і отримати безкоштовне
свідоцтво про публікацію
! В а ж л и в о
Предмети »

Посадова інструкція інспектора з х арчування шкільного табору

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися

ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ №294 ДЕСНЯНСЬКОГО РАЙОНУ

М. КИЄВА

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ № _____

інспектора по харчуванню

м. КИЇВ

Школа І-ІІІ ступенів №294 Деснянського району м. Києва

Погоджено Затверджено

Голова ПК Наказом начальника табору

__________ М.Кітаєва від ___________ року № ___

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ №_____

ІНСПЕКТОРА ПО ХАРЧУВАННЮ

1. Загальні положення

1.1. Ця посадова інструкція розроблена на основі тарифно-кваліфікаційної характеристики інспектора по харчуванню.

1.2. Інспектор по харчуванню призначається на посаду і звільняється з неї директором школи, працює під керівництвом директора школи.

1.3. У своїй діяльності інспектор керується законами України, постановами Кабінету Міністрів України, нормативними актами чинного законодавства України, зокрема постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.1997 р. № 1200 "Про порядок та норми надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість", правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки і протипожежного захисту, а також Статутом і Правилами внутрішнього розпорядку, наказами адміністрації школи та цією інструкцією.

2. Завдання та обов’язки:

2.1. Організовує та здійснює контроль за:

  • якістю завезених продуктів до їдальні, дотримання терміну їх реалізації, термінів зберігання та наявності відповідних супровідних документів;

  • організовує харчування учнів (дотримання графіка харчування, збір та облік необхідної документації)

  • якістю харчування учнів (щоденне меню, контрольна страва, якість продукції, норм видачі на вході готової продукції та санітарно-гігієнічний стан їдальні);

  • накриття столів та своєчасне їх придбання;

  • дієтичним харчуванням учнів, учнів пільгових категорій школи (веде облік харчування учнів, які звільнені від плати за харчування на 100% та 50%);

  • попередніми замовленнями на кількість гарячих обідів (сніданків), згідно з поданими даними, класними керівниками (письмові заявки зберігаються протягом табірної зміни).

2.2. Веде облік та контроль за харчуванням учнів із малозабезпечених сімей, згідно з поданими довідками із Управління праці та соціального захисту населення та дієтичного харчування згідно з медичними довідками.

2.3. Складає звіт по безкоштовному харчуванню учнів, своєчасно направляючи його в бухгалтерію школи та РУО.

2.4. Спільно з адміністрацією проводить роз’яснювальну роботу в педколективі для учнів та батьків з метою визначення контингенту для пільгового харчування та організації харчування учнів.

2.5. Чітко проводить облік харчування учнів.

2.6. Своєчасно збирає, оформлює та здає узагальнену документацію в бухгалтерію школи та РУО.

2.7. Спільно з адміністрацією та медсестрою школи проводить просвітницьку роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків для пропаганди гігієнічних основ харчування.

2.8. Веде облік інвентарю, обладнання харчоблоку, слідкує за своєчасним їх поповненням.

2.10. Виконує поточний ремонт (фарбує стіни, вікна, підлогу, плінтуса, панелі, двері тощо приміщень їдальні)

2.11. Бере участь у роботах з благоустрою.

2.12. Слідкує за економією енергоресурсів.

2.13. Проходить в установленому порядку періодичні медичні огляди.

2.14. Бере участь у роботі тендерного комітету.

3. Права

3.1. Захист професійної честі й гідності.

3.2. Ознайомлення зі скаргами та іншими документами, які містять оцінку його роботи, надання щодо них пояснень.

3.3. Внесення на розгляд директора школи пропозиції щодо поліпшення роботи шкільної їдальні та обслуговування учнів.

4. Відповідальність.

В межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним, цивільним законодавством України та чинним законодавством України про Працю несе відповідальність за:

4.1. Своєчасне надання повної і достовірної інформації про стан харчування (та звітів в бухгалтерію школи та РУО), правильність складання меню.

4.2. За надання достовірної інформації (кількості) замовлень на харчування учнів.

4.3. За правильність оформлення звітів з дієтичного та пільгового харчування.

4.4. Неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов’язків, а також за невикористанні або неповне використання своїх функціональних прав, що передбачені цією посадовою інструкцією.

4.5. Правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності.

4.6. Завдання матеріальної шкоди.

4.7. Несвоєчасне проходження медичного огляду.

4.8. Вихід на роботу у нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння.

4.9. Куріння в приміщенні та на території школи.

5. Повинен знати

5.1. Постанови та законодавчі акти України, зокрема постанову Кабінету Міністрів України від 03.11.1997 р. № 1200 "Про порядок та норми надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість", правила і норми охорони праці, техніки безпеки і протипожежного захисту.

5.2. Порядок здійснення контролю якості сировини, кулінарної продукції (товарів), оформлення відповідної документацій.

5.3. Порядок атестації, сертифікації, ліцензування кулінарної продукції (товарів) та іншу нормативно-технічну документацію.

5.4. Стандарти, показники якісної характеристики інспектованої продукції, порядок реєстрації і контролю додержання товарних знаків і правил обслуговування.

5.5. Методи визначення якості кулінарної продукції (товарів); вимоги до її транспортування, приймання, зберігання; терміни реалізації, порядок відбору і оцінки проб та зразків для лабораторного аналізу.

5.6. Санітарно-гігієнічні правила безпеки харчування.

5.7. Порядок ведення контрольної, облікової і звітної документацій.

5.8. Основи правового і трудового законодавства.

5.9. Основи економіки, товарознавства, бухгалтерського обліку, маркетингу, менеджменту, естетики.

5.10. Етику і психологію ділового спілкування і ведення переговорів.

6. Взаємовідносини (зв’язки за посадою)

Інспектор по харчуванню:

6.1. Працює в режимі ненормованого робочого дня за графіком, складеним виходячи з 40-годинного робочого тижня і затвердженим директором школи.

6.2. Взаємодіє в процесі своєї діяльності з педагогічним колективом, адміністрацією та медперсоналом закладу, обслуговуючим персоналом кухні, бухгалтером.

Начальник табору Н.Ворончук

 

Посадову інструкцію отримав

з її змістом ознайомлений

__________20 ___ р. ____________ _______________________________

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу

Курс:«Малюк у світі економіки та фінансів»
Часнікова Олена Володимирівна
36 годин
590 грн
295 грн

Бажаєте дізнаватись більше цікавого?


Долучайтесь до спільноти