Всеосвіта

Головне меню порталу

Головне меню порталу

Урок:

Дизайн кондитерських виробів – матеріали та інструменти

17.03.2024
0 0
Вміст уроку:

Завдання №1:

Теоретичний блок

Дизайн кондитерських виробів – матеріали та інструменти

06011n0u-c6e9-723x382.png

Без таких базових кондитерських інструментів як скалка, сито, силіконова лопатка, пензлик, форма для випікання і кондитерський мішок неможливе приготування кондитерського виробу. Однак для професійного і більш ефективного приготування знадобиться куди більший набір інструментів:

Кондитерські інструменти

Інвентар: Для приготування смачних і красивих тортів, пирогів, кексів та інших десертів потрібні якісні кондитерські інструменти. Вони використовуються на всіх етапах приготування виробів, починаючи з підготовки тесту і закінчуючи декоруванням готового продукту.

Правильно замісити тісто допоможуть мірна кружка і ложки, віночки, сито. Сформувати з нього всілякі фігури можна за допомогою скалок, силіконових килимків. Для роботи з мастикою знадобляться щипці, ножі, палички. Шпателі і лопатки використовуються для того, щоб діставати інгредієнти і готові страви. Трафарети і підставки для роботи з тортом, а також бордюрні стрічки допоможуть прикрасити кондитерський шедевр

Кондитерські формиПапір. Форми з цього матеріалу одноразові. Можуть служити одночасно і прикрасою десерту. Тісто в них добре пропікається. Їх не потрібно змащувати маслом.

• Силікон. Вироби зручні, практичні і прості у використанні. Вони відмінно витримують високі температури. З них легко діставати готову випічку. Чистяться без проблем. Недолік - їх можна подряпати ножем або щіткою.

• Метал. Також підходять для запікання страв з м'яса і овочів. Це міцні моделі, які відрізняються тривалим терміном служби. Стінки виробів можуть бути знімними, що дозволяє дуже легко виймати випічку.

06011n10-1c99-350x234.png06011n14-c967-452x320.png

Мішки і шприци - незамінні інструменти початківця кондитера. З їх допомогою можна створювати оригінальний декор на будь-якому десерті. У каталозі ви знайдете набори одноразових мішків. Вони зручні, тому що не потребують ніякого догляду. Багаторазові мішки можуть доповнюватися комплектом насадок для формування різних візерунків. Кондитерські шприци поставляються як з насадками, так і без них.

Насадки і перехідники для кондитерських мішків

Це недорогі допоміжні компоненти, які допоможуть урізноманітнити прикраса випічки. Вони виконуються з матеріалів, які не вбирають запахи. Вироби прекрасно тримають форму, легко миються і не псуються з часом.

06011n1g-84f2-465x356.png

Плунжери і вирубки

- Плунжер - це вирубка, оснащена пружиною і "кнопкою". Працювати із плунжером дуже легко. Розкочує мастику, прикладаєте до неї плунжер, натискаєте на кнопку і вона виштовхує готову квітку з простенькими прожилками на пелюстках з одного боку.06011n1m-270a-364x352.png

- Вирубки для тіста - це інструмент для кондитера, що використовується при фігурному нарізанні тіста на рівні шматочки. Такий інструмент може бути виготовлений з таких матеріалів, як метал, пластик або дерево, і може мати різні форми та розміри.

Інструменти для кондитера і кухаря, які служать для формування з тіста і мастики всіляких форм. Це можуть бути фігурки рослин, тварин, зірок, сердець і т.д. У наборі можуть бути виїмки одного або різних розмірів. Виробляються конструкції з матеріалів, що не містять токсини. Саме тому їх зручно і безпечно використовувати для роботи з їжею.

Підкладки та упаковка: Ці кондитерські приналежності необхідні для красивого оформлення продуктів. Вони також допомагають захистити їх від обвітрювання. Упаковки і підкладки виробляються для конкретних видів виробів. Це дозволяє зберігати випічку в привабливому вигляді протягом тривалого часу

Посуд служить кондитерським аксесуаром, в якому десерти виглядають більш стильно. Тара для солодощів виглядає витончено. Виготовляється вона з легких матеріалів, безпечних для контакту з їжею.

Д\З: опрацювати матеріал

Завдання №2:

Вільне введення тексту

Д\З: опрацювати матеріал

Рефлексія від 1 учня

Сподобався:

1 0

Зрозумілий:

1 0

Потрібні роз'яснення:

1 0
Рекомендуємо

Славія 8 клас Кондитерські вироби

Славія 8 клас Кондитерські вироби

141

Аватар профіля Чемерис Олена Андріївна
Технології
8 клас

45 грн

Ескіз виробу. Вибір матеріалів та інструментів. Інструктаж з БЖД.

Ескіз виробу. Вибір матеріалів та інструментів. Інструктаж з БЖД.

451

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
8 клас

83 грн

Інструктаж з БЖД. Матеріали та інструменти . Добір матеріалів. Планування роботи з виготовлення виробу "Маски для сну".

Інструктаж з БЖД. Матеріали та інструменти . Добір матеріалів. Планування роботи з виготовлення виробу "Маски для сну".

212

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
9 клас

50 грн

Інструктаж з БЖД. Вибір об’єкта проектування. Проєкт "Шапка" Добір матеріалів та інструментів (спиць, пряжі). Вироби в’язанні спицями.

  Інструктаж з БЖД. Вибір об’єкта проектування. Проєкт "Шапка"   Добір матеріалів та інструментів (спиць, пряжі). Вироби в’язанні спицями.

99

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
8 клас

50 грн

Добір інструментів та матеріалів, пристосувань для виготовлення іграшки. Підготовка матеріалів до роботи. Послідовність виготовлення виробу. Інструктаж з БЖД.

Добір інструментів та матеріалів, пристосувань для виготовлення іграшки. Підготовка матеріалів до роботи. Послідовність виготовлення виробу. Інструктаж з БЖД.

140

Аватар профіля Півнюк Олена Вікторівна
Трудове навчання
6 клас

83 грн

Схожі уроки

: Організація робочих місць для приготування та відпуску холодних страв та закусок

: Організація  робочих місць  для приготування та відпуску холодних страв та закусок

22

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Методи управління конфліктом

Методи управління конфліктом

28

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

: Різновиди конфліктів

: Різновиди  конфліктів

18

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Засоби спілкування, комунікативна компетентність

Засоби спілкування,  комунікативна компетентність

19

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс

Спілкування: вміння говорити та слухати

Спілкування: вміння говорити та слухати

42

Аватар профіля Галько Надія Степанівна
технологія приготування їжі
I курс