Сьогодні відбувся
Кабінет психолога:
«
Плітки. Конфлікти
»
Взяти участь Всі події

Презентація " Первинна та теплова обробка продуктів харчування"

Трудове навчання

Для кого: 5 Клас

16.09.2021

65

7

0

Опис документу:

Презентацію можна використовувати при вивченні теми "Види обробки продуктів харчування" при роз'ясненні нового матеріалу для більш ефективного зорового сприйняття. Презентація допомагає систематизувати та візуалізувати подачу навчального матеріалу.

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
Краматорська спеціальна школа№18 донецької обласної ради Первинна та теплова обробка продуктів харчування Вчитель трудового навчання Чегринець Юліа...
Слайд № 1

Краматорська спеціальна школа№18 донецької обласної ради Первинна та теплова обробка продуктів харчування Вчитель трудового навчання Чегринець Юліана Валентинівна

Кулінарна страва – це їжа, готова для споживання. Щоб приготувати кулінарну страву, харчові продукти мають пройти кулінарну обробку. Процес кулінар...
Слайд № 2

Кулінарна страва – це їжа, готова для споживання. Щоб приготувати кулінарну страву, харчові продукти мають пройти кулінарну обробку. Процес кулінарної обробки складається переважно із первинної і теплової обробки.

Слайд № 3

У процесі теплової обробки харчові продукти підлягають впливу високої температури. Змінюється вигляд, колір і запах продуктів, знищуються мікроорга...
Слайд № 4

У процесі теплової обробки харчові продукти підлягають впливу високої температури. Змінюється вигляд, колір і запах продуктів, знищуються мікроорганізми. Такі продукти стають смачнішими, ароматнішими, краще засвоюються організмом. Неправильний режим теплової обробки може призвести до утворення в продуктах речовин, які погано засвоюються організмом. Страва може набути неприємного смаку та запаху.

Основні способи теплової обробки: Варіння – це нагрівання харчових продуктів у рідині (воді, бульйоні, молоці) або на парі з доведенням їх до готов...
Слайд № 5

Основні способи теплової обробки: Варіння – це нагрівання харчових продуктів у рідині (воді, бульйоні, молоці) або на парі з доведенням їх до готовності.

Смаження – це вид теплової обробки, при якому продукт нагрівається жиром або розігрітим повітрям. Під час смаження на поверхні продукту утворюється...
Слайд № 6

Смаження – це вид теплової обробки, при якому продукт нагрівається жиром або розігрітим повітрям. Під час смаження на поверхні продукту утворюється рум’яна ароматна кірочка.

Тушкування – комбінований спосіб теплової обробки, під час якого продукти найчастіше спочатку обсмажують, а потім припускають (варять у невеликій к...
Слайд № 7

Тушкування – комбінований спосіб теплової обробки, під час якого продукти найчастіше спочатку обсмажують, а потім припускають (варять у невеликій кількості рідини).

Запікання – один з поширених комбінованих способів теплової обробки, у процесі якого продукти, доведені до напівготовності (варені, припущені, смаж...
Слайд № 8

Запікання – один з поширених комбінованих способів теплової обробки, у процесі якого продукти, доведені до напівготовності (варені, припущені, смажені) або сирі запікають при температурі 200-300⸰С до утворення рум’яної кірочки. Запікати можна з додаванням соусів, яєць, сметани.

Випікання – теплова обробка виробів із тіста (пирогів, пиріжків, печива тощо).
Слайд № 9

Випікання – теплова обробка виробів із тіста (пирогів, пиріжків, печива тощо).

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.