Сьогодні о 18:00
Вебінар:
«
Фінансова грамотність в старших класах. Форми та методи викладання та оцінювання
»
Взяти участь Всі події

Календарно-тематичне планування з основ здоров"я для розумово відсталих дітей 6 кл.

Інклюзивна освіта

Для кого: 6 Клас

05.08.2019

2788

271

0

Опис документу:
Одним з основних завдань спеціальної освіти і, зокрема, навчальних закладів для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку, є формування в учнів ортобіотичної компетентості, уміння відчувати небезпеку та берегти власне здоров’я та життя. На кожному віковому етапі життя людина може потрапити у різні небезпечні ситуації.
Перегляд
матеріалу
Отримати код

Календарно-тематичне планування 6 клас(0,5 год на тижд.)

I семестр

Людина і здоров’я

Тема 1: Здоровий спосіб життя(9 год)

уроку

Кільк. годин

Дата

Корекція

Тема

Орієнтовні

навчальні досягнення учнів

Спрямованість

корекційно-розвивальної роботи

1

0,5

07.09

Здоров’я та його ознаки.

Ріст і розвиток людини.

Учень/учениця:

розповідає за запитаннями вчителя про окремі ознаки здоров’я та хвороби (за опорною схемою);

має уявлення про корисні звички;

розуміє та пояснює з допомогою вчителя ознаки свого росту і розвитку;

розповідає за наочністю та опорними словами про щоденне піклування про власне здоров’я;

частково характеризує з допомогою вчителя окремі поняття, що стосуються порушення здоров’я та шкідливого впливу телебачення, комп’ютерів, мобільних телефонів та інших електронних засобів на здоров’я;

повідомляє доступними способами за запитаннями вчителя про стан свого настрою та почуття;

розпізнає з допомогю вчителя ситуації, що покращують настрій; вербальні та невербальні вияви емоцій;

має уявлення про способи впливу на свій настрій, епізодично їх застосовує;

*називає за опорною схемою окремі ознаки здоров’я;

*добирає під контролем вчителя відповідний наочно-дидактичний матеріал стосовно ознак розвитку людини.

*має уявлення про способи загартування організму;

*фрагментарно відтворює з допомогою вчителя елементарні поняття, що стосуються дій запобігання порушень здоров’я;

*повторює оцінні судження інших без достатнього осмислення.

Розвиток наочно-образного мислення та зв’язного мовлення на основі формування понять про вікові зміни власного організму та умінь турбуватися про власне здоров’я.

Розвиток полісенсорного сприймання.

Формування процесів пізнавальної діяльності шляхом ознайомлення учнів з новими поняттями.

Формування узагальненості сприймання (виділення суттєвих властивостей, ознак).

Корекція емоційно-вольової сфери шляхом формування початкових уявлень про самопереконання, самонаказ, самовиховання, про способи впливу на свій настрій.

Розвиток процесів узагальнення та порівняння.

Формування соціальної поведінки та способів міжособистісної взаємодії.

Розвиток оперативної пам’яті та процесів відтворення засвоєного матеріалу на основі запам’ятовування правил щоденного піклування про власне здоров’я.

Виховання довільності поведінки на уроці.

Формування вмінь застосовувати набуті знання на практиці.

0,5

07.09

Щоденне піклування про своє здоров’я. Режим дня. Рухова активність. Корисні звички.

2

0,5

07.09

Гігієна тіла. Традиції збереження здоров’я в родині.

0,5

14.09

Побудова дружніх стосунків.

3

0,5

14.09

Знайомство з людьми.

0,5

14.09

Знайомство з людьми.

4

0,5

21.09

Знайомство з людьми.

0,5

21.09

Порушення здоров’я

5

0.5

21.09

Травми.

0,5

28.09

Захворювання

6

0,5

28.09

Профілактика захворювання.

0,5

28.09

Вплив телебачення

7

0,5

05.10

Вплив комп’ютерів,

0,5

05.10

Вплив мобільних телефонів

8

0,5

05.10

Вплив інших електронних засобів на здоров’я.

0,5

12.10

Почуття, що заважають бути здоровими

9

0.5

12.10

Гнів. Дратівливість.

