ІНСТРУКЦІЯ з безпечної поведінки під час занять у кабінеті обслуговуючої праці

Опис документу:
ІНСТРУКЦІЯ з безпечної поведінки під час занять у кабінеті обслуговуючої праці.1. Загальні вимоги безпеки 1.1. Дотримання даної інструкції обов'язкова для всіх учнів (далі – заклад) 1.2. Учні повинні спокійно, не кваплячи, дотримуючи дисципліни і порядку , входити і виходити з кабінету.

Відображення документу є орієнтовним і призначене для ознайомлення із змістом, та може відрізнятися від вигляду завантаженого документу. Щоб завантажити документ, прогорніть сторінку до кінця

Перегляд
матеріалу
Отримати код

ІНСТРУКЦІЯ

з безпечної поведінки

під час занять

у кабінеті обслуговуючої праці

1. Загальні вимоги безпеки

1.1. Дотримання даної інструкції обов'язкова для всіх учнів (далі – заклад)

1.2. Учні повинні спокійно, не кваплячи, дотримуючи дисципліни і порядку , входити і виходити з кабінету.

1.3. Не захаращувати проходи сумками і портфелями.

1.4. Не включати електроосвітлення, технічні засоби навчання і електроприлади.

1.5. Не відкривати кватирки і вікна.

1.6. Не пересувати навчальне устаткування.

1.7. Не торкати руками електричні розетки.

1.8. Не сідати на труби і радіатори водяного опалення

1.9. Травмонебезпека у кабінеті можлива при:

  • включенні електроосвітлення;

  • включенні електроприладів і електроустаткування;

  • ручній обробці овочів, тканини;

  • вишиванні голкою;

  • виконанні завдань із використанням електричної швейної машини;

  • виконанні завдань із використанням електричної праски;

  • виконанні завдань із використанням електричної плити;

  • виконанні завдань із використанням мікрохвильової плити;

  • виконанні завдань із використанням електричної в разі користування гарячими рідинами тощо.

1.10. Учням з0абороняється приносити на заняття сторонні, непотрібні предмети , щоб не відволікатися від виконання завдань і запобігання травмування себе і своїх товаришів.

1.11. Дозволяється виконувати тільки ті завдання, які дозволені вчителем.

1.12. Необхідно сумлінно дотримуватись всіх типових інструкцій з експлуатації електроприладів, при роботі з ножицями, голками, ножами, м'ясорубкою і іншими приладами і інструментом, які мають гострі ріжучі та колючі краї.

2. Вимоги безпеки перед початком занять

2.1. Учням не дозволяється відкривати самостійно ключем двері в кабінет.

2.2. Необхідно входити в кабінет спокійно, не кваплячи.

2.3. Потрібно підготувати своє місце виконання завдання та навчальні принадності.

2.4. Забороняється змінювати місце виконання завдання без дозволу вчителя.

2.5. Черговий учень зобов’язаний протерти дошку чистою, вологою тканиною.

2.6. Дозволяється підходити до приладів і в зону виконання завдання тільки з дозволу вчителя.

2.7. Спочатку необхідно спеціальний одяг і захисні індивідуальні засоби за вказівкою вчителя.

2.8. Отримати у вчителя необхідну сировину, матеріали, інструменти тощо.

3. Вимоги безпеки під час занять

3.1. Учні повинні уважно слухати пояснення, вказівки і інструктаж вчителя.

3.2. Необхідно зберігайте порядок і дисципліну під час уроку.

3.3. Забороняється включайте самостійно електроприлади й устаткування (еле4ктричні та мікрохвильові плити, швейна машина, праска тощо)

3.4. Приступати до виконання завдання дозволяється тільки з дозволу вчителя.

3.5. До наступного етапу виконання завдання можна приступати тільки після того, як вчитель перевірить попередній етап виконання завдання.

3.6. Необхідно підтримувати чистоту і порядок на місці виконання завдання.

3.7. Забороняється переносити гарячу рідину або їжу без спеціальних пристроїв.

3.8. При роботі з голками користуйтеся пальцевим наперстком.

3.9. Ножі і ножиці передавайте, гострим кінцем до низу.

4. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях

4.1. При виникненні аварійних ситуацій (пожежа та ін.) необхідно в організованому порядку, без паніки залишити кабінет за вказівкою вчителя.

4.2. У випадку травматизму звертатися до вчителя по допомогу.

4.3. При поганому самопочутті або раптовому захворюванні повідомте вчителя.

5. Вимоги безпеки по закінченні занять

5.1. Приведіть своє місце виконання завдання в порядок.

5.2. Забираючи відходи обробки овочів, тканини дотримуйтесь обережності.

5.3. Уважно перевірте наявність усіх голок, якими виконували завдання на уроці.

5.3. Зніміть спеціальний одяг і захисні рукавички, очистите їх від пилу.

5.4. Після виконання завдань з кулінарії, ретельно з милом вимийте руки, обличчя .

5.5 Залишайте місце виконання завдання тільки з дозволу вчителя.

5.6. Про всі недоліки, відзначені під час занять, повідомите вчителеві.

5.7. Виходьте з кабінету спокійно, не штовхаючись, дотримуючись дисципліни.

Зверніть увагу, свідоцтва знаходяться в Вашому особистому кабінеті в розділі «Досягнення»