка

2

Часточки

3

Квадратики (шашки)

4

Січення

Вимоги до нарізки
А

капусту розрізують уздовж на смуж­ки 2-2,5 см завширшки, а потім упоперек на квадратики

Б

розрізують уздовж на 4 частини

В

розрізують на 4-6 частин, з кожної частини вирізують внутрішній качан, потім дрібно шаткують: квадратний переріз 0,1 х0,1, довжина 4-5 см

Г

спочатку шаткують соломкою, а потім січуть упоперек уручну або на кутерах

Запитання №9 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть способи нарізки цибулевих

0200951o-e06d-273x184.jpg

Запитання №10 з кількома правильними відповідями Балів: 4%

Гарбузові овочі  - це

0200956j-bbea-309x208.jpg

Запитання №11 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Бобові мають перевагу над іншими овочами, оскільки в них багато ?

0200958u-c504-250x167.jpg

Запитання №12 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть первинну обробку білих грибів, підосичників, підберезників, лисичкок і сироїжки :

020095ai-dbf5-275x183.jpg

Запитання №13 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Як обробляють сушені гриби?

020095ca-3239-259x194.jpg

Запитання №14 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Які способи теплової обробки застосовують для приготування страв?

Запитання №15 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Заправними супами називають?
0200u4iv-ab00-363x281.jpg

Запитання №16 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Клейковина - це ...........0200u4je-a452-271x186.jpg

Запитання №17 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Скільки потрібно рідини для 1 кг крупи рисової, щоб отримати кашу рисову в’язку?0200u4jn-4fc2-315x160.jpg

Запитання №18 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть визначення : М’ясо - це ..............0200u4k7-52c2-320x237.jpg

Запитання №19 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Скільки потрібно часу для варіння яєць зварених круто?0200u4km-d1e3-279x181.jpg

Запитання №20 на встановлення відповідності Балів: 6%

Хімічні речовини , які містяться в продуктах харчування.

До кожного запитання вказати правильну відповідь.

0200u4li-df6f-280x188.jpg

Питання
1

Ферменти-це

2

Жири - це

3

Вітаміни - це

Відповідь
А

Складні ефіри трьохатомного спирту гліцерину і жирних кислот

Б

Органічні сполуки різної хімічної структури, що регулюють процеси обміну речовин у живих організмах, беруть участь в утворенні ферментів і тканин

В

Органічні речовини білкової породи, які виконують роль каталізаторів біохімічних процесів

Запитання №21 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть технологічну схему обробки риби для використання цілою0200u4lt-cd59-300x130.jpg

Запитання №22 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть ,як рибу класифікують0200u4ni-4bc3-178x253.jpg

Запитання №23 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Які способи застосовують для приготування м’ясних напівфабрикатів?

0200u4p1-d380-332x204.jpg

Запитання №24 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Скільки потрібно рідини для варіння 1кг крупи гречаної , що б вийшла каша гречана розсипчаста?0200u4q0-0351-309x174.jpg

Запитання №25 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Скільки потрібно часу для варіння яєць «в мішечок»?0200u4ql-af19-363x241.jpg

Запитання №26 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вказати, як здійснюють основну первинну обробку круп0200u4r8-7e92-451x219.jpg

Запитання №27 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть правильне визначення: Напівфабрикати – це ......................

Запитання №28 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вказати, які повноцінні білки містить риба ?0200u4ss-c602-328x184.jpg

Запитання №29 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вказати, що входить до складу котлетної маси м’яса?0200u4tk-376e-293x220.jpg

Запитання №30 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

На ПМХ надійшла риба очищена і нарізана на н\ф порціонними шматочками кругляками в кількості – 3700грам. Яка була попередня вага риби і кількість відходів?0200u4uq-59d5-275x183.jpg

Запитання №31 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть правильне визначення: Страва – це..............0200u4xd-9652-275x183.jpg 

Запитання №32 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вказати, яким тавром клеймують яловичину І категорії вгодованості?0200u4xx-af23-289x214.jpg

Запитання №33 на встановлення відповідності Балів: 6%

М'ясні напівфабрикати.
До кожного запитання вказати правильну відповідь,вказавши спосіб  формування м’ясних н\ф

Питання
1

котлета

2

Биточок

3

Січеник

Відповідь
А

Овально-приплюснута форма з одним загостреним кінцем до 2см завтовшки, 10-12завдовжки, 5 см завширшки.

Б

форма у вигляді цеглинки з овальними краями до 2см завтовшки, 10-12завдовжки

В

Приплюснуто-округлої форми до 2 см завтовшки, 6 см в діаметрі

Запитання №34 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть вимоги до формування локшини домашньої0200u52s-cda5-331x221.jpg

Запитання №35 з однією правильною відповіддю Балів: 2%

Вкажіть, з яких процесів складається технологія приготування вареників0200u55v-b5e4-265x193.jpg

Запитання №36 з кількома правильними відповідями Балів: 6%

Вкажіть правила варіння овочів0200u58n-e360-274x182.jpg

Рефлексія від 4 учнів

Сподобався

4 0

Зрозумілий

2 2

Потрібні роз'яснення

2 2