Презентація "хвороби шлунково-кишкового тракту та їх профілактика"

Опис документу:
хвороби шлунково-кишкового трактута їх профілактика Захворювання шлунка і кишечника - Гастрит - Виразка шлунка - Апендицит 2 Харчові отруєння не бактеріальної природи 3 Харчові отруєння бактеріальної природи - Ботулізм - Дизентерія - Сальмонельоз 4 Глистяні захворювання

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
хвороби шлунково-кишкового тракту та їх профілактика
Слайд № 1

хвороби шлунково-кишкового тракту та їх профілактика

план 1 Захворювання шлунка і кишечника - Гастрит - Виразка шлунка - Апендицит 2 Харчові отруєння не бактеріальної природи 3 Харчові отруєння бактер...
Слайд № 2

план 1 Захворювання шлунка і кишечника - Гастрит - Виразка шлунка - Апендицит 2 Харчові отруєння не бактеріальної природи 3 Харчові отруєння бактеріальної природи - Ботулізм - Дизентерія - Сальмонельоз 4 Глистяні захворювання

Гастрит - запальні зміни слизової оболонки шлунка Симптоми: гострі больові відчуття у верхній ділянці живота; здуття живота; відрижка; блювотні поз...
Слайд № 3

Гастрит - запальні зміни слизової оболонки шлунка Симптоми: гострі больові відчуття у верхній ділянці живота; здуття живота; відрижка; блювотні позиви;

ПРИЧИНИ ВИНИНКЕННЯ ГАСТРИТУ недотримання режиму харчування неякісне харчування вживання занадто гарячої або холодної, гострої їжі погане пережовува...
Слайд № 4

ПРИЧИНИ ВИНИНКЕННЯ ГАСТРИТУ недотримання режиму харчування неякісне харчування вживання занадто гарячої або холодної, гострої їжі погане пережовування їжі перенесення кишкових інфекцій шкідливі звички (куріння, вживання алкоголю)

Профілактика гастриту Раціональне харчування та здоровий спосіб життя – це надійні засоби профілактики гастриту
Слайд № 5

Профілактика гастриту Раціональне харчування та здоровий спосіб життя – це надійні засоби профілактики гастриту

Виразка шлунку -це хронічне захворювання, при якому в результаті різних порушень в шлунку або дванадцятипалої кишці утворюється виразка (рідше дві ...
Слайд № 6

Виразка шлунку -це хронічне захворювання, при якому в результаті різних порушень в шлунку або дванадцятипалої кишці утворюється виразка (рідше дві виразки і більше). Симптоми: біль у верхній частині живота відрижка та блювання підвищення температури тіла

Причини виразки шлунку дія хлоридної кислоти яка потрапляє до клітин внутрішньої оболонки шлунка вживання великої кількості лікарських препаратів н...
Слайд № 7

Причини виразки шлунку дія хлоридної кислоти яка потрапляє до клітин внутрішньої оболонки шлунка вживання великої кількості лікарських препаратів неякісна їжа порушення режиму харчування вживання алкоголю та куріння нервові перенапруження

Профілактика виразки шлунку спати 6 - 8 годин; відмовитися від жирної, копченої, смаженої їжі; під час болю в шлунку треба обстежитися і їжу прийма...
Слайд № 8

Профілактика виразки шлунку спати 6 - 8 годин; відмовитися від жирної, копченої, смаженої їжі; під час болю в шлунку треба обстежитися і їжу приймати 5 - 6 разів на день протерту, легко засвоювану: каші, киселі, парові котлети, рибу морську, овочі, омлет; лікувати хворі зуби, щоб їжу добре прожовувати; уникати скандалів, так як після нервового перенапруження болі в шлунку посилюються;

апендицит- запалення червоподібного відростка товстого кишечника Симптоми: гострий біль праворуч внизу живота підвищення температури озноб нудота т...
Слайд № 9

апендицит- запалення червоподібного відростка товстого кишечника Симптоми: гострий біль праворуч внизу живота підвищення температури озноб нудота та блювання

Причини апендициту бактеріальні захворювання інородні тіла(насіння,кіточки тощо) які потрапляють у відросток глистяні захворювання
Слайд № 10

Причини апендициту бактеріальні захворювання інородні тіла(насіння,кіточки тощо) які потрапляють у відросток глистяні захворювання

Профілактика і лікування апендициту своєчасне лікування бактеріальних і глистяних захворювань при перших і тривалих симптомах апендициту викликати ...
Слайд № 11

Профілактика і лікування апендициту своєчасне лікування бактеріальних і глистяних захворювань при перших і тривалих симптомах апендициту викликати швидку перед приїздом лікаря не вживати ліки , на живіт покласти холодний компрес лікують апендицит хірургічним видаленням

Харчові отруєння не бактеріальної природи Вживання продуктів отруйних за своєю природою – грибів,ягід тощо
Слайд № 12

Харчові отруєння не бактеріальної природи Вживання продуктів отруйних за своєю природою – грибів,ягід тощо

Харчові отруєння бактеріальної природи Ботулізм – гостра інфекційна хвороба, до якої призводить токсин бактерії палички ботулізму. Отруєння відбува...
Слайд № 13

Харчові отруєння бактеріальної природи Ботулізм – гостра інфекційна хвороба, до якої призводить токсин бактерії палички ботулізму. Отруєння відбувається після вживання зіпсованих м'ясних , рибних , овочевих консервів, копченої ковбаси і риби інфікованих ботулізмом.

Сальмонельоз Сальмонельоз - гостра інфекційна хвороба, до якої призводить токсин бактерії роду Сальмонела. Зараження відбувається під час вживання ...
Слайд № 14

Сальмонельоз Сальмонельоз - гостра інфекційна хвороба, до якої призводить токсин бактерії роду Сальмонела. Зараження відбувається під час вживання забрудненої їжі (м'ясної чи молочної продукції , яєць) або води. Дуже важке отруєння всього шлунково-кишкового тракту.

Дизентерія Дизентерія спричиняється дизентерійною паличкою . Джерелом інфекції є хворі на дизентерію люди. Зараження відбувається під час вживання ...
Слайд № 15

Дизентерія Дизентерія спричиняється дизентерійною паличкою . Джерелом інфекції є хворі на дизентерію люди. Зараження відбувається під час вживання інфікованого молока та води . Дизентерійна паличка гине на світлі й під час кип’ятіння.

Симптоми харчових отруєнь біль у животі блювота пронос головний біль , запаморочення підвищення температури
Слайд № 16

Симптоми харчових отруєнь біль у животі блювота пронос головний біль , запаморочення підвищення температури

Профілактика і лікування харчових отруєнь дотримуватися правил особистої гігієни мити перед уживанням в їжу сирі овочі та фрукти не слід їсти неякі...
Слайд № 17

Профілактика і лікування харчових отруєнь дотримуватися правил особистої гігієни мити перед уживанням в їжу сирі овочі та фрукти не слід їсти неякісні продукти й ті, термін зберігання яких уже збіг знищувати мух і тарганів що є перенощиками інфекцій кип'ятити молоко і воду постраждалому треба промити шлунок біля ніг та рук покласти грілку дати гаряче питво, та викликати лікаря

глистяні захворювання – це захворювання джерелом зараження яких є гельмінти - нижчі черви (аскариди, гострики, ехінококи стьожкові черви) Симптоми ...
Слайд № 18

глистяні захворювання – це захворювання джерелом зараження яких є гельмінти - нижчі черви (аскариди, гострики, ехінококи стьожкові черви) Симптоми : біль у животі головний біль запаморочення і слабкість зниження ваги дратівливість

профілактика глистяних захворювань дотримання правил особистої гігієни, вживання в їжу тільки якісних продуктів уникати тісного контакту з тваринам...
Слайд № 19

профілактика глистяних захворювань дотримання правил особистої гігієни, вживання в їжу тільки якісних продуктів уникати тісного контакту з тваринами знищувати мух та тарганів , перенощиків яєць глистов не вживати погано просмажені м’ясо та рибу

Дякую всім за увагу !!! Доброго всім здоров'я!
Слайд № 20

Дякую всім за увагу !!! Доброго всім здоров'я!

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації.

Всі сертифікати за наші курси та вебінари можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.

Співпраця із закладами освіти.

Дізнатись більше про сертифікати.