Презентація до роботи учасника МАН на тему: "Морозиво - радість дитинства"

Опис документу:
Зразок презентація для захисту роботи МАН з хімії на тему: "Морози - радість дитинства" с фотографіями. В презинтації розміщена дослідна частина, актуальність, завдання роботи, діаграми до соціального дослідження та висновки.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код
Опис презентації окремими слайдами:
МОРОЗИВО – РАДІСТЬ ДИТИНСТВА РОБОТУ ВИКОНАВ: Даниленко Анастасія Вячеславівна 20 грудня 2002 року учениця 10-А класу Спеціалізованої загальноосвітн...
Слайд № 1

МОРОЗИВО – РАДІСТЬ ДИТИНСТВА РОБОТУ ВИКОНАВ: Даниленко Анастасія Вячеславівна 20 грудня 2002 року учениця 10-А класу Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №274 з поглибленим вивченням іноземної мови Дарницького район міста Києва Педагогічний керівник : Матвієнко Ірина Ростиславівна вчитель хімії 2019р.

Актуальність роботи В наш час якість продукції має велике значення. Наразі актуальним залишається питання забезпечення людей повноцінними продуктам...
Слайд № 2

Актуальність роботи В наш час якість продукції має велике значення. Наразі актуальним залишається питання забезпечення людей повноцінними продуктами харчування. Це стосується не лише основних продуктів, але й десертів, ласощів, таких, як морозиво. Морозиво має велику популярність у споживачів, особливо влітку. В магазинах існує великий асортимент цього десерту, тому люди часто задаються питанням, яке ж вибрати і чи не зашкодить воно організму.

Мета роботи: дослідити питання пов’язані зі складом морозива і впливом його на організм людини. Об’єкт роботи. Пломбір різних виробників морозива(«...
Слайд № 3

Мета роботи: дослідити питання пов’язані зі складом морозива і впливом його на організм людини. Об’єкт роботи. Пломбір різних виробників морозива(«Ласунка», «Рудь», «Своя лінія», «Лімо»), а також домашнє. Предмет дослідження. Вплив морозива на організм людини та його склад. Гіпотеза роботи. Морозиво-корисний і смачний десерт для дорослих та дітей. Науковий апарат

Завдання 1. Визначити вплив морозива на організм людини. 2. Експериментально перевірити склад морозива 3. Порівняти зразки морозива державного ДСТУ...
Слайд № 4

Завдання 1. Визначити вплив морозива на організм людини. 2. Експериментально перевірити склад морозива 3. Порівняти зразки морозива державного ДСТУ та домашнє. 4. Провести соціальне дослідження. 5. Виробити практичні рекомендації щодо вибору морозива.

Вплив морозива на організм Зробивши теоретичний аналіз різних джерел, я встановила, що морозиво має як позитивний, так і негативний вплив на органі...
Слайд № 5

Вплив морозива на організм Зробивши теоретичний аналіз різних джерел, я встановила, що морозиво має як позитивний, так і негативний вплив на організм людини. З цікавого: Школа охорони здоров'я в Гарварді провела дослідження,згідно з якими морозиво є стимулятором вагітності. Вчені встановили, що жінки, які регулярно вживали морозиво, мають на 25% більше шансів завагітніти, ніж ті, хто взагалі його не вживає. Морозиво може використовуватися як швидкий і ефективний кровоспинний засіб при носових кровотечах. Це свого роду натуральний транквілізатор, який дарує нам відчуття щастя.

Соціальне дослідження Я провела анкетування серед учнів та вчителів спеціалізованої школи №274 міста Києва. Вікова категорія дітей 13-15 років, вік...
Слайд № 6

Соціальне дослідження Я провела анкетування серед учнів та вчителів спеціалізованої школи №274 міста Києва. Вікова категорія дітей 13-15 років, вікова категорія вчителів <50 років. Всього взяло участь 125 учнів і 35 вчителів. Чи любите ви морозиво? Як часто ви звертаєте увагу на склад і дату виробництва? Чи вважаєте ви морозиво корисним?

Експериментальна частина За результатами анкетування я обрала 4 зразки морозива для перевірки.
Слайд № 7

Експериментальна частина За результатами анкетування я обрала 4 зразки морозива для перевірки.

Визначення органолептичних показників зразків
Слайд № 8

Визначення органолептичних показників зразків

Органолептичні показники зразків Назва Показники Зразок № 1 Лімо «Пломбір 1965» Зразок № 2 Ласунка «Великий стакан» Зразок № 3 Своя Лінія «Каштан» ...
Слайд № 9

Органолептичні показники зразків Назва Показники Зразок № 1 Лімо «Пломбір 1965» Зразок № 2 Ласунка «Великий стакан» Зразок № 3 Своя Лінія «Каштан» Зразок № 4 Рудь «Морозиво 100%» Зразок № 5 Домашнє морозиво   Смак Смачний пломбір і шоколад Вершковий смак Дуже солодке, не смачне Штучний смак Приємний, не дуже солодке Колір Молочний Жовтий Білий Яскраво-білий Яскраво-жовтий Консистенція Однорідна Не однорідна Схоже на сирну масу Схоже на сирну масу Однорідна Зовнішній вигляд Форма тримається, шоколад цілісний Форма пориста, тримається Переморожене, шоколад не тримається Не натуральній вигляд Однорідна маса Запах Ніжно-шоколадний Вершковий Запах пересмаженого какао Без запаху Запах вершків

Виявлення деяких компонентів морозива А) Рослинні жири Треба підігріти морозиво у пробірці. Капнули морозиво на фільтрувальний папір і чекали жиров...
Слайд № 10

Виявлення деяких компонентів морозива А) Рослинні жири Треба підігріти морозиво у пробірці. Капнули морозиво на фільтрувальний папір і чекали жирової плями.

У пробірку з 1 мл морозива додала 5 мл дистильованої води, 1 мл 2М розчину розчину NaOH і кілька крапель 10%-ого розчину CuSO4. Закрили її пробкою ...
Слайд № 11

У пробірку з 1 мл морозива додала 5 мл дистильованої води, 1 мл 2М розчину розчину NaOH і кілька крапель 10%-ого розчину CuSO4. Закрили її пробкою і струснули. З'являється яскраво-фіолетове забарвлення, пов'язане з взаємодією пептидних зв'язків білкових молекул зі свіжоосадженого Cu (OH) 2 (біуретовая реакція). Б) Виявлення білків

В) Виявлення залишків ароматичних - амінокислот Помістили в пробірку 1 мл морозива і додала до нього 3-5 крапель концентрованої азотної кислоти. Су...
Слайд № 12

В) Виявлення залишків ароматичних - амінокислот Помістили в пробірку 1 мл морозива і додала до нього 3-5 крапель концентрованої азотної кислоти. Суміш нагріли. З'являється жовте забарвлення через нітрування залишків ароматичних амінокислот. Після охолодження додали до суміші 3-5 крапель 25%-ного розчину аміаку. Відбувається зміна кольору з жовтого на помаранчевий.

Г) Виявлення вуглеводів До 2 мл морозива додали 1 мл 2 М розчину NaOH і 2 - 3 краплі 10% - ого розчину CuSO4. Пробірку струснули. Утворюється яскра...
Слайд № 13

Г) Виявлення вуглеводів До 2 мл морозива додали 1 мл 2 М розчину NaOH і 2 - 3 краплі 10% - ого розчину CuSO4. Пробірку струснули. Утворюється яскраво - синій розчин (якісна реакція на багатоатомні спирти). У ході реакції може утворитися і мідь («мідне дзеркало»).

Д) Виявлення крохмалю Додаємо в морозиво декілька крапель йоду. При додаванні краплі червоно-коричневого розчину йоду-йодиду калію утворюється чорн...
Слайд № 14

Д) Виявлення крохмалю Додаємо в морозиво декілька крапель йоду. При додаванні краплі червоно-коричневого розчину йоду-йодиду калію утворюється чорно-синя йодо-крохмальна сполука. Морозиво без добавок набуде жовтувато-золотистого відтінку.

