Контроль читання з англійської мови 6 клас І семестр.

Опис документу:
Важливою ланкою в системі контролю з англійської мови є семестровий контроль, що проводиться двічі на рік з метою перевірки рівня засвоєння навчального матеріалу в обсязі навчальних тем, розділів семестру й підтвердження результатів поточних балів, отриманих учнями раніше.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код Поділитися

6 клас І семестр

Reading

Miss Evans

On a beautiful afternoon in a year now long gone, a big ship set out on its first voyage from England to America. It was a new ship called the Titanic. For two days the Titanic went on its way over the sea. Then it entered an ice field and a big iceberg hit it.

Everyone came out of their rooms. Men were putting the lifeboats over the sides of the ship down into the water. Then all the men helped the women and children get into the lifeboats. There wasn’t very much time left. The iceberg was on one side of the ship. It was like a high white wall.

A woman came to the side of the ship. Her two children were in one of the lifeboats and she was very much afraid. “My children are on the life boat. I must go with them,” the woman called to the people in the lifeboat. “There’s no more room,” someone called out. “If we take one more the lifeboat will sink.” There was a young woman in the lifeboat called Miss Evans. When she heard the woman calling, she stood up on the lifeboat and touched one of the men on the arm. “Let me get back on the ship,” she said. “Let that woman take my place. I have no children.” “The ship is sinking,” said the man. “You know that?” “Yes,” said Miss Evans. “I know that.” There was no time to talk. People helped Miss Evans get back onto the ship. Very soon after that there was a great noise and the Titanic went down under the water.

1. Read the text. Are the following statements about the text true or false? Change the false statements to make them true.

1. A big ship set out on its first voyage from America to England.

2. It was an old ship.

3. When the Titanic entered the ice field, a big iceberg hit it.

4. The women helped the men and children get into the lifeboats.

5. The woman wanted to get into one of the boats, because her children were there.

6. She had three children.

7. There was no room in the boat for this woman.

8. Miss Evans let this woman take her place in the boat.

9. Miss Evans had two children.

10. Miss Evans got back to the ship.

11. Soon the Titanic went down under the water.

Key: 1. False. A big ship set out on its first voyage from England to America.

2. False. It was a new ship.

3. True

4. False. The men helped the women and children get into the life boats.

5. True

6. False. She had two children.

7. True

8. True

9. False. Miss Evans had no children.

10. True

11. True

2. Read the text and choose the correct item to complete the sentence.

1. A big ship set out on its first voyage …

A. from England to Russia

B. from England to America

C. from America to England

2. It was ship called the Titanic.

A. an old

B. a new

C. a very old

3. The Titanic went on its way over the sea and …

A. was hit by an iceberg

B. was bombed by the airplane

C. was hit by a submarine

4. Women and children got …

A. into the lifeboats

B. to another ship

C. on a desert island

5. The iceberg was like …

A. a big mountain

B. a high rock

C. a high white wall

6. A woman was very much afraid because in one of the lifeboats.

A. her husband was

B. her two children were

C. her old parents were

7. They could not take the woman into the lifeboat because …

A. it was hit by an iceberg

B. she was afraid of the water

C. there was no room in it

8. Miss Evans was …

A. a young woman

B. an old woman

C. a young teacher

9. Miss Evans had …

A. an old mother on the ship

B. two children

C. no children

10. The woman took place in the lifeboat.

A. the man’s

B. Miss Evans’

C. her husband’s

11. The Titanic …

A. went down under the water

B. went to America

C. broke to pieces
Key: 1-b, 2-b, 3-a, 4-a, 5-c, 6-b, 7-c, 8-a, 9-c, 10-b, 11-a

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»

Курс:«Професійний розвиток педагогічних працівників. Як навчати дорослих ефективно? »
Просіна Ольга Володимирівна
36 годин
590 грн
590 грн