Агресія.

0.5

12.10

Тематичне оцінювання

Тема 2 : Здорове харчування(9 год)

10

0,5

26.10

Режим харчування.

пояснює з допомогою вчителя чому дітям (підліткам) потрібно вживати воду, овочі, фрукти та молочні продукти щодня;

називає з допомогою вчителя основні ознаки харчовіих отруєнь;

виконує з допомогою вчителя елементарні практичні дії, пов’язані з наданням домедичної допомоги при харчових отруєннях;

*розповідає за наочною опорою (схеми, малюнки) та з допомогою вчителя доступними способами про основні продукти харчування;

*фрагментарно відтворює з допомогою вчителя (опорні слова, словосполучення) елементарні поняття стосовно небезпеки вживання недоброякісних продуктів;

*ознайомлений з основними правилами домедичної допомоги при харчових отруєннях.

Розвиток розумових операцій аналізу, синтезу, порівняння, узагальнення.

Збагачення словникового запасу учнів шляхом формування уявлень про режим та збалансованість харчування; вживання води; вітаміни та мікроелементи, їх вплив на здоровя.

Розвиток навичок диференційованого сприймання образного та вербального матеріалу.

Розвиток стійкості уваги, можливості її розподілу та переключення.

Розвиток спостережливості.

Формування потреби турбуватися про своє здоров’я, вживати якісні продукти.

Формування уявлень про шляхи запобігання харчовим отруєнням та способи надання домедичної допомоги.

Виховання дисциплінованості, відповідальності.

0,5

26.10

Збалансованість харчування

11

0,5

26.10

Харчування

0,5

02.11

Вітаміни.

12

0,5

02.11

Мікроелементи.

0,5

02.11

Вплив вітамінів та мікроелементів на здоров’я.

13

0,5

09.11

Вода ̶ необхідна складова життя людини.

0,5

09.11

Вплив води.

14

0.5

09.11

Можливі небезпеки при використанні неякісної води.

0,5

16.11

Вибір продуктів харчування.

15

0,5

16.11

Переваги натуральних продуктів.

0,5

16.11

Переваги натуральних продуктів

16

0,.5

23.11

Негативний вплив смажених страв.

0,5

23.11

Харчові отруєння.

17

0,5

23.11

Харчові отруєння.

0.5

30.11

Домедична допомога при харчових отруєннях.

18

0,5

30.11

Повторння

0,5

30.11

Узагальнюючий урок з теми.

Тема 3: Шкідливі звички(6 год)

19

0,5

07.12

Небезпека куріння

частково розповідає з допомогою вчителя про шкідливий вплив куріння та вживання алкогольних і токсичних речовин на організм людини;

розпізнає знак «Курити заборонено»;

частково характеризує наслідки пасивного куріння для власного здоров’я та здоров’я оточуючих;

*фрагментарно відтворює з допомогою вчителя та/або з використанням дидактичного (наочного) матеріалу елементарні поняття щодо небезпеки куріння та вживання алкогольних і токсичних речовин;

Формування загального уявлення про шкідливі звички иа їх небезпеку.

Розвиток мислення та мовлення на основі формування умінь протидіяти небажаним пропозиціям.

Розвиток пам’яті на основі запам’ятовування окремих фактів навчального матеріалу.

20

0,5

0.5

07.12

07.12

Небезпека вживання алкогольних і токсичних речовин.

Знак «Курити заборонено».

0.5

14.12

Протидія небажаним пропозиціям.

21

0,5

14.12

Ствердження свого «Я», вплив реклами, друзів, родини та інші

0,5

14.12

Чинники, що можуть призвести до шкідливих звичок).

22

0,5

21.12

Пагубність пасивного куріння.

0,5

21.12

Курці  потенційні порушники правил пожежної безпеки

23

0,5

21.12

Курці провокують виникнення пожеж у будинках (будівлях), квартирах, лісі, степу.

0.5

28.12

Повторення

24

0,5

28.11

Тематичне оцінювання.

0,5

28.11

Узагальнюючий урок за семестр

2 семестр

Основи безпеки життєдіяльності

Тема 4:

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу.