Мета: Розширювати і поповнювати знання дітей про хліб; наголосити на тому, що хліб – це цінний продукт харчування, це святиня українського народу поглибити знання дітей про послідовність процесу виготовлення хліба. Активізувати словник дітей прислів’ями, приказками, народними прикметами, Розвивати логічне мислення, допитливість, зв’язане монологічне мовлення, зміцнювати пам'ять, розвивати почуття і емоції – чуйність, повагу, бережливість та доброзичливість. Розвивати пізнавальну активність, образне мислення, пам'ять, увагу, дрібні м'язи рук. Виховувати у дітей елементи народного світосприймання, формувати соціальну активність, народні етичні норми та патріотичні почуття до рідної землі, бережливе ставлення до хліба. Виховувати бережливе ставлення до хліба та праці хліборобів