І) Виявлення соди Додаємо до морозива будь-яку кислоту. Внаслідок реакції нейтралізації утвориться піна через виділення вуглекислого газу.
Слайд № 15

І) Виявлення соди Додаємо до морозива будь-яку кислоту. Внаслідок реакції нейтралізації утвориться піна через виділення вуглекислого газу.

Зразки морозива
Слайд № 16

Зразки морозива

Якісний аналіз морозива № з/п Назва Етапи дослідження Дослід А Дослід Б Дослід В Дослід Г Дослід Д Дослід І 1 Лімо «Пломбір 1965» Присутні Мало Мал...
Слайд № 17

Якісний аналіз морозива № з/п Назва Етапи дослідження Дослід А Дослід Б Дослід В Дослід Г Дослід Д Дослід І 1 Лімо «Пломбір 1965» Присутні Мало Мало Багато Багато, (яскраво-фіолетове) Немає 2 Ласунка «Великий стакан» Присутні Мало Мало Достатньо Мало, (бардове) Присутня 3 Своя Лінія «Каштан» Присутні Багато Багато (згортається, помаранчеве) Мало Немає, (коричневе) Немає 4 Рудь «Морозиво 100%» Присутні Достатньо Багато (згортається, помаранчеве) Багато Немає, (жовте) Присутня 5 Домашнє морозиво Присутні Достатньо багато Багато (згортається, помаранчеве) Багато Немає, (жовте) Немає

Рекомендації щодо вибору морозива Щоб вижити в конкурентній боротьбі, виробники йдуть на все, щоб зробити продукцію дешевшою. Продукти зі збільшени...
Слайд № 18

Рекомендації щодо вибору морозива Щоб вижити в конкурентній боротьбі, виробники йдуть на все, щоб зробити продукцію дешевшою. Продукти зі збільшеним строком зберігання, зазвичай, містять багато сильнодіючих консервантів, які є небезпечними для здоров'я і дорослих, і дітей. Читаючи склад морозива, споживач повинен розуміти, що компонент, якого найбільше, буде у переліку першим. Наприклад, якщо на першому місці у переліку - знежирене молоко, то жирності йому додають рослинними жирами.

Правила вибору морозива Щоб придбане морозиво не стало причиною інтоксикації й у майбутньому не призвело до інших проблем, потрібно дотримуватись т...
Слайд № 19

Правила вибору морозива Щоб придбане морозиво не стало причиною інтоксикації й у майбутньому не призвело до інших проблем, потрібно дотримуватись таких правил: не купуйте підталі вироби з нещільною консистенцією; не вживайте деформовану продукцію зі слідами кристалізації й шматочками льоду. Це свідчить про те, що морозиво неодноразово заморожували й розморожували; вибирайте товар, що зберігається в морозильній камері, а не на відкритому повітрі; уникайте продукції занадто яскравого кольору, особливо жовтого і рожевого

Висновки Протестувавши 5 зразків морозива, ми зробили такі висновки: Найкращим за органолептичними показниками виявилося морозиво ТОВ «Рудь», найгі...
Слайд № 20

Висновки Протестувавши 5 зразків морозива, ми зробили такі висновки: Найкращим за органолептичними показниками виявилося морозиво ТОВ «Рудь», найгіршим – ТОВ «Своя лінія»; За проведенними дослідами найкращим виявилося морозиво ТОВ «Своя лінія»; Порівнявши ціну та якість продуктів, ми зробили висновки, що не завжди ціна повністю відповідає якості кожного із зразків; Опитавши 160 чоловік, ми прийшли до висновку, що люди в першу чергу звертають увагу на ціну, зовнішній вигляд морозива, смакові якості. При проведенні дослідів ми впевнились, що морозиво має більше користі, ніж шкоди.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Всеосвіта є суб’єктом підвищення кваліфікації.

Всі сертифікати за наші курси та вебінари можуть бути зараховані у підвищення кваліфікації.

Співпраця із закладами освіти.

Дізнатись більше про сертифікати.