Платна розробка

Робочий зошит з корекційно-розвиткових занять з соціально-побутового орієнтування (СПО), для учнів 5 класу спеціальної школи

Вміст матеріалу: показано 10 з 46 сторінок

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення зі змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документа.

Опис методичного матеріалу:

Робочий зошит з корекційно-розвиткових занять з соціально-побутового орієнтування. Складений згідно з програмою з корекційно-розвиткової роботи для 5-9(10) класів спеціальних загальноосвітніх закладів для дітей з розумовою відсталістю, Л. І. Остапенко, Л. І. Тарновська. Включає в себе завдання з основних розділів програми СПО та складає 45 сторінок.

Зошит може бути використаний у роботі з дітьми, що навчаються на інклюзивній формі навчання.

Всі ілюстрації було знайдено на сайті pixabay.com

Зміст

РОЗДІЛ 1. ВСТУПНЕ ЗАНЯТТЯ

Тема: Що вивчає СПО?

РОЗДІЛ 2. ОСОБИСТА ГІГІЄНА

Тема: Правила особистої гігієни (розширення знань)

Тема: Послідовність виконання ранкового і вечірнього туалету

Тема: Догляд за волоссям

Тема: Гігієна зору

Тема: Узагальнення по розділу «Особиста гігієна»

РОЗДІЛ 3. ОДЯГ ТА ВЗУТТЯ

Тема: Види одягу

Тема: Види головних уборів

Тема: Повсякденний догляд за одягом та головними уборами

Тема: Види взуття, їх призначення

Тема: Догляд за взуттям в залежності від матеріалів, з яких його виготовлено

Тема: Узагальнення по розділу «Одяг та взуття»

РОЗДІЛ 3. КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ

Тема: Продукти харчування (хліб, м’ясо, овочі, фрукти)

Тема: Різноманітність продуктів харчування, їх значення для здоров’я людини

Тема: Вітаміни в основних продуктах харчування

Тема: Кухонне обладнання. Правила користування і догляду за ними

Тема: Посуд. Догляду за ним

Тема: Приготування їжі

Тема: Санітарно-гігієнічні вимоги до обробки продуктів

Тема: Сніданок

Тема: Приготування простих і комбінованих бутербродів

Тема: Приготування страв із яєць

Тема: Заварювання чаю

Тема: Приготування салатів

Тема: Приготування вінегрету

Тема: Сервірування столу до сніданку

Тема: Правила поведінки за столом

РОЗДІЛ 4: РОДИНА. СІМ Я

Тема: Сім я. Склад сім ї учнів

Тема: Родина. Родинні стосунки

РОЗДІЛ 5: КУЛЬТУРА ПОВЕДІНКИ

Тема: Правильна постава як складова зовнішньої культури людини

Тема: Форми звертання до старших і однолітків при зустрічі та прощанні, звертання з проханням

РОЗДІЛ 6. ДОГЛЯД ЗА ЖИТЛОМ

Тема: Види житлових приміщень у місті й селі. Призначення кімнат

Тема: Індивідуальний житловий будинок і підсобні приміщення. Види опалення житлових приміщень

Тема: Поштова адреса домівки, школи

Тема: Узагальнення по розділу «Догляд за житлом»

РОЗДІЛ 7. ТРАНСПОРТ

Тема: Види транспорту

Тема: Проїзд до школи (маршрут). Транспорт у місті, селі, селищі. Поведінка у транспорті

Тема: Правила дорожнього руху

Тема: Узагальнення по розділу «Транспорт»

РОЗДІЛ 8. ТОРГІВЛЯ

Тема: Види магазинів, їх призначення. Відділи магазинів, асортимент товарів

Тема: Кіоски. Ринок. Розташування продукції

Тема: Спеціалізовані магазини. Універмаги. Супермаркети.

Тема: Обслуговуючий персонал (продавці, касири, консультанти та ін.)

Тема: Порядок купівлі товарів у різних магазинах

Тема: Узагальнення по розділу «Торгівля»

Узагальнення за рік

Література

030092gk-5b92-940x528.png030092go-c28e-940x528.png

Нещодавно завантажили
Рекомендуємо