Конструктор тестів
Опублікував/ла:
10
16
157
0
Тест не містить жодного запитання. Додайте запитання.
Щоб додати запитання, оберіть категорію запитання на панелі запитань.
№1:
З однією правильною відповіддю
підготовка торгових приміщень до прийому споживачів передбачає:
їх прибирання
одержання столового посуду і наборів
сервірування столів
всі відповіді вірні
№2:
При сервіруванні стіл будь якої форми поділяють по периметру на рівні частини
40-50 см
60-80см
120- 125 см
20-25 см
№3:
Хто може приймати замовлення від відвідувачів
офіціан, начальник ланки офіціантів
офіціан, начальник ланки офіціантів, метрдотель
лише офіціант
лише метрдотель
№4:
Кому першому пропонують меню
старшому гостю за віком
чоловікам
жінкам
дитяче меню
№5:
Як подається прейскуранти вин?
в закритому вигляді
відкритому вигляді
офіціант відразу зачитує ассортимент вин
не має вірної відповіді
№6:
Чи входе в обовязки офіціанта звертати увагу на оформлення , температуру подачі та ін.
ні
так
лише температура подачі
лише охайність зовнішнього вигляду
№7:
під час розливу алкогольних напоїв чи соків з кого повинен розпочати офіціант
гость за віком старший
чоловіки
жінки
немає різниці з кого
№8:
При подаванні з підносу офіціант тримає його на лівій руці під кутом180
180
30
90
120
№9:
Тарілки з гарячими стравами потрібно підігрівати до
25-30 градусів
40-50 градусів
60 градусів
не потрібно підігрівати
№10:
Для чого подається салатниця з водою та лимоном
щоб сполоснути пальці після страв що їдять рукама
щоб ополоснути ротову порожнину після гострих страв
щоб ополоснути столові прибори
немає вірної відповіді
Рефлексія від 12 учнів
Сподобався:
Зрозумілий:
Потрібні роз'яснення:
Підсумкова робота Мережеві технології
26
19 грн
Контрольна робота з теми: «Інформаційні технології».
27
25 грн
Технології Модуль 2. Підсумкова робота
103
30 грн
Технологія менеджменту. Контрольна робота №2
20 грн
Технологія пошуку роботи та відкриття власного бізнесу
93
Семестрова контрольна робота Організація харчування туристів
Організація обслуговування дітей в закладах ЗРГ
84
Надання послуг харчування в номері готелю
67
Види сервісу, що застосовуються в ЗРГ
43
Поняття методів обслуговування споживачів