Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Діти та війна: практичні поради щодо стабілізації емоційного стану
»
Взяти участь Всі події
Тест:

Білки

04.05.2023
0 0
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". провести тестування серед своїх учнів на основі цього тесту
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". призначити в журнал
Створити тест на базі цього або додати запитання до вже існуючого тесту
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". Флешкартки посилання на сторінку з картками
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". Преміум створити тренування (Квіз)
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". Преміум створити змагання
Вміст тесту:
Тест містить питання скопійовані з: Амінокислоти. Білки - 10 клас, 10 клас Амінокислоти. Білки..

1:

З однією правильною відповіддю

1 з 16 балів

Вкажіть зв’язок, що зв’язує амінокислотні залишки у поліпептидному ланцюзі

2:

З однією правильною відповіддю

1 з 16 балів

Укажіть, що утворює вторинну структуру білкової молекули

3:

З однією правильною відповіддю

1 з 16 балів

До розчину білка додали розчин лугу та кілька крапель розчину купрум(ІІ) сульфату. Суміш, що утворилася, набула фіолетового забарвлення. Це свідчить про те, що у білку наявні

4:

З вибором правильної відповіді у тексті

1 з 16 балів

Поліпептидний ланцюг, згорнутий у компактну глобулу, називають              [первинною, вторинною, третинною, четвертинною] структурою білка.

Послідовність амінокислот, сполучених пептидними зв”язками називають              [первинною, вторинною, третинною, четвертинною] структурою білка.

Декілька макромолекул, що взаємодіють між собою, утворюють             [первинну, вторинну, третинну, четвертинну] структуру білка.

Попіпептидний ланцюг, скручений у спіраль називають              [первинною, вторинною, третинною, четвертинною] структурою білка.

5:

На встановлення відповідності

1 з 16 балів

Встановіть відповідність між структурною організацією білкової молекули та типами зв”язків, переважно завдяки яким ця структура стабілізується:

Структура білка
Тип зв"язку
1

Первинна

А

дисульфідні зв”язки

2

Вторинна

Б

міжмолекулярна взаємодія

3

Третинна

В

пептидні зв”язки

4

Четвертинна

Г

водневі зв”язки

6:

З кількома правильними відповідями

1 з 16 балів

Оберіть речовини, які спричиняють денатурацію білків за кімнатної температури:

7:

З вибором правильної відповіді у тексті

1 з 16 балів

Кольорові реакції білків.

Для якісного визначення білків використовують ксантопротеїнову та біуретову реакції.

Для проведення ксантопротеїнової реакції до розчину білка додають                                 [концентровану хлоридну кислоту, концентрований натрій гідроксид, концентровану нітратну кислоту, розчин купрум (II) гідроксиду] , розчин набуває             [фіолетового, червоного, жовтого, синього] забарвлення.

Для проведення біуретової реакції до розчину білка додають                                      [сульфатну кислоту, розчин NaOH, купрум (II) сульфат, розчини NaOH та купрум (II) сульфату, етиловий спирт], розчин набуває             [синього, жовтого, фіолетового, червоного] забарвлення.

8:

З однією правильною відповіддю

1 з 16 балів

Незворотній процес порушення первинної структури білків називається:

9:

З кількома правильними відповідями

2 з 16 балів

Серед тверджень щодо хімічних властивостей білків укажіть усі правильні:

10:

З однією правильною відповіддю

1 з 16 балів

Денатурація це-

11:

З однією правильною відповіддю

1 з 16 балів

Процес варіння або смаження курячого яйця називається:

12:

З кількома правильними відповідями

4 з 16 балів

Функціями білків є...

Рефлексія від 11 учнів

Сподобався:

9 2

Зрозумілий:

9 2

Потрібні роз'яснення:

8 3
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". провести тестування серед своїх учнів на основі цього тесту
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". призначити в журнал
Створити тест на базі цього або додати запитання до вже існуючого тесту
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". Флешкартки посилання на сторінку з картками
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". Преміум створити тренування (Квіз)
Для використання тесту скопіюйте його. Для цього натисніть кнопку "Створити тест на базі цього". Преміум створити змагання
Рекомендуємо

Білки

Білки

90

Аватар профіля Заліський Костянтин Вікторович
Хімія
10 клас

33 грн

Амінокислоти. Білки

Амінокислоти. Білки

60

Аватар профіля Філіпчук Тетяна Анатоліївна
Хімія
9 клас

35 грн

АМІНОКИСЛОТИ. БІЛКИ

АМІНОКИСЛОТИ. БІЛКИ

121

Аватар профіля Водолажченко Тетяна Володимирівна
Хімія
9 клас

33 грн

Амінокислоти. Білки

Амінокислоти. Білки

154

Аватар профіля Калиновська Юлія Петрівна
Хімія
9—10 клас

35 грн

Амінокислоти. Білки

Амінокислоти. Білки

26

Аватар профіля Лугинець Наталія Сергіївна
Хімія
10 клас

33 грн

Схожі тести

ДІАГНОСТИЧНИЙ КОНТРОЛЬ ЗНАНЬ

ДІАГНОСТИЧНИЙ КОНТРОЛЬ ЗНАНЬ

1630

Аватар профіля Міхова Лариса Вікторівна
Хімія
9 клас

Види розчинів. Будова молекули води

Види розчинів. Будова молекули води

606

Аватар профіля Ціляцінський Артур Михайлович
Хімія
9 клас

Хімія. 7 клас. Тест "Вода"

Хімія. 7 клас. Тест "Вода"

5728

Аватар профіля Руденко Інна Анатоліївна
Хімія
7 клас

Оксиди

Оксиди

299

Аватар профіля Лях Ніна Ігорівна
Хімія
8 клас

Діагностичний контроль знань за курс 7 класу

Діагностичний контроль знань за курс 7 класу

486

Аватар профіля Самборська Світлана Петрівна
Хімія
8 клас