Бібліотека вебквестів
Час за який потрібно виконати всі завдання: 30 хвилин
Доступна загальна кількість невдалих спроб введення ключа: 3 рази
По завершенню гри буде видано сертифікат
Реакція об'єктів при наведенні: Всі об'єкти неактивні, при наведенні жодним чином не виказують себе
Одна з фундаментальних страв, без якої годі уявити українську кухню, – борщ. У різні часи борщ готували за різними рецептами, з використанням різного набору продуктів. Крокуючи квестом ви перевірите свої знання з історії та технології приготування борщу.
Будь уважним! шукай підказки ! А почати раджу з розробної дошки.
Цей рівень містить 14 інтерактивних об'єктів:
1 вихід.
1 сповіщення.
12 сповіщень з введенням відповіді.
Інтерактивні об’єкти на цьому рівні:
Вебквест - Завершено ! Вітаю ! Ключ для виходи з гри ( Пригадай ключі підказки та запиши ключ речення)
Підказка
Чудово!!! Знання української кухні на високому рівні!! Отримай сертифікат
Вітаю! Ви розпочали вебквест! і перша загадка
В давнину борщ готували на квасі, вгадай з чого готували квас.
Звісно це буряк , головний компонент борщу!!
Отримай ключ Слово все
Наступна загадка - При тушкуванні буряків, завжди додають ......для збереження червоного кольору. Знайди що треба додати
Звісно м'ясо не завжди використовували для приготування борщу, найчастіше він був пісний. Ключ літера р
А що може бути замінником тваринного білка в борщі?
Замінити м'ясо зможе квасоля. Вона є джерелом рослинного білка! Борщ із квасолею смакує чудово!
Добре справився з цим завданням і отримуєш ключ!
Слово буде
Наступна загадка захована за овочем про який Кажуть, щоб хвороб не знати,Треба всім мене вживати.
Так це цибуля! Овоч має протизапальні, антибактеріальні, антиоксидантні та захисні властивості. Ключ Літера А
Для приготування борщів використовують борщову заправку . Одним з компонентів є .... її нарізають соломкою.
Лимон! Цей цитрус кислий , а кислота забезпечує збереження кольору буряків! Дуже добре! Отримай ключ Літера У
Дуже добре !
І знову питання! В рецептурі львівського борщу, цього овоча немає!
( Підказка: це не картопля)
Капуста!! Так це цілковита правда не до кожного борщу закладають капусту, хоча вона посідає важливе місце в українській кухні. А ключ Літера к
На свята борщ готували на бульйонах, знайди з чого зварити бульйон, та знайди наступну загадку
Морква! На відміну від картоплі та капусти, морква завжди присутня у рецептурах борщів всіх регіонів. Ключ ї
Знайди овоч, який для приготування борщу нарізають часточками або брусочками
Картопля!!! І хоча картопля часто використовується для приготування страв української кухні до рецептур деяких борщів вона не входить.
Ключ літера н
Наступна загадка. Для приготування борщу Чернігівського використовують цей овоч свіжим ( без шкірочки) і додають за 5- 10 хв нарізаним часточками.
Помідор!! Або томат, сік або пасту використовують при тушкування овочів для борщової заправки. А ще є в рецептурі борщу Чернігівського. Ключ літера А
Загадка ! Без дрібки цього продукту , борщ не буде мати смаку!
Сіль!!! Харчовий продукт , який є природним посилювачем смаку.
Ключ слово Борщ
Загадка! Додається наприкінці варіння . Використовують як ароматну приправу.
Лаврове листя!!! назва листя дерева лавра благородного, яке використовують у якості спеції в кулінарії. Ключ Українська
Знайди спецію за нею буде нова загадка
Чорний перець - це недостиглі висушені плоди деревовидної ліани сімейства перцевих. Сама універсальна приправа на нашій кухні.
Ключ слово Страва
Вебквест майже закінчено! Готова страва чекає на тебе. Поглянь що ховається за тарілкою з борщем.
Рефлексія від 30 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення: