! В а ж л и в о
Приклад завдання з олімпіади Українська мова. Спробуйте!

Розробка уроку української мови в 2 класі "Продукти. Їжа"

Опис документу:
МЕТА: розширити лексичний запас учнів, збагативши новими словами, розвивати усне мовлення, творчу уяву, пам'ять, увагу, фонетичний слух, виховувати активність, старанність і охайність під час роботи в зошиті.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися

Комунальний заклад

«Середня загальноосвітня школа № 9» м. Кам’янське Кам’янської міської ради

Урок

української мови

Тема: «ПРОДУКТИ. ЇЖА.»

2-А клас

Вчитель початкових класів

Горб Світлана Вікторівна

2019 рік

МЕТА: розширити лексичний запас учнів, збагативши новими словами, розвивати усне мовлення, творчу уяву, пам'ять, увагу, фонетичний слух, виховувати активність, старанність і охайність під час роботи в зошиті.

Тип уроку: комбінований.

Обладнання: малюнковий план уроку, ілюстративний матеріал, пташина абетка, м’ячик, мікрофон, матеріал для ігор, зошит, підручник.

Х І Д У Р О К У :

І. Організація початку уроку.

Емоційне налаштування на урок

Ось дзвінок нам дав сигнал,

Працювати час настав.

Тож і ми часу не гаймо,

Урок швидше починаймо.

І І. Перевірка раніше засвоєних знань.

1) Мовна розминка – робота зі скоромовками у різних темпах.

2) Гра «Перекладач» (використовується м’ячик): осень, осенняя, ноябрь, ветка, дождь, белка, орехи.

3) Робота за підручником – читання в особах вірша М. Чепурної «Ходить осінь гаєм».

4) Інтерактивна вправа «Мікрофон» - Яка осінь?

Висловити компліменти осені.

Фізхвилинка «Встаньте, діти…»

ІІІ. Оголошення теми, мети уроку. Мотивація навчальної діяльності.

1) «Мозковий штурм»

- Чому вивчаємо таку тему? Навіщо людині потрібна їжа?

ІV. Первинне сприйняття та усвідомлення навчального матеріалу.

1) Вивчення слів – назв продуктів (з опорою на ілюстративний матеріал).

2) Робота за підручником (с.68):

а) читання тексту «У шкільній їдальні»;

б) відповіді на питання за змістом прочитаного.

3) Розповідь учениці про українські народні страви.

4) Робота у зошиті – диктант.

Хліб, сіль, сирники, вареники, пиріжки, мед, цукерки, перець.

V. Узагальнення і систематизація вивченого.

1) Гра «Звана вечеря» (робота у групах).

За допомогою горщика визначити номер та завдання.

1 група – зварити борщ для родичів з Росії, зробивши правильний вибір овочів.

2 група – приготувати бутерброди до кави для матусі.

3 група – солодкий стіл на день народження двоюрідної сестри.

VІ. Підведення підсумків уроку.

Оцінювання відповідей учнів.

-Що дізналися нового?

Дом. завд.: с.68-69 чит. Розповідь про улюблену страву.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Курс:«Методична діяльність в умовах децентралізації освіти в Україні»
Вікторія Вікторівна Сидоренко
36 годин
590 грн
590 грн

Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації (лист МОН № 4/2181-19 від 30.09.2019 р.).

Всі сертифікати за наші курси та вебінари можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.

Співпраця із закладами освіти.

Дізнатись більше про сертифікати.

Підвищення кваліфікації: як створити дієвий механізм
Підвищення кваліфікації: як створити дієвий механізм
Підвищення кваліфікації: вчителі самі вирішуватимуть, де навчатись
Підвищення кваліфікації: вчителі самі вирішуватимуть, де навчатись