Всеосвіта

Головне меню порталу

Головне меню порталу

Матеріал:

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА: Корисні страви підлітка

docx
13.10.2021
0 0
10 Клас, 11 Клас

105

0

Завантажити файл у хорошій якості

Усі придбані матеріали можна знайти в розділі мої придбані матеріали

Опис методичного матеріалу:

Принципи здорового харчування

  • Харчування має бути регулярним, тому важливо організувати режим прийомів їжі, який підліток буде дотримуватися кожен день.

  • Меню підлітка має бути максимально різноманітним, щоб дитина отримувала і замінні і незамінні нутрієнти в потрібній кількості.

  • Білки в денному раціоні підлітка мінімум на 50-60% повинні бути представлені продуктами тваринного походження.

  • Жири підліток повинен отримувати з рослинного масла, сметани, горіхів, сиру, вершкового масла та інших продуктів. Бажано, щоб біля 70% всіх споживаних жирів на добу були рослинними.

  • Вуглеводи дитина повинна отримувати в більшій кількості, ніж інші нутрієнти. Оптимальне співвідношення вуглеводів до білків – 4 до 1.

  • Джерела швидких вуглеводів (солодкі страви) повинні становити до 20% від усіх вживаних підлітком вуглеводів.

  • Складні вуглеводи дитина буде отримувати зі злаків, страв з картоплі, хліба. Для приготування борошняних страв рекомендується віддавати перевагу борошну з грубим помелом.

  • Риба повинна бути присутніми в меню підлітка мінімум 1-2 рази в тиждень. Такі ж рекомендації даються і в відношенні червоного м'яса.

Вміст матеріалу:

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення зі змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документа.

Доступ до плеєра. Вбудувати плеєр:

docx
41,5 Кб
Завантажити файл у хорошій якості

Усі придбані матеріали можна знайти в розділі мої придбані матеріали

Рекомендуємо

Бесіда "Формування корисних і шкідливих звичок у підлітків"

doc
Бесіда "Формування корисних і шкідливих звичок у підлітків"

381

Аватар профіля Шумська Галина Михайлівна
Виховна робота
8 клас

33 грн

Методична розробка занять. Тема тижня: «Навіщо їсти». Підтема: «Як визначити корисну і шкідливу їжу?»

docx
Методична розробка занять. Тема тижня: «Навіщо їсти». Підтема: «Як визначити корисну і шкідливу їжу?»

1601

Аватар профіля Главацька Іванна Станіславівна
НУШ
1 клас

20 грн

Методична розробка "Ми гідні бути українцями"

zip
Методична розробка "Ми гідні бути українцями"

96

Аватар профіля Попельнюх Руслана Юріївна
НУШ
2—12 клас, I—II курси та змішані

50 грн

Методична розробка "Лепбук Океани"

zip
Методична розробка "Лепбук Океани"

85

Аватар профіля Попельнюх Руслана Юріївна
Географія
7 клас

50 грн

Методична розробка. Лепбук "Наш клас"

rar
Методична розробка. Лепбук "Наш клас"

421

Аватар профіля Лесечко Людмила Іванівна
ЯДС
1—4 клас

50 грн

Схожі матеріали

Презентація до уроку "Лялька-мотанка"

pptx
Презентація до уроку "Лялька-мотанка"

13

Аватар профіля Ткачук Тамара Олександрівна
Технології
1 клас, 5—12 клас, I—III курси та змішані

Дизайн і технології. Діагностувальна робота (для сімейної форми навчання). 4 клас. Другий семестр.

docx
Дизайн і технології. Діагностувальна робота (для сімейної форми навчання). 4 клас. Другий семестр.

9

Аватар профіля Несміянова Світлана Вікторівна
Технології
4 клас

Виготовлення шаблонів, вирізання деталей плоскої та об’ємної іграшки

docx
Виготовлення шаблонів, вирізання деталей плоскої та об’ємної іграшки

20

Аватар профіля Голтян Світлана Георгіївна
Технології
5 клас

ТВОРЧИЙ ПРОЄКТ ІГРАШКА ДЛЯ МЕНЕ, ІГРАШКА ДЛЯ ТЕБЕ, ІГРАШКА ДЛЯ ВСІХ

pptx
ТВОРЧИЙ ПРОЄКТ   ІГРАШКА ДЛЯ МЕНЕ, ІГРАШКА ДЛЯ ТЕБЕ, ІГРАШКА ДЛЯ ВСІХ

20

Аватар профіля Голтян Світлана Георгіївна
Технології
5 клас

Приклади адаптацій у навчанні

docx
Приклади адаптацій у навчанні

21

Аватар профіля Голтян Світлана Георгіївна
Технології
6 клас