Презентація до уроку «Технологія виготовлення закусочних бутербродів»
Канапе - це маленькі, а часто навіть крихітні бутерброди, без яких не обходиться жодне свято чи фуршет. Ця страва являє з себе надіті на паличку різні складові-інгредієнти, що надає певної унікальності і дозволяє їсти без допомоги столових приладів. У приготуванні канапе немає нічого складного - ви можете використовувати формочки, або нарізати складові самостійно. Але при комбінації інгредієнтів краще дотримуватися рецепту - тільки в цьому випадку ваше канапе вийде просто чудовим.
Для приготування канапе злегка черствий пшеничний або рідше житній хліб нарізають скибочками фігурної форми круглі, зірочками, ромбиками, прямокутниками без кірки, обсмажують його на вершковому маслі до золотистого кольору або підсушують у духовій шафі змащують маслом і укладають один або кілька видів м'ясних (шинку, окіст, ковбасу, відварене та смажене м'ясо), рибних ( ікру зернисту, паюсну, кетову, рибу, різні консерви) та інші продукти, для ефектного вигляду чергуючи їх за кольором. Для прикраси канапе використовують зелень петрушки, зелень , маслини, рубані яйця, лимон тощо.