Зараз в ефірі:
Вебінар:
«
Особливості адаптації та модифікації освітнього процесу в контексті інклюзивного навчання
»

Презентація. " Українська кухня".

Англійська мова

Для кого: 10 Клас

24.03.2021

98

1

0

Опис документу:
У цій презентації я представляю тему, прислів 'я та рецепти українських страв. Ознайомлюю учнів з інгредієнтами приготування борща , вареників з сиром, пампушків, котлет по - Київськи. З даної презентації десятикласники отримують цікаву та корисну інформацію про традиційні рецепти української кухні .
Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Ukrainian cuisine
Слайд № 1

Ukrainian cuisine

We eat to live, but we do not live to eat domashnia kovbasa
Слайд № 2

We eat to live, but we do not live to eat domashnia kovbasa

Borshch. Varenyky Pampushky Cuttlets of Kyiv Pancakes Fat in Chocolate menu
Слайд № 3

Borshch. Varenyky Pampushky Cuttlets of Kyiv Pancakes Fat in Chocolate menu

Borshch Borshch is the main dish in the Ukrainian cuisine. Analogues of this dish is no worldwide. Borsch symbolizes strength and power of the Ukra...
Слайд № 4

Borshch Borshch is the main dish in the Ukrainian cuisine. Analogues of this dish is no worldwide. Borsch symbolizes strength and power of the Ukrainian people.

Recipe of borshch 500 g potatoes      300 g cabbages      400 g beets      200 g carrots      200 g onions     3 sp tomato pasta      1 sp vinegar ...
Слайд № 5

Recipe of borshch 500 g potatoes      300 g cabbages      400 g beets      200 g carrots      200 g onions     3 sp tomato pasta      1 sp vinegar 6%      2-3 cloves garlic      Salt      papper      oil     

Varenyky cheese For the dough:     egg whites - 3 pcs,      Water - 0.5 cm,      milk - 0.5 cm,      Salt - 0.5 tsp,      flour - 5-6 Article      ...
Слайд № 6

Varenyky cheese For the dough:     egg whites - 3 pcs,      Water - 0.5 cm,      milk - 0.5 cm,      Salt - 0.5 tsp,      flour - 5-6 Article      for cheese filling:fat cottage-250 g      egg yolk - 1,      sugar - 1-2 tbsp. l      butter - 1 tbsp

Kinds of varenyky with potatoes. with cabbage and mushrooms, with berries, with cheese.
Слайд № 7

Kinds of varenyky with potatoes. with cabbage and mushrooms, with berries, with cheese.

Pampushky ingredients: 3 cups of flour, 1 cup water, yeast 10-15g., 1 tbsp oil 1 tbsp sugar 1 tsp salt. For greasing 1 egg oil.
Слайд № 8

Pampushky ingredients: 3 cups of flour, 1 cup water, yeast 10-15g., 1 tbsp oil 1 tbsp sugar 1 tsp salt. For greasing 1 egg oil.

Cuttlets of Kiev composition      2 patties      hen or chicken, weighing 1-1.2 kg,      vegetable oil (for frying)      salt      freshly ground p...
Слайд № 9

Cuttlets of Kiev composition      2 patties      hen or chicken, weighing 1-1.2 kg,      vegetable oil (for frying)      salt      freshly ground pepper          oil butter - 100 g dill,  salt       for breading  white bread (dried) or breadcrumbs - 150 g  flour - 50 g Eggs - 2 units,  milk - 1 tablespoon  pinch of salt

So you got information of traditional Ukrainian cuisine. salo borshch
Слайд № 10

So you got information of traditional Ukrainian cuisine. salo borshch

borshch
Слайд № 11

borshch

Your hometask is to write about favourite Ukrainian dish and recipe. Kholodets’
Слайд № 12

Your hometask is to write about favourite Ukrainian dish and recipe. Kholodets’

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.