Матеріал:

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА: Корисні страви підлітка

docx
13.10.2021
0 0
10 Клас, 11 Клас

322

0

Завантажити файл у хорошій якості

Усі придбані матеріали можна знайти в розділі мої придбані матеріали

Опис методичного матеріалу:

Принципи здорового харчування

  • Харчування має бути регулярним, тому важливо організувати режим прийомів їжі, який підліток буде дотримуватися кожен день.

  • Меню підлітка має бути максимально різноманітним, щоб дитина отримувала і замінні і незамінні нутрієнти в потрібній кількості.

  • Білки в денному раціоні підлітка мінімум на 50-60% повинні бути представлені продуктами тваринного походження.

  • Жири підліток повинен отримувати з рослинного масла, сметани, горіхів, сиру, вершкового масла та інших продуктів. Бажано, щоб біля 70% всіх споживаних жирів на добу були рослинними.

  • Вуглеводи дитина повинна отримувати в більшій кількості, ніж інші нутрієнти. Оптимальне співвідношення вуглеводів до білків – 4 до 1.

  • Джерела швидких вуглеводів (солодкі страви) повинні становити до 20% від усіх вживаних підлітком вуглеводів.

  • Складні вуглеводи дитина буде отримувати зі злаків, страв з картоплі, хліба. Для приготування борошняних страв рекомендується віддавати перевагу борошну з грубим помелом.

  • Риба повинна бути присутніми в меню підлітка мінімум 1-2 рази в тиждень. Такі ж рекомендації даються і в відношенні червоного м'яса.

Вміст матеріалу:

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення зі змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документа.

Доступ до плеєра. Вбудувати плеєр:

0.
docx
41,5 Кб
Завантажити файл у хорошій якості

Усі придбані матеріали можна знайти в розділі мої придбані матеріали

Рекомендуємо

Методична розробка

docx
Методична розробка

41

Аватар профіля Кріпак Ірина Володимирівна
Фізичне виховання та спорт

125 грн

Бесіда "Формування корисних і шкідливих звичок у підлітків"

doc
Бесіда "Формування корисних і шкідливих звичок у підлітків"

685

Аватар профіля Шумська Галина Михайлівна
Виховна робота
8 клас

33 грн

Методична розробка занять. Тема тижня: «Навіщо їсти». Підтема: «Як визначити корисну і шкідливу їжу?»

docx
Методична розробка занять. Тема тижня: «Навіщо їсти». Підтема: «Як визначити корисну і шкідливу їжу?»

2780

Аватар профіля Главацька Іванна Станіславівна
НУШ
1 клас

50 грн

Методична розробка з культури мови

docx
Методична розробка з культури мови

197

Аватар профіля Білокура Наталія Ігорівна
Українська мова
9—12 клас та дорослі

50 грн

Методична розробка "Фотоквест від Зеленського"

pdf
Методична розробка "Фотоквест від Зеленського"

205

Аватар профіля Попельнюх Руслана Юріївна
НУШ
1—9 клас

35 грн

Схожі матеріали

Конспект уроку «Дизайн і технології»

zip
Конспект уроку «Дизайн і технології»

7

Аватар профіля Кравчук Тетяна Юріївна
Технології
2 клас

«Проєктуємо з турботою про довкілля"

pdf
«Проєктуємо з турботою про довкілля"

21

Аватар профіля Бачинська Наталя Геннадіївна
Технології
5—10 клас

Методична розробка уроку

docx
Методична розробка уроку

15

Аватар профіля Бачинська Наталя Геннадіївна
Технології
5—10 клас

Розробка проєкту з технологій для 5 класу НУШ: "Світ іграшки: створення авторської м'якої іграшки"

docx
Розробка проєкту з технологій для 5 класу НУШ: "Світ іграшки: створення авторської м'якої іграшки"

33

Аватар профіля Луценко Іван Валерійович
Технології
5 клас

Бінарний урок Проект «Органайзер для рукоділля: від ідеї до втілення» 6 клас

docx
Бінарний урок    Проект  «Органайзер для рукоділля:  від ідеї до втілення» 6 клас

31

Аватар профіля Попко Лариса Євгенівна
Технології