Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Сучасні підходи до соціалізації дошкільника
»
Взяти участь Всі події

Урок: Вибір об'єкта проєктування: макаронні вироби

Трудове навчання

Для кого: 8 Клас

30.05.2021

112

1

0

Опис документу:
У давні часи люди споживали лише ті продукти, які природа дарувала їм у готовому вигляді - сирі овочі, фрукти, різні плоди і трави. Після того як люди навчилися добувати вогонь, вирощувати хліб, розводити худобу, а також виготовляти посуд, їжа стала значно різноматнішою і смачнішою. Поступово люди накопичували знання про харчові продукти, способи приготування страв. Так виникла наука кулінарія. Сьогодні на уроці ми ознайомимось з технологією приготування макаронів.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Добрий день, шановні здобувачі освіти!

Бажаю вам здоров’я, гарного настрою!!!

20.01.2021 р.

Тема уроку: Вибір об’єкта проєктування: макаронні вироби.

Основу харчування українців становили різні страви із борошна: лемішка, соломаха,мамалига,буцики, галушки, затірка. Сьогодні на уроці ми навчимося готувати сучасний варіант локшини – смачні страви з макаронних виробів.

З метою опанування теми уроку пропоную:

  1. Прочитати конспект уроку.

  2. Переглянути презентацію «Види макаронних виробів, технологія приготування макаронних виробів».

  3. Опрацювати технологічні картки з приготування страв:

  • « Макарони з кисло - молочним сиром».

  • «Макарони з грибами».

  1. Ознайомитися з правилами ТБ та санітарно - гігієнічними вимогами під час виконання практичної роботи.

  2. Виконати практичну роботу: приготування макаронів.

Техніка безпеки, правила санітарії та гігієни під час роботи

  1. Перед початком роботи вимити руки з милом. У процесі роботи стежити за чистотою рук та робочого місця.

  2. Посуд для приготування та подавання страв має бути із матеріалу, що не окислюється.

  3. Не перелівати на плиті розчин з однієї посудини в іншу.

  4. Не допускати попадання рідини на плиту.

  5. Каструлі заповнювати на ¾ їх повного об’єму.

  6. Відкривати кришку каструлі рухом до себе.

  7. Гарячі каструлі знімати з плити користуючись прихватками.

  8. Не допускати проливання рідини на підлогу, якщо це сталося, підлогу негайно витерти.

  9. Макаронні вироби кладуть у підсолений окріп, варять, періодично помішуючи, до готовності.

  10. Тривалість варіння залежить від їхнього виду:

макарони

20-30 хв.

локшина

20-25 хв.

вермішель

12-15 хв.



  1. Не залишайте зварені макарони в воді: вони розкиснуть.

  2. Відварені макаронні вироби відкидають на сито або друшляк і промивають гарячою водою, перекладають у посуд, заправляють розтопленим жиром, перемішують, щоб вони не склеїлись і не утворились грудочки.









Настав час відпочити!!!

Фізкультхвилинка: https://www.youtube.com/watch?v=Jl-L-zHQP2A

Поглибити свої знання та уміння з даної теми ви можете за допомогою

Інтернет – ресурсів:

https://www.youtube.com/watch?v=h1vpIWF4tDo









Приготувати макарони за власним смаком та пригостити рідних.

Фото надіслати для перевірки.


Бережіть себе!!!

























Технологічна картка

«Макарони з кисло - молочним сиром».







Технологічна картка

«Макарони з грибами».





Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.

Нещодавно завантажили