Урок засвоєння нових знань"Різновиди прянощів"

Опис документу:
Презентація на тему "Різновиди прянощів " Урок засвоєння нового матеріалу. Прянощі це рослини .У даних рослинах виявлено значну кількість вітамінів, мінеральних солей, інших корисних речовин. Також вони мають ефірні масла, глюкозиди, тонічні і смакові речовини покращують кулінарне якість продуктів, змінюють їх консистенцію, роблячи її більш ніжною, збуджують діяльність нюхових, смакових і травних органів, викликають апетит, підсилюють засвоюваність поживних елементів.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися
Опис презентації окремими слайдами:
Слайд № 1

Це смакові висушені частинки рослин, які містять ефірні олії, алкалоїди, що мають сильний пряний аромат, часто різкий пекучий смак ТАК ЩО ТАКЕ ПРЯН...
Слайд № 2

Це смакові висушені частинки рослин, які містять ефірні олії, алкалоїди, що мають сильний пряний аромат, часто різкий пекучий смак ТАК ЩО ТАКЕ ПРЯНОЩІ?

Класифікація прянощів Насіння - гірчиця, мускатний горіх Плоди – ваніль, перець, кмин Квіти – гвоздика, шафран Листя – лавровий лист Кора - кориця ...
Слайд № 3

Класифікація прянощів Насіння - гірчиця, мускатний горіх Плоди – ваніль, перець, кмин Квіти – гвоздика, шафран Листя – лавровий лист Кора - кориця Коріння  - петрушка, селера, пастер

Перець вважається найбільш поширеним видом прянощів і широко викорис-товується для виробництва м'ясних, рибних, овочевих і лікеро-горілчаних виро-б...
Слайд № 4

Перець вважається найбільш поширеним видом прянощів і широко викорис-товується для виробництва м'ясних, рибних, овочевих і лікеро-горілчаних виро-бів, а також у кулінарії. Розрізняють перець чорний, білий, духмяний і червоний.

Гвоздика — це бланшовані і висушені на сонці нерозпуклі бруньки вічнозеленого дерева. В головці гвоздики накопичено багато ефірної олії (16—20%),
Слайд № 5

Гвоздика — це бланшовані і висушені на сонці нерозпуклі бруньки вічнозеленого дерева. В головці гвоздики накопичено багато ефірної олії (16—20%),

Лавровий лист як пряність використовують після висушування . Строки зберігання фасованого лаврового листа 1 рік. Використовують лавровий лист у кул...
Слайд № 6

Лавровий лист як пряність використовують після висушування . Строки зберігання фасованого лаврового листа 1 рік. Використовують лавровий лист у кулінарії, для приготування м'ясних, овочевих, рибних консервів, молотих наборів спецій.

Мускатний горіх і мускатний цвіт одержують із плодів мускатного дерева. Плоди при повному дозріванні тріскаються і виділяють насіння, не повністю п...
Слайд № 7

Мускатний горіх і мускатний цвіт одержують із плодів мускатного дерева. Плоди при повному дозріванні тріскаються і виділяють насіння, не повністю покрите тонкою м'ясистою оболонкою (аріллусом) і твердою, дерев'янистою оболонкою (шкарлупою). З аріллуса одержують прянощі під назвою мускатний цвіт, а з самого насіння — мускатний горіх.

Шафран - бульбоцибульна рослина заввишки від 10 до 30 см Головною цінністю цієї рослини є рильця, які в сушеному виді володіють прекрасним своєобра...
Слайд № 8

Шафран - бульбоцибульна рослина заввишки від 10 до 30 см Головною цінністю цієї рослини є рильця, які в сушеному виді володіють прекрасним своєобразним, ароматом.

Маркування наносять безпосередньо на споживчу тару або на етикетку. Вона повинна містити такі дані: -найменування підприємства-виробника; -його пош...
Слайд № 9

Маркування наносять безпосередньо на споживчу тару або на етикетку. Вона повинна містити такі дані: -найменування підприємства-виробника; -його поштову адресу та товарний знак; -найменування продукції; -масу нетто; -склад продукту (для сумішей); -спосіб вживання (для сумішей); -дату вироблення і номер зміни; -термін зберігання; -номер стандарту;

Запрошуємо до співпраці з фірмою “ Смакові приправи “ та її молодою командою
Слайд № 10

Запрошуємо до співпраці з фірмою “ Смакові приправи “ та її молодою командою

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації.

Всі сертифікати за наші курси та вебінари можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.

Співпраця із закладами освіти.

Дізнатись більше про сертифікати.

Приклад завдання з олімпіади Українська мова. Спробуйте!
До ЗНО з МАТЕМАТИКИ залишилося:
0
3
міс.
2
2
дн.
2
0
год.
Готуйся до ЗНО разом із «Всеосвітою